„Žalgirio“ trenerių štabą papildys buvęs žalgirietis ir du jaunimo sistemos specialistai 9

Sudėties paveikslą naujajam sezonui dėliojantis Kauno „Žalgirio“ klubas atnaujino ir specialisto iš Italijos Andrea Trinchieri vadovaujamą trenerių štabą.

Iš antrosios „Žalgirio“ komandos vyriausiojo trenerio posto į A.Trinchieri asistentų gretas keliasi Vytautas Pliauga. Jaunuosius žalgiriečius 2022–2023 m. sezone į NKL čempionų titulą atvedusį trenerį „Žalgiris-2“ komandoje pakeis Rokas Kondratavičius.

Prie trenerių kolektyvo prisijungs „Žalgiryje“ du sezonus rungtyniavęs ir praėjusiame sezone Palangos „Olimpo“ komandos trenerių štabe dirbęs Renaldas Seibutis. Kauno klube ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narys bus atsakingas už žaidėjų individualių įgūdžių tobulinimą bei dirbs su į pagrindinę komandą besibeldžiančiais jaunimo komandos krepšininkais.

Į „Žalgirio“ trenerių štabą pakviestas ir jaunimo sistemoje dirbęs kartvelas Andrew Antelidze, kuris jau spėjo apsiprasti su komanda per „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias varžybas. Specialistas „Žalgiryje“ užims vaizdo medžiagos analitiko pareigas.

Trenerių štabe nebelieka ilgamečio žalgiriečio Evaldo Beržininkaičio, kuris su nedidele pertrauka „Žalgiryje“ dirbo nuo 2013–2014 m. sezono. Naujajame sezone E.Beržininkaitis kelsis į Tokijo „Alvark“ klubą Japonijoje, kuriame vyriausiojo trenerio postą užima Dainius Adomaitis.

Kauno klubo trenerių kolektyve ir toliau darbuosis senbuviai Tautvydas Sabonis ir Gintaras Krapikas bei 2023–2024 m. sezono eigoje A.Trinchieri kvietimu prie komandos prisijungęs italas Massimiliano Menetti.

Komandoje darbus ir toliau tęs fizinio rengimo treneriai Justinas Grainys ir Nerijus Navickas. Be to, prie gydytojo Vytauto Kailiaus ir masažuotojo Romo Petraičio prisijungs „Žalgiris-2“ komandoje pastaraisiais metais besidarbavęs Andrius Aukštakalnis.

Komentarai

  1. sveikinimai

    naujiems komandos treneriams, papildžiusiems gausų trenerių štabą. Bus įdomu pažiūrėti kaip jie visi tilps ant komandos suoliuko, bet atrodys įspūdingai.

  2. Zalgirinis

    Jankis pabludo…. 😂😂 Tuo ir LKL neimsime. Treneriu daugiau nei zaideju, naudos 0

  3. :(

    Oh, well… Cia kai kokybe bandai pakeist kiekybe… Sekmes didziausios Berzininkaiciui Japonijoj. Ten zmones vertina darbuotoju profesionaluma ir lojaluma organizacijai. Gal kada nors ir Zalgirio vadovybe prasikrapstys akis ir ismoks tai vertint. Tikekimes, kad nebus labai per velu ir dar bus like, ka ivertint.

  4. ispudis

    svarbu ,kad treneriu nebutu daugiau negu zaideju

  5. ispudis

    pliauga manau gali buti ir pagrindiniu treneriu.cia turbut tokia mintis ir yra.jei trinkieri nusibludytu iki kaledu

  6. Kas

    Čia per komentarai? Kas įleido dūchus į Žalgirio puslapį rašyti savo šūdus?

  7. e

    ko tu kukariekuoti 2 val nakties pradejai, gaidy ?

  8. ....

    Patikrintą, aukšto lygio specialistą keičia kažkokia neaiškia persona, ir dar keli neišku kam reikalingi. Jeigu taip bus žiūrima ir į komandos komplektaciją, tai žiauru bus. Toks vaizdas, kad kažkas iš komandos vidaus žiauriai nemėgsta Žalgirio ir bando visokias nesąmones daryti, kol fanams trūks kantrybė. Nors kaip gandai per pokcastus ėjo, kad pro prakišto finalo, kai kiti komandos nariai liūdėjo, ponas Okmanas su šypsenėle laimingas vaikščiojo. Nepanašu į tikro komandos fano elgesį. Na, bet čia tik spekuliacija…

  9. :(

    Podcastų po finalų sąmoningai neklausiau, bet jei tai tiesa apie Okmaną, tai kažkaip nestebina. Jis juk vilnietis, jaunystėj buvęs aktyvus rytfanis. Tai tikrai neprideda pasitikėjimo žmogumi. O dar matant visas nesąmones, kurios vyko ir vyksta. Tai kelia dar didesnį nepasitikėjimą. O fanai kaltina Jankį, kuris kaltas tik dėl to, kad sutiko užimt vadovo pareigas. Labai tikiuosi, kad jis sugebės užsiauginti kiaušus ir neleis sugriaut Žalgirio iš vidaus.