Geriausiai besimokantiems moksleiviams – nepamirštamos emocijos „Žalgirio“ arenoje 0

Jaunosios kartos ateitimi besirūpinanti Kauno „Žalgirio“ organizacija ne tik vykdo akciją „Žalgiris – Tavo mokykloje“, bet ir prieš trejus metus pradėjo mokymosi skatinimo programą, kurios metu apdovanojami geriausiai besimokantys 5-12 klasių Kauno mokyklų auklėtiniai.

Praėjusį sezoną bilietais į Kauno „Žalgirio“ namų rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate buvo apdovanoti 257 moksleiviai.

Šį sezoną programoje dalyvauja 9 Kauno mokyklos ir jau beveik 300 moksleivių buvo paskatinti už gerus mokymosi rezultatus.

Programoje dalyvaujančios mokyklos bendruomenės ir moksleivių tėvai džiaugiasi programa ir įvertina jos svarbą.

„Manau, kad programa motyvuoja mokinius, suteikia naujų galimybių komunikacijai. Stebėti „Žalgirio“ rungtynes buvo pakviesta ir mano auklėtinė Miglė, kuri pirmą kartą pamatė komandą, žaidžiančią gyvai, – sako Miglės auklėtoja Lina Dekerienė iš Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos. – Ji pati puiki sportininkė, tenisininkė, todėl šios rungtynės buvo tikra dovana. Įtraukti į šią programą mokiniai gauna dėmesio, paauga jų savivertė, atsiranda nauja laisvalaikio praleidimo forma.“

Po rungtynių pačiais geriausiais įspūdžiais su tėvais dalijosi ir moksleivė iš Kauno Jėzuitų gimnazijos. Moksleivė už gerus mokymosi rezultatus buvo pradžiuginta bilietais į rungtynes.

„Ačiū idėjos sumanytojams ir įgyvendintojams. Mūsų dukra Barbora buvo labai pradžiuginta ir laiminga. Tą patį pasakojo ir apie savo draugus“, – dukros patirtas emocijas perteikė jos tėveliai.

Pagrindiniame „Žalgiris – Tavo mokykloje“ projekte dėl aktyviausios mokyklos titulo bei „Žalgirio“ krepšininkų vizito besibaigiant mokslų metams varžosi mokyklos iš įvairių Lietuvos kampelių, rinkdamos taškus savo apsilankymais Kauno „Žalgirio“ namų rungtynėse.

Viena šio projekto dalių yra ir žalgiriečių parašų dalijimo akcija, kuomet pasibaigus „Betsafe–LKL“ rungtynėms du komandos nariai bendrauja su „Žalgirio“ arenos lankytojais. Žalgiriečiai ne tik raito autografus komandos gerbėjams, bet ir dažnai įsiamžina „asmenukėse“, kuriomis jaunieji sirgaliai aktyviai dalinasi socialiniuose tinkluose.

Komentarai