J.Zdovcas: „Olympiacos“ – viena geriausių komandų Europoje, su geriausiu įžaidėju K.Slouku“ (VIDEO) 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka dar vieną dvigubą Eurolygos savaitę, o antradienį „Žalgirio“ arenoje svečiuosis Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai.

Graikijos grandas šiuo metu su 15 pergalių ir 8 pralaimėjimais žengia ketvirtoje vietoje, o prieš būsimą mačą kauniečių vairininkas Jure Zdovcas negailėjo gražių žodžių varžovams.

„Žinau, kad laukia daug rungtynių namuose, bet būtume labai laimingi, jei matytume daug sirgalių. Norėčiau juos pakviesti mus palaikyti, – prieš dvikovą su graikais kalbėjo J.Zdovcas. – „Olympiacos“ man yra viena geriausių komandų Europoje, su, be abejonių, geriausiu įžaidėju Kostu Slouku. Jie žaidžia protingai, turi patyrusių žaidėjų. Nėra lengva juos įveikti, ypatingai, kuomet viskas vyksta taškas į tašką. Pirmajame mače turėjome gerų momentų, bet neišlaikėme to 40 minučių. Žaidžiame namie, pastaruoju metu tai darome gerai, privalome tikėti savimi.“

Prieš antradienio rungtynes J.Zdovcas turėjo gerų žinių – į rikiuotę po čiurnos traumos turėtų sugrįžti Tyleris Cavanaugh.

– „Žalgiris“ turi labai sunkų tvarkaraštį, bet išlaiko labai gerą fizinę kondiciją. Kaip tai išlaikyti per dvigubą savaitę?
– Nėra vienos taisyklės. Turėsime keturis mačus per septynias dienas, sunku išlaikyti bendrą lygį. Treneriams labai svarbu įvertinti, kas turi gerą dieną. Dabar turime daug žaidėjų, vakar pataupėme kai kuriuos krepšininkus ir rytoj būsime pasiruošę. Labiau jaudinčiausi dėl ketvirtadienio.

– „Olympiacos“ yra aukšta komanda, su Moustapha Fallu priešakyje. Kas yra svarbiausia žaidžiant prieš tokius varžovus?
– Mes žaidėme prieš tokius varžovus jau – Tavaresą, Šanlį. Turime žaisti fiziškai, jie neturi greitų kojų. Negalima leisti jiems tiesiog gauti kamuolio arti krepšio.

– Paskutiniai „Žalgirio“ mačai parodė, jog galite žaisti ir laimėti prieš atkrintamųjų komandas. Ar galvojate, kad jei būtumėte treniravę komandą nuo sezono starto, „Žalgiris“ galėtų patekti į atkrintamąsias?
– Klastingas klausimas. Nemanau, kad galiu atsakyti. Matėte, turėjome labai daug traumų, problemų, atšauktų rungtynių… Buvo mačų, kai Karolis su Mareku žaidė po 30 minučių. Labai sunku atsakyti į šį klausimą. Dabar laimime mačus, sezonas ilgas. Aš nesu treneris, kuris iškart duoda rezultatą, man reikia laiko, kad pakeisčiau žaidimą. Tai dabar nesvarbu, tiesiog laimėkime rytoj.

– Minėjote, kad Kostas Sloukas jums yra geriausias įžaidėjas Europoje. Kas yra svarbiausia, žaidžiant prieš pikenrolų karalių?
– Tikiuosi, kad jis turės blogą dieną. (juokiasi) Jis tikrai labai geras, skaito visas situacijas, gali pelnyti taškus, veržtis, prisiimti atsakomybę. Turime jį varginti, komandinė gynyba yra svarbiausia. Ir, kaip jau minėjau, tikiuosi, kad jis blogai išsimiegos prieš rungtynes.

3840x530

Komentarai