#BackToSchool. P.Valinskas – apie pavyzdingumą, sportinius šokius ir nelengvą pasirinkimą 0

Dar vienas Kauno „Žalgirio“ krepšininkas atsisėdo į pašnekovo kėdę „Žalgiris TV“ ir projekto „Žalgiris – tavo mokykloje“ rubrikos #BackToSchool laidoje. Šįkart apie mokyklinius laikus kalbėjo 21-erių metų 191 cm ūgio gynėjas Paulius Valinskas.

„Iki aštuntos klasės buvau beveik pavyzdingas mokinys. Tėvai norėjo, kad gerai mokyčiausi ir pats nebuvau padauža, – kalbėjo Kaune gimęs ir augęs krepšininkas. – Vėliau, kai šiek tiek subrendau ir ūgtelėjau, teko patirti visko – pabuvau ir neutraliu, buvau ir padauža.“

Papasakojęs apie savo mėgstamiausias pamokas ir kartais pasitaikydavusius dvejetus P.Valinskas atskleidė, jog ne visada siekė tapti profesionaliu krepšininku. Vienu metu žalgirietis netgi buvo susidomėjęs kita sportine veikla – šokiais.

„Aišku, tikrai iškart nebuvo tokios vizijos, kad būsiu krepšininkas. Kai buvau mažesnis negalvojau, kad žaisiu krepšinį ir daugiau nieko neveiksiu. Lankiau šokius ir kurį laiką norėjau būti šokėjas, bet paskui viskas labai greitai pasikeitė. Tiesiog žaidžiau krepšinį ir taip gavosi. Dvejus metus šokau pramoginius šokius“, – apie savo ankstesnes veiklas pasakojo P.Valinskas.

Nors P.Valinską krepšinio gerbėjai pažįsta kaip žaidėją, kuris „Žalgirio“ sistemai priklauso jau ne vienerius metus, nedaug trūko, kad gynėjas būtų išvykęs žaisti krepšinį ir ieškoti laimės už Atlanto. Turėjęs pasiūlymą išvykti iš Lietuvos krepšininkas rinkosi tarp žalgiriečių pasiūlymo ir studijų JAV.

„Vieną vasarą buvo taip, kad trūko labai nedaug, kad išvažiuočiau studijuoti ir žaisti krepšinio į JAV. Tiesa, pasitaikė galimybė žaisti Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje ir gerai apsvarstęs variantus, ilgai dvejojau, bet pasirinkau likti čia ir eiti toliau per „Žalgirio“ sistema ir šiuo metu nelabai gailiuosi“, – teigė žaidėjas.

Vienas jauniausių „Žalgirio“ žaidėjų dar gerai prisimena mokyklos laikus ir svarbiausią pamoką, kurią išmoko mokyklos suole.

„Mokykla išmokė pasirūpinti savimi ir žinoti, kad pats esi atsakingas už save savo gyvenime“, – pokalbį užbaigė P.Valinskas.

Komentarai