Kauną nuotraukose įamžinantis K.Evansas: „Man čia labai patinka“ (VIDEO) 0

15 min.lt inf.

Ankstyvą Kauno „Žalgirio“ sirgalių meilę užsitarnavęs lyderis Keenanas Evansas laisvalaikiu fotografuoja Kauną. „Man čia labai patinka“, – oficialiam Eurolygos tinklalapiui sakė amerikietis.

Krepšinio aikštelėje – nesulaikomas žvėris, už krepšinio aikštelės ribų – meniškos sielos asmenybė. Absoliučiu Kauno „Žalgirio“ lyderiu tapęs Keenanas Evansas atvėrė sirgaliams nematomą savo pusę – pomėgi fotografijai.

„Krepšinis man suteikė galimybė pakeliauti ir pamatyti pasaulį, tad pagalvojau, jog noriu tai įamžinti, – Eurolygos tinklalapiui sakė K.Evansas. – Mano mama buvo fotografė, o man yra tekę kiek pažaisti su jos fotoaparatu. Man tai patiko, užsikabinau ir dabar bandau įmažinti akimirkas meniškose nuotraukose.“

Amerikietis net yra sukūręs asmeninę tik fotografijoms skirtą „Instagram“ paskyrą.

„Galvoju, kad profesionaliam krepšininkui labai svarbu turėti hobį už krepšinio aikštelės ribų. Tai man suteikia ramybės. Fotografija atitraukia mano mintis nuo krepšinio – nesvarbu, ar esu po pralaimėjimo, ar po pergalės, – sakė K.Evansas. – Fotografija yra graži meno forma – ar fotografuoji artimuosius, šeimos renginį, miesto gatves ar jomis einančius žmones.“

O kaip padaryti tobulą fotokadrą?

„Geriausias dalykas yra praktika. Įsigijęs fotoaparatą, žiūrėjau įvairius „YouTube“ video apie aparato pagrindus ir būtinus nustatymus. Tinkamas kampas ir tinkama vieta gali lemti tobulą nuotrauką. Kalėdoms pasidovanojau sau naują fotoaparatą, kurį nekantrauju išbandyti“, – sakė „Žalgirio“ vedlys.

NBA naujokų biržoje 2018-ųjų vasarą nepašauktas įžaidėjas profesionalo kelią pradėjo G lygoje, po kurios sekė stotelės Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Izraelyje. 2022-ųjų metų vasarą jis sukirto rankomis su Kauno „Žalgiriu“.

„Kaunas – puikus miestas. Pradžioje nežinojau į kur aš vykstu, bet dabar esu pažįstamas su miestu ir man labai patinka čia gyventi. Lietuvoje darosi vis šalčiau, tad reikėjo įsigyti storesnę striukę, pirštines ir būti pasiruošusiam sniegui“, – sakė K.Evansas.

Neįtikėtinu ritmu sezoną pradėjęs K.Evansas Eurolygoje renka po 16,7 taško (56,2 proc. dvit., 45,6 proc. trit., 82,1 proc. baud.), 3,3 atkovoto kamuolio, 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir 18 efektyvumo balų.

Po 15 turų „Žalgiris“ su 8 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais dalijasi 7-10 vietomis su Stambulo „Anadolu Efes“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Jaučiuosi patogiai klube. Aš praėjusį sezoną sukaupiau geros patirties Eurolygoje ir perkėliau ją į „Žalgirį“. Mokausi iš trenerių, komandos draugų ar tiesiog pats žiūrėdamas vaizdo įrašus ir stebėdamas savo klaidas. Aš ketinu ir toliau tobulėti bei augti, – sakė K.Evansas. – Kol kas viskas yra puiku. Eurolygos lentelėje matyti, kad vyksta įtemptos komandų lenktynės. Norime tobulėti ir toliau bei kautis kiekvienose rungtynėse.“

Komentarai