P.Jankūnas visų laikų rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše pakilo į 8-ąją vietą (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas sužaidė dar vienas įsimintinas rungtynes Eurolygoje. Penktadienį žalgiriečiai išvykoje nusileido Maskvos srities „Chimki“ ekipai 77:85, tačiau dėl pralaimėjimo komandos kapitono kaltinti tikrai negalima.

Visų laikų rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše prieš mačą P.Jankūnas buvo įsitvirtinęs dešimtoje vietoje. Jam trūko 16 taškų, kad aplenktų Atėnų „Panathinaikos“ legendą Dimitrį Diamantidį. Tą Paulius padarė dar antrajame rungtynių su „Chimki“ kėlinyje.

Pridėjęs dar taškelį P.Jankūnas aplenkė ir kitą buvusį „Panathinaikos“ krepšininką Mike‘ą Batiste‘ą ir su 2506 taškais pakilo į aštuntąją poziciją rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše.

Pasiekti šį rezultatą „Žalgirio“ kapitonui prireikė 264 rungtynių. D.Diamantidis yra sužaidęs 278, o M.Batiste’as – 237 rungtynes.

Kitas P.Jankūno taikinyje – Jaka Lakovičius, savo sąskaitoje turintis 2524 taškus ir užimantis septintąją vietą.

Iš viso rungtynes su „Chimki“ P.Jankūnas baigė pelnydamas 24 taškus, atkovodamas 8 kamuolius ir surinkdamas 36 naudingumo balus. Jam pritrūko vos 2 naudingumo balų, kad pakartotų savo asmeninį rekordą Eurolygoje.

Be to, P.Jankūnas pataikė visas 14 baudų – tai yra ketvirtas tarp geriausių visų laikų rezultatas Eurolygoje.

Su 32 naudingumo balų vidurkiu po 2 sužaistų mačų P.Jankūnas pirmauja visoje Eurolygoje.

Komentarai