„Žalgiryje“ du sezonus praleidęs K.Evansas keliasi į Pirėjų 20

Kauno „Žalgiryje“ du pastaruosius sezonus praleidęs amerikietis Keenanas Evansas keliasi į Pirėjų. Krepšininkas su „Olympiacos“ klubu sudarė 3 metų sutartį.

Gynėjas į Kauną atvyko po sezono su Tel Avivo „Maccabi“ klubu. K.Evansas žaliai baltų gretose sužibo jau nuo pat 2022–2023 m. sezono pradžios.

Iki minėtame sezone sausio mėnesio patirtos sunkios Achilo sausgyslės traumos amerikietis Eurolygoje rinko po 15,9 taško, 3,7 rezultatyvaus perdavimo ir 17,4 naudingumo balo.

K.Evansas 2023 m. vasarą aktyvavo sutartyje su „Žalgiriu“ buvusį „pliusą“. Krepšininkas galingai grįžo į rikiuotę po sunkios Achilo sausgyslės traumos ir jau pirmose 2023–2024 m. Eurolygos sezono rungtynėse Bolonijoje su vietos „Virtus“ pelnė 25 taškus.

Sužaidęs visą praėjusį Eurolygos reguliarųjį sezoną K.Evansas jame rinko po 17,3 taško, 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir 18,3 naudingumo balo.

Sezoną su „Žalgiriu“ tęsė „Betsafe-LKL“ čempionate, tačiau pusfinalio serijoje su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ patyrė kelio girnelės raiščio traumą.

Krepšininkas buvo sulaukęs ir „Žalgirio“ pasiūlymo, tačiau amerikietis nusprendė persikelti į „Olympiacos“ klubą, kuris žaidėju domėjosi dar ir iki traumos.

„Žalgirio“ organizacija K.Evansui linki didžiausios sėkmės tolimesnėje karjeroje.

Komentarai

  1. .

    Na pagaliau, istorija baigta… Pagaliau Evansas ištrūko iš Kauno į išsvajotąjį „Olympiacos“. Gaila, jog nėra numatyta: žaidėjas iš anksto, nesibaigus sezonui, pasiekia susitarimą su kitu klubu ir iškart išvyksta. Taip Evansas jau kovo mėnesį, o gal ir dar anksčiau, būtų išvykęs, bet sveikas… Ką gi, sveikatos Evansui, o mums ši istorija tebus pamoka, jog krepšinis yra tik verslas ir negalima prisirišti prie trumpalaikių dalykų… Vis dėlto nereikia niekam daryti išimčių ir dėti begalinių pastangų dėl žmogaus, kuris to nevertina… Pagarba „Žalgirio“ organizacijai ir didžiulės sėkmės rengiant komandą ateinančiam sezonui!

  2. to .

    Gydykis daune tu…

  3. To to .

    Pats gydykis, nusimetęs rožinius akinius ir sugrįžęs į realybę…

  4. Pirmam-trečiam

    Ir ką tu čia sapalioji?

  5. Evansas

    išvažiavo, bet žalgiriečiai iš Puerto Riko grįžta, atsipūs ir ruošis sezonui. Darbo su tokiu žaidimu laukia daug.

  6. ps

    matėt kaip Puerto Rikas lošė ? Butkevičiaus išvis nedengė, palikdavo prie trajako laisvą ir jis metė metė metė … dievui į langus.

  7. Kun saka

    Eina sau, rimtai, net i langus…

  8. A tai

    Gal reikėtų pasiūlyti kol dar nevėlu LKF Prezidentą arba Kazį į eurokomisarus nuo mūsų šalelės? Juk patys atsistatydinti nesugebės , o ten irgi galėtų daug pridirbti, juk kompetencijų

  9. A tai

    kompetencijų pakanka !🙃

  10. LOL

    Vėl sau klausymas, sau atsakymas 😀 Eik durneli i lauka geriau.

  11. Darius

    Buroką išmesti lengviausia, bet Lietuvos krepšinis nuo to geresnis nepasidarys. Kol federacijai ir lygai tinka 6 legionieriai, tol rinktinės lygis kris žemyn. Dar to nebuvo istorijoje, kad iš LKL čempionų komandos į rinktinę nebūtų paimtas nei vienas žaidėjas, nes visą žaidimą darė negrai. Žalgiryje ne ką geriau. Rinktinės įžaidėjai gali drąsiai eiti padavinėti rankšluosčius Puerto Riko gynėjams. Nu bet gėjukams Žalgirio fanams labai svarbu, kad jankis nupirktų kuo daugiau gerų legionierių.

  12. Darius

    kiek ten legionierių limitas lygoje ? Penki ? Už papildomą reikia primokėti, taip buvo ? Tfu prezidentui į snukį skroplį, taip pat tfu į snukį federacijos žlobams. 10 metų nieko neiškovojam, a tie sėdi, vaidina, treneriu moskoliūna paskiria, po to buroką, tas į rinktinę dimšų chuimšų tubelių bibelių prikomplektuoja, sėdi septyni treneriai ant suolo. O kazkoks Puertas su 3.5 žaidėjo kruša į subinę krepšinio šalį

  13. Ps2

    Geriau sakyk ar budinga kad Butkeviciui isimetus 5 7 tritaskius nera stabylus metikas nei kad butu leide Sirvydziui 3 4 keliniuos

  14. kad

    is tavo cempionu galima buvo kviesti normanta , bet jis atsisake del traumos , kviete echoda bet isizeides atsisake del to kad anksciau nepakviete o kiti kurie padare rezultata tai buvo legionieriai. neginu siaos federacijos , tai yra aisku didziausia beda krepsinyje siandien, bet ka daugiau pakviesti vietoj tu bibeliu? Lengviausia sedet ir skrepliuot is nuki visiems, bet realybeje ant savo ekrano.

  15. dar

    be abejo kad nepakviete giedraiciu abieju tai tikrai buvo absurdas , vietoj dimsos ir sirvydzio butu tikra geriau.

  16. Darius

    greitai visi skrepliuosit tiems žlobams. Visų pirma, reikia siekti ne kazkokios superstos krepšinio mokyklos vietinės reikšmės medaliuko, o pradėti auginti krepšininkus. Kas iš to, jei kokia jaunimo komandėlė laimi vietinį čempą, jei iš jos nėra ką imti į pirmas 4 LKL komandas ? Žinau, kad tarp vaikų komandų klesti papirkinėjimai, turtingi tėtukai paskatina trenerius, kad tie leistų žaisti jų atžaloms ir tas vyksta jau senai. Vienas mano geras pažįstamas, pasiturintis žmogus, paklausė trenerio, kodėl tu neleidi žaisti mano sūnaus ? O tas atsakė duok €, tai žais. Tas iš principo nedavė ir talentingas bičas metė krepšinį. Dabar visur pinigai pinigai pinigai. Tai tuoj reikės nusipirkti porą negrų, duoti jiems pilietybes, nes nėra kam lošt.

  17. galim

    tik pabumbet , atejo kiti laikai , problemu daug, o spresti nera kam, it tai yra beveik visur. ne tik krepsinyje.

  18. 😀

    Zalupa papasakok dar ka nors.

  19. Fan

    Wallace 2024-2025 Zalgiris, 2025-2028 Olympiacos

  20. vyte

    Nematčiau ten kažko nuostabaus iš šito žaidejo, nei jis padejo kažką laimeti, nei jis kažką derimai padare , tegul mina…adjos