K.Maksvytis: apie „AS Monaco“ branduolį ir L.Lekavičiaus netektį 5

BasketNews.lt

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis papasakojo, ką komandoje keičia Luko Lekavičiaus iškritimas, bei apibūdino Donato Motiejūno vaidmenį „AS Monaco“.

K.Maksvyčio auklėtiniai penktadienį sužais antrąjį Eurolygos dvigubos savaitės mačą, kai susidurs su D.Motiejūno atstovaujama ekipa.

Abi ekipos antradienį patyrė nesėkmes. „AS Monaco“ nusileido Belgrado „Partizan“, o „Žalgiris“ – Berlyno ALBA.

„Laukia rungtynės su viena iš elitinių Eurolygos komandų, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Maksvytis. – Grįžę praktiškai visi žaidėjai, taip pat (Jordanas) Loydas, kuris anksčiau nežaidė. Labai fiziška ir atletiška komanda. Sakyčiau, kad pagal sudėtį vieni iš Eurolygos favoritų ir to neslepia. Su išreikštomis žvaigždėmis, kaip Mike‘as Jamesas, kuris geroje formoje, su mums gerai pažįstamu Donatu Motiejūnu, kuris taip pat geroje formoje dabar. Laukia rimtos rungtynės.

Kalbant apie mus, sunkus etapas. Paskutinis pralaimėjimas buvo skaudus ir dar netektys. Manau, kad neturime nieko kito, kaip tik susivienyti komandoje. Taip pat lauksime pagalbos iš savo fanų, dabar kelerias rungtynes žaisime namie, tai tikiu, kad sujungę jėgas nepasiduosime ir kovosime dėl pergalės.“

Ketvirtadienį pranešta, kad „Žalgiris“ apie mėnesį versis be Luko Lekavičiaus. Kauniečių gretose traumas gydosi ir Brady Manekas, Arnas Butkevičius.

K.Maksvytis sakė, kad L.Lekavičiaus iškritimas keičia minučių pasiskirstymą bei minėjo, kad didesnis krūvis teks naujokui Edmondui Sumneriui.

„Keičia mūsų rotaciją, bet žiūrint į tai, ką turime – turėsime mesti naujoką E.Sumnerį į dar didesnę ugnį, – kalbėjo K.Maksvytis. – Luko vaidmenį turės pasidalinti kiti gynėjai, tai turėsime dar labiau suremti pečius.

– Su Donatu Motiejūnu dirbote vasarą. Kokį įspūdį palieka jo žaidimas „AS Monaco“?
– Gerą, jis gerai jaučiasi. Kiek teko girdėti, nemažą vaidmenį turi ir rūbinėje, vienijant žaidėjus, palaikant tvarką. Ne tik vasarą dirbu su MD.otiejūnu, esu vienas iš pirmųjų jo trenerio Kauno krepšinio mokykloje. Labai talentingas, manau, kad subrendo. Jau dabar veteranas, bet turi gerus įgūdžius ir labai didelis profesionalas, labai geras žaidėjas.

– Praėjusio sezono varžovai buvo skirstomi į sistemines ir nesistemines. „AS Monaco“ turi trenerį iš Balkanų, bet turi ir M.Jamesą. Kokia komanda tai yra?
– Turbūt mišri. Kai turi komandoje kuo daugiau aukšto meistriškumo ar individualiai galinčių nulemti rungtynes žaidėjų, tai kažkiek laisvės daugiau būna. Yra kažkokie rėmai, bet žaidėjai improvizuoja tuose rėmuose. Matome, kad jie žino, jog lemiamu momentu kamuolys turi būti Jameso rankose. Bet aplink jį yra nemažai kitų talentų ir kol kas jie tuos vaidmenis gana gerai pasiskirsto.

– „AS Monaco“ per vasarą išlaikė savo branduolį. Nepaisant to, ar matote pasikeitimų jų žaidime, lyginant su praėjusiu sezonu?
– Nesakyčiau, kad dideli pasikeitimai. Praktiškai tas pats liko, prisidėjo prancūzai (Mamas) Jaiteh, (Petras) Cornelie. Bet jie labiau turi epizodinį vaidmenį, vis tiek pagrindiniai lyderiai yra iš praėjusio sezono: M.Jamesas, J.Loydas ir visi kiti.

– Kemba Walkeris buvo vienas skambiausių vasaros pirkinių. Kokį įspūdį jis jums palieka?
– Kiek suprantu, po traumų jis nebėra toks, koks anksčiau, ir šioje komandoje užima pagalbinį vaidmenį.

– Ar trauma gali pakoreguoti pasipildymo planus?
– Be abejo, visada esame rinkoje, o dabar dar tuo labiau, kai tokia situacija, žiūrime.

– Ar Lukas Berlyne žaidė su skausmais?
– Jis jautė simptomus jau anksčiau, bet pagrinde jį užpuolė po rungtynių. Tačiau greičiausiai tai atsiliepė ir jo žaidimui.

– Kuriam laikui jis iškrito?
– Kiek rašo, kiek teko kalbėti su daktarais, tai po tokios operacijos, jeigu viskas sėkmingai, tai apie vieną mėnesį.

– Grįžtant į Berlyną, ar komanda skaudžiau reagavo, kai buvo pralaimėta autsaideriams?
– Skaudu, aišku. Toks taškas, kurį norėjome pasiimti. Žinote, ALBA žaidė atsipalaidavusi, o mums buvo tokia situacija, kad privalėjome laimėti. Nepasiėmėme to taško, nesakyčiau, kad buvome susikaustę, bet gal į galvas įėjo tokia mintis, kad ALBA silpna, neturi žaidėjų. Turbūt nepavyko iki galo susikoncentruoti.

Komentarai

  1. A G

    idomu kiek sis ‘specialistas“ dar murkdys Z mesle. Sazines nulis pas ta veikeja.

  2. Fanas nuo mažens

    Tas ‘specialistas’ tavo Z iš to mėšlo pernai ištraukė ,jeigu ką 😉

  3. Fanus nuo mažens

    Iš kokio mėšlo pernai tas „specialistas“ „Žalgirį“ traukė? Nebent jį patį žaidėjai traukė ir tebetraukia…

  4. =Fanui nuo mažens

    *

  5. Lavonkunas

    Karoce kaip tikras bachuras paemiau latvi Jani su trumpalaikiu kontraktu, kol Arnas pasveiks…Biski traumingas ir visiskai klisas, bet uztai be ispirku ir papigiai…Laukit naujienu…