K.Maksvytis: apie „Crvena Zvezda“ iššūkį ir naujoko paieškas 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka pirmas 2023–2024 m. sezono Eurolygos namų rungtynes, kuriose priims Belgrado „Crvena Zvezda“ su Roku Giedraičiu priešakyje.

Tarpsezoniu Serbijos klubas iš esmės padirbėjo ir pakeitė didžiąją dalį praėjusio sezono branduolio. To rezultatas sezono starte – įspūdingas žaidimas puolime.

Prieš pirmąsias namų rungtynes Eurolygoje „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis išskyrė „Crvena Zvezda“ pasikeitimus ir akcentavo savas sienas.

„Atvažiuoja stipri komanda, vadovai deklaruoja tikslus patekti į finalo ketvertą ir darė veiksmus šią vasarą, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Jie surinko nemažą biudžetą, prisipirko žaidėjų, bus smagu su jais pasivaržyti.

Iš kitos pusės, laukia pirmos rungtynės namų arenoje, kažkiek prisideda mums spaudimas iš savų žiūrovų. Tikiuosi, kad su tuo spaudimu susitvarkysime ir kovosime dėl pergalės.“

„Crvena Zvezda“ turi garsių vardų, kurie išlaisvina puolimą – Shabazzas Napieras, Milošas Teodosičius, tas pats Marko Simonovičius, Rokas Giedraitis, – tęsė K.Maksvytis. – Fiziška, aukšta ir rezultatyvi komanda.

Jie turėjo 16 žaidėjų, atkrito Nemanja Bjelica, yra didelis pasirinkimas. Dabar net nežinome, kurie 12 žaidėjų žais prieš mus, tai – skautams papildomas galvos skausmas. Daug patyrusių žaidėjų, serbiška, aukšta komanda. Jie turi daug ginklų.“

– Duško Ivanovičius garsėja kaip griežtas, gynybinis treneris, bet šiemet Belgrado klubas nevengia improvizuoti ir atrodo, kad yra tikra puolimo komanda. Nestebina?
– Dar tik sezono pradžia, bet jeigu kalbant apie žaidėjus, matau daugiau puolimo stiliaus krepšininkų. Yra, be abejo, ir gynybos specialistų, tas pats Branko Lazičius, kurio statistikos protokoluose gal nesimato. Nereikia užmiršti Nemanja Nedovičiaus, aštrus žaidėjas, Yoga dos Santoso, kuris yra labai įdomus krepšininkas. Nėra lengva prieš juos ruoštis.

– Shabazzas Napieras įtvirtino savo vardą kaip topinis Eurolygos gynėjas. Ar nėra apmaudu, kad pernai nesurizikavote jo pasikviesti?
– Tai jau praeitis. (šypsosi) Taip, jis buvo tarp mūsų kandidatų, dabar jau yra kitoje komandoje. Jis labai keičia žaidimą, ypatingai puolime. Gerai valdo komandą ir pats renka taškus. Geras žaidėjas.

– Rokas Giedraitis turi milžinišką vaidmenį komandoje. Gal būtų galima paimti kokius pavyzdžius iš šio sezono ir pritaikyti juos rinktinėje, atskleidžiant visą Giedraičio potencialą?
– Čia gal vasarą labiau galvosime, duokite susikaupti rungtynėms. (juokiasi) Jis turi trenerio pasitikėjimą, pas jį žaidęs, yra daug greito žaidimo, be kamuolio situacijų, kuriose Rokas jaučiasi gerai. Bent jau sezono starte jis žaidžia solidžiai, džiaugiuosi už jį.

– Vakar išėjo naujiena apie solidų pastiprinimą šalia aikštės Mantą Stonkų. Galbūt pažengėte ir link potencialaus naujoko aikštėje naujienos?
– Kažkiek mes sulėtėjome šiame procese. Jau prieš tai minėjau, kad ant karštųjų pirmų variantų nepaėmėme, tai dabar norisi žaidėjo, kuris sustiprintų komandą. Norime dabar išnaudoti žaidėjus, kuriuos turime. Be abejo, sezonas ilgas, manau, kad tikrai neapsiribosime paieškomis. Vis dar ieškome geriausio varianto, kuris iškart dabar ar, kaip mes galvojame, po kelių mėnesių galėtų prisidėti prie komandos rezultatų.

– Galima suprasti, jog konkretaus varianto, su kuriuo dabar kalbėtumėtės, nėra?
– Yra sąrašas, bet tos derybos yra šiek tiek pristojusios.

– Grįžtant prie R.Giedraičio temos. Vasarą jis tarp lietuvių sulaukė kritikos dėl pasirinkto klubo. Ar jums tai suprantama?
– Nesuprantama visiškai.

– Ar tai negali būti naujas kampas provokacijoms arenoje?
– Ne, kodėl? Rokas žaidžia už Serbiją, kitas už Turkiją, man pačiam prieš viską teko dirbti Rusijoje. Rokas žaidžia krepšinį, kiek teko su juo bendrauti, jis turėjo tik vieną pasirinkimą Eurolygoje. Dabar jis tą kontraktą atidirbinėja. O Serbija gal ir nėra pati geriausia lietuvių draugė, bet nėra ta šalis, kurioje lietuviai negalėtų žaisti krepšinio.

– Ar matosi auklėtinių reakcija po sunkių rungtynių Telšiuose?
– Matosi. Tikiuosi kitokių rungtynių rytoj.

Komentarai