„Žalgirio“ pergalė nesugadino Vajadolido šventės 0

Kauno “Žalgirio” krepšininkai šiandien viešėjo Ispanijos mieste Vajadolide, kur sužaidė draugiškas rungtynes su vietos „Grupo Capitol Valladolid“ komanda. Pastaroji ekipa surengė didžiulę šventę miestelėnams ir visiems svečiams, mat klubas šiemet švenčia savo 20-metį. Dvikova su „Žalgiriu“ Vajadolido klubui buvo simbolinė – sezono atidarymo rungtynės. Šiame renginyje dalyvavo ir „Žalgirio“ klubo prezidentas A.Sabonis, kuris buvo ypatingai šiltai sutiktas. Į šventę susirinko 4500 žiūrovų, kurie negailėjo plojimų, padėkų A.Saboniui, pastarasis tris sezonus atstovavo šiam klubui. Tai buvo pirmoji legendinio krepšininko komanda užsienyje. „Žalgirio“ prezidentas nestokojo dėmesio ir negalėjo žengti nei žingsnio, nedavęs autografo ar nenusifotografavęs su aistruoliais. „Grupo Capitol Valladolid“ ekipos prezidentas A.Saboniui įteikė komandos marškinėlius ir daug kitų simbolinių dovanų, kurių, anot „Žalgirio“ vyr.trenerio A.Bagatskio, buvo pilna rūbinė.

„Šis miestas man visada bus labai svarbus, aš čia turiu labai daug draugų“ – spaudos konferencijoje neslėpė emocijų A.Sabonis.

„Vajadolidas buvo pirmasis miestas, kuriame aš žaidžiau palikęs Lietuvą. Manimi čia rūpinosi kaip vaiku. Niekad neužmiršiu Vajadolido, kuris man labai plačiai atvėrė savo duris.“ – pabrėžė A.Sabonis.

A. Sabonis Vajadolido klube žaidė nuo 1989 iki 1992 m. . “Žalgirio” prezidentas padėkojo Ispanijos komandos gydytojui Javierui Alonso, kurio priežiūroje galėjo žaisti aukščiausiame lygyje. Aukštaūgis į Ispaniją atvyko po neseniai patirtos Achilo sausgyslės traumos. J.Alonso dėmesys lietuviui leido tęsti įspūdingą krepšininko karjerą – vėliau Madrido “Real” ekipoje ir NBA Portlando “Trail Blazers” gretose.

Ispanų šventės nesugadino ir graži žalgiriečių pergalė – svečiai nugalėjo „Grupo Capitol Valladolid“ krepšininkus rezultatu 81:77.

Pasak „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio A.Bagatskio, rungtynės prasidėjo sunkiai – žaidimas buvo agresyvus, greitas, kontaktinis. Varžovai demonstravo protingą krepšinį, Vajadolido komandoje gausu patyrusių žaidėjų. Pirmoje dvikovos dalyje ispanai labai gerai pataikė ir turėjo didesnę iniciatyvą. Antrajame ketvirtyje, po kelių mūsų klaidų, jie buvo atitrūkę net 10 taškų skirtumu, tačiau žalgiriečiai nepasimetė ir nenuleido rankų, o iki galo kovojo dėl pergalės. Per pirmąsias dešimt minučių „Žalgirį“ gelbėjo ir į priekį vedė labai sėkmingas komandos kapitono Tanokos Beardo žaidimas. Iš viso šiame mače jis buvo rezultatyviausias, aukštaūgis atliko dvigubą dublį – pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Paskutiniame ketvirtyje, po kelių svarbių tolimų metimų, kurių autoriumi buvo M.Machado, „Žalgiris“ susigrąžino persvarą. Apskirtai, brazilą A.Bagatskis išskyrė kaip vieną geriausių antros rungtynių dalies žaidėjų. „Mačo pradžioje M.Machado tikrai nesisekė, nekrito metimai, tačiau krepšininkas kantriai išlaukė savo šanso ir juo pasinaudojo, kai to labiausiai reikėjo komandai.Iš viso jis pelnė 13 taškų ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

Po didžiosios pertraukos sustygavome puolimą, sustiprinome gynybą. Per du paskutinius kėlinius varžovams leidome įmesti tik 36 taškus. Šiame mače šiek tiek perdegęs atrodė ir M.Popovičius, kuriam žaidimas klostėsi ne itin sėkmingai. Kroatas įmetė 13 taškų“ – sakė A.Bagatskis.

9 taškus pridėjo,6 kamuolius atkovojo ir 3 rezultatyvius perdavimus atliko P.Jankūnas. Rungtynėse su „Grupo Capitol Valladolid“ debiutavo tik vakar prie komandos prisijungęs Hanno Mottola. Aikštėje jis praleido 25 minutes, per kurias pelnė septynis taškus ir atkovojo tiek pat kamuolių. „Atsižvelgiant į tai, jog jis su komanda yra visai neseniai, jo pasirodymą vertinu gerai, jau dabar matau, kad suomis bus labai naudingas „Žalgiriui“. „ – pridūrė „Žalgirio“ strategas.

Komentarai