Prieš išvyką į Boloniją K.Maksvytis – apie būsimą varžovą, išmoktas pamokas ir naujoko paieškas 11

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ susiruošė į pirmąją sezono išvyką Eurolygoje. Kovas Europoje Lietuvos čempionai pradės mūšiu Bolonijoje su vietos „Virtus“.

„Virtus“ dar prieš sezono startą atleido vyr. trenerį Sergio Scariolo, kurį pakeitė Latvijos rinktinei vadovaujantis Luca Banchi. Pastarasis su komanda jau spėjo laimėti Italijos Supertaurę.

Prieš išvyką „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis apžvelgė pasiruošimą Eurolygai ir išskyrė būsimų varžovų stiprybes.

„Prasideda ilgas Eurolygos sezonas, turėjome pasiruošimą, jau ir oficialių rungtynių, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Nepasakyčiau, kad viskas buvo sklandu, bet lyginant su praėjusiais metais esame žymiai geresnėje padėtyje, žinome, kas mūsų laukia ir esame pasiruošę pirmoms rungtynėms.

„Virtus“ komanda yra labai fiziška, veteranų daug. Yra naujas treneris, visiems įdomu, koks jo bus braižas Bolonijoje. Laukia stiprus varžovas išvykoje, gerai palaikomas savų sirgalių. Mes džiaugiamės, kad dabar visi esame sveiki ir pasiruošę žaisti.“

K.Maksvytis taip pat išsiplėtė ir apie užsimintus nesklandumus ruošiantis Eurolygai.

„Didelių problemų nebuvo, pasiruošimas prasidėjo neblogai, vėliau grįžo žaidėjai iš rinktinių, Kipre reikėjo iš naujo susilipdyti. Nauji žaidėjai, aš prisijungiau. Buvo situacijų, kurios išmušė iš vėžių, bet tam ir yra pasiruošimas. Kontrolinės rungtynės nuteikia optimistiškai“, – kalbėjo K.Maksvytis.

– Kaip vertinate sudėtį? – žurnalistai paklausė K.Maksvyčio.
– Taip, kaip ir planavome, be vienos smulkmenos, kuri įvyko prieš sezoną. Nesitikėjome, kad Iggy išeis. O visa kita – nėra daug pasikeitimų. Įdomiausia, ar bus Keenanas Evansas, koks buvo pernai.

– Kiek yra lengviau sezoną pradėti jau nebūnant šių laikų Eurolygos debiutantu?
– Kažkiek lengviau. Pasiruošimas vėl buvo pradėtas be manęs, bet tiek komandai, tiek asistentams buvo lengviau, nes jau žinojome vienas kitą. Manau, kad treneriai padarė neblogą darbą.

– Kokias pamokas iš praėjusių metų atsinešate prieš šio Eurolygos sezono startą?
– Svarbiausios rungtynės – tos, kurios artimiausios. Ir laimi ta komanda, kuri tą dieną būna geresnė.

– Treneri, praėjusį sezoną prieš rungtynes Eurolygoje mėgdavote atsižvelgti į ženklus treniruotėse. Kokie jie po mačo su Pasvalio klubu?
– Ženklai pagerėjo. (šypsosi) Turėjome neblogą treniruotę vakar, prieš LKL rungtynes tie ženklai nebuvo tokie geri.

– Ar yra kas kelia nerimą po savaitgalio?
– Kodėl visi taip? Kas blogai, kas kelia nerimą? (šypsosi) Tik jauduliukas prieš rungtynes yra. Kaip ir sakiau, norisi žaisti visus keturis kėlinius aukščiausiu lygiu, bet ir žaidėjai kitaip nusiteikia Eurolygai ir LKL. Tikiuosi, kad rytoj žaisime taip, kaip tą vieną gerą kėlinį su Pasvaliu.

– Kaip jūs reagavote į tokią staigią trenerių kaitą Bolonijoje?
– Labai keista situacija. Net neprasidėjus pirmoms rungtynėms, turbūt mes kažko nežinome. Atrodo viskas labai nelogiškai. Jis buvo per plauką nuo vyr. trenerio darbo Toronte ir Madride, o po to neteko darbo „Virtus“. Aš stoju į trenerio pusę.

– Arnas Butkevičius LKL startavo rezultatyviai, pernai jis puolime dažnai buvo šešėlyje. Ar galime tikėtis jo didesnio indėlio puolant?
– Arnas vis tiek yra daugiau gynybinis žaidėjas, surenkantis pigių taškų ir dirbantis juodą darbą. Nereikia norėti, kad jis kardinaliai pasikeistų. Bet, be abejo, matome Arno pastangas, kaip komanda pasikeičia, kai jis būna aikštėje. Ypatingai sezono pradžioje, manau, kad Arnas daugiau laiko praleis aikštėje, nes jis – stabilumo garantas.

– Pernai Eurolygoje pirmą pergalę iškovojote prieš „Virtus“, atsirevanšuodamas Scariolo už nesėkmę Europos čempionate. Šiemet analogišką galimybę turite jau prieš Luca Banchi. Ar yra likę nuoskaudų prieš šį specialistą po to triuškinamo pralaimėjimo Latvijai?
– Būtinai reikėjo priminti. (juokiasi) Aišku, kad yra. Turėjome daug emocijų, kurias atidavėme anksčiau, kalbant apie pasaulio čempionatą. Deja, nebeliko motyvacijos žaisti dėl 5-os vietos, ko nepasakysi apie Latviją. Kiekvienas turime savų ambicijų, dabar sieksime revanšo.

– Kalbant apie „Virtus“, atrodo, kad Tornike Šengelija šiemet yra jų aiškus lyderis. Ar galima sakyti, kad Rolandas Šmitas yra ideali atsvara gynyboje?
– Toko turi labai gerą sezono pradžią. Manau, kad jį labai sunku sustabdyti individualiai. Kažką reikės aukoti, ką jis blogiau daro. Pagal kūną, fiziškumą Rolandas yra vienas pagrindinių žmonių ginti Šengeliją, bet būtų klaida palikti jam žaisti 1 prieš 1. Bandysime komandinėmis pastangomis apriboti Toko žaidimą.

– Kaip sekasi Keenanui Evansui grįžti į buvusį lygį?
– Jis artėja prie to. Svarbiausia, kad jis yra sveikas. Kažkiek jo galvoje yra tos baimės daryti staigesnį judesį, bet su kiekvienomis rungtynėmis ar treniruote ateina didesnis pasitikėjimas. Tikimės, kad Keenanas bus toks pat svarbus, kaip pernai.

– Kalbant bendrai apie Eurolygą. Kurios komandos dėjo didžiausius žingsnius į priekį?
– Labai sunku komentuoti, kol neprasidėjo pirmenybės. Turbūt tos, kurios išlaikė branduolį. Aš esu konservatyvesnis, tai, galvoju, kad Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ startuos gerai. Jos išlaikė branduolį, o po to matysime.

– Apie būsimą naujoką. Ar yra bendras sutarimas „Žalgirio“ viduje, kokio stiliaus žaidėjo reikia?
– Kažko panašaus į Brazdeikį. Mums reikia žaidėjo, kuris darytų skirtumą. Nereikia atsarginio, čia turime talentingų lietuvių. Kai jau imsime žaidėją, tai tokį, kuris darytų skirtumą aikštėje. Kažkiek nepalankioje padėtyje atsidūrėme, nes viskas įvyko prieš sezoną, bandėme greituoju būdu viską išspręsti. Deja, bet iš Eurolygos žaidėjo prisikviesti nepavyko, tai dabar jau eisime prie kito varianto. Be abejo, geriau būtų su patirtimi, kad iškart galėtų duoti naudą.

Komentarai

  1. Koks

    Naujokas, einat lengviausiu keliu ant gatavo. Savus auginkit.

  2. Tam Koks

    Tai augink, protpisį nedadarytas.

  3. .

    ispirkti homesley arba hilliard is turku, su higginsu per daug rizikos. is nba laisvu agentu variantas galetu but hamidou diallo

  4. Samb

    Su Hillardu kaip girdejau nepaejo bet turiu ziniu is patikimu zmoniu kad derina jau rimtai buls zaideju pavardes nenoriu atskleistii kad nebutu gandu taip kad jauciu liko nedaug laukti oj jauciu Zalgiriukas siemet uzsiaus

  5. Darius

    Butkevicius, Ulanovas, Lekavicius, Dimsa 29-31 m. Viskas tvarkoj, bet kada bus galima nupirkti pajegesnius uzsieniecius i ju vieta. Apsirengs naujas juodai baltai zalias maikes ir bus Zalgiris.

  6. To Samb

    Ar kalbi apie Javonte Green?

  7. Zombis paršiukas

    Jo kontraktas kaip Žalgiriu sunkokai ikandamas. Nebent jis ten niekam nebus reikalyngas. Nu jam 30 metu, dar tikrai gali žaist. 2021-2022
    Contract: 2 yr(s) / $3,484,855
    Average Salary: $1,742,428
    Guaranteed at Signing $3,484,855
    Signed Using: Free Agent/Minimum
    Free Agent: 2023 / UFA

  8. Javonte Green

    Javonte Green 💚🤍

  9. Zombi

    Iš tos $1,742,428 sumos atimk mokesčius JAV ir pamatysi, kad jis Žalgiriui įkandamas.

  10. Koks

    Green, geriau imam visus, higinsa, hiliarda ir homesley.

  11. To Koks

    Jo,dar parduodam Ewansa ir dar kokį lyderį ir sėdim su pora lemu kišenėj ir žiūrim kaip visi daužo..