Š.Jasikevičius – apie atvykstantį B.Udrihą ir „Olympiacos“ komandą (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BaskeNews.lt“

Ant bangos Eurolygoje plaukiantis Kauno „Žalgiris“ jau rytoj stos į dar vieną mūšį su elitine komanda. Tiesa, pergalių serija besidžiaugiantis „Žalgiris“ šventes sudrebino ir nauju pirkiniu.

Prieš pat didžiąsias metų šventes paskelbta, kad spragą įžaidėjo pozicijoje lopyti mėgins dukart NBA čempionas 35-erių Beno Udrihas. Prieš Eurolygos rungtynes tradiciškai su žiniasklaida bendravęs strategas Šarūnas Jasikevičius daugiausiai klausimų sulaukė būtent apie būsimą naujoką.

Šaras atskleidė, kad ilgametis NBA žaidėjas į Kauną atvyks gruodžio 29-ąją. Vis dėlto jo sportinė forma ir dabartinės galimybės Lietuvos čempionams dar nėra visiškai žinomos

„Galvojame, kad jis duos patirties, matęs šilto ir šalto, kartais mums to trūko. Visada stengiamės žiūrėti į ateitį, bet sezono viduryje reikia mažiau rizikuoti ir imti patikrintą variantą. Kita vertus, nelabai buvo, ką imti. Ateina momentas, kai žiūri į realius variantus, kurie pasiruošė važiuoti. Beno – vienas iš tų.

Nelabai daug užtrukome su juo diskutuodami, Beno greitai nusprendė. Jis atvyksta gruodžio 29. Man atrodo, kad pagal charakterisitiką, jis turi mums tikti. Klausimas yra fizinė būklė. Kiek žinome, jis sportavęs“, – sakė specialistas.

– Žaidimas du prieš du yra jo koziris?
– Ko gero. Ir šiaip, mes statėme save į situaciją, kai turime šansų kabintis į Eurolygos aštuntuką, o tas patyrimas praverstų. Reikia laukti, žiūrėti, kaip situacija klostysis ir tikimės.

– Kokia yra klubo informacija apie jo būklę?
– Būklė normali ir sakė, kad gerai treniruojasi su man pažįstamais treneriais bei su „Golden State Warriors“ specialistu. Kažkiek informacijos buvo. Vienas dalykas palaikyti formą, ką jis darė ir girdėjau, kad neblogai, bet tai nebus krepšinio forma, kai tu lakstai rungtynių situacijose. Reikės laiko. Šiai dienai neblogai, neatvyksta kažkoks gelbėtojas, bandysime jį įvesti į stituciją. Jautėsi, kad mums reikia šalto proto ir patyrimo.

– Buvo kalbama, kad jo silpnoji vieta yra gynyba.
– Nesutinku, jis pastaraisiais metais buvo laikomas vienu geriausiai besiginančiųjų NBA. Esu ir pats prieš jį žaidęs, jis gerai gynėsi. Dabar jau yra metai, galbūt jis sulėtėjęs, bet protas leidžia į kai kurias vietas anksčiau atbėgti, kur kitas užsisvajojęs ir greitesnis padarys lėčiau. Manęs tai nejaudina.

– Ar jau teko kalbėtis apie B.Udriho vaidmenį ekipoje?
– Kils nuo suolo ir didžiausias jo pliusas, kad jis gali žaisti su visais žaidėjais. Jei anksčiau negalėjome vienu metu žaisti su dviem įžaidėjais, tai čia problemos nebus. Aš jam išaiškinau, ką manau. Yra pirminės mintys, o vėliau žmogus turi reaguoti, kaip jis įsipiešia. Po to nuo to vaidmuo didėja arba ne. Stengsimės laimėti, taip kad žaisime su geriausiais.

Pirėjo komanda neteko daug žaidėjų. Ką jos iš komandos atima?
– Kol kas nieko. Matome, kad su ta pačia komanda jie laimėjo dvejas rungtynes dviguboje savaitėje. Apie jų komandos charakterį diskutuoti net negalima. Komanda, kuri eilę metų yra elite su tais pačiais motyvuotais žaidėjais, užsispyrę, ištraukę aibę ekstremalių situacijų.

Jie parodė savo lygį rungtyniaujant prieš CSKA, kur perlaužė vieną geriausių komandų ir be tų kai kurių žaidėjų. Tai – geriausiai besiginanti komanda. Reikia būti pasiruošus kentėti, kentėti, kentėti. Ir jei pavyksta – smogti.

– Keičiasi „Olympiacos“ puolime, kai tų žaidėjų nėra?
– Keičiasi gynyboje. Jie dabar daugiau keisis ginamaisiais. Kiekvienas turi pliusų ir minusų. Buvo galima Milutinovą atakuoti toliau nuo krepšio, dabar penketas bus mobilesnis. Daug kas priklauso nuo Vassilio Spanoulio, svarbiausia neduoti jam sukurti pranašumų. Kaip ir kiekvieną savaitę – elitinė komanda.

– Kas lemia tą jų gynybą?
– Manau, kad trenerio mentalitetas, akcentuoja gynybą. Žaidėjai atletiški, gali kamšyti skyles patyrimu ir komandine gynyba. Atrodo, ne visi komandoje nuostabiai ginasi, bet dėl komandinės gynybos, jie yra numeris vienas.

– Kaip komandai sekasi įsivažiuoti po švenčių?
– Vakar treniravomės, pirmoji treniruotė po Kalėdų buvo sunki, kaip ir visoms komandoms. Manau, per sezoną to reikia. Palikti viską šalyje, atsipalaiduoti, bet reikia ir suprasti, kad laukia aukščiausios klasės varžovas ir reikia atiduoti maksimumą.

– Ką manote apie galimą naują Eurolygos formato pasikeitimą su komandų skaičiaus augimu?
– Dar apie tai negalvojau. Eurolygos kalendorius bet kokiu atveju yra sunkus. Jei galvojama, kad LKL yra vienintelė lyga, kuri žaidžia keturiais ratais, tai aš to nesuprantu. Man labiausiai 36 rungtynės Lietuvoje įdomiai atrodo. Dar nežinau detalių: ar žaisime konferencijomis, ar visi su visais.

Komentarai