Eilinė „Žalgirio“ pergalė 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“, be T.Beardo, išvykoje sužaidė LKL čempionato rungtynes su Vilniaus „Sakalų“ krepšininkais ir nugalėjo varžovus rezultatu 68:80.

Pirmajame kėlinyje, sužaidus mažiau nei minutę, abi komandos apsikeitė taikliais metimais. Tačiau netrukus žalgiriečiai, sėkmingai rungtyniaudami puolime, atitrūko nuo varžovų ir sužaidus dvi minutes, pirmavo šešiais taškais. Įpusėjus ketvirčiui, „Sakalai“ sugebėjo priartėti iki trijų taškų, dar po dviejų minučių – iki vieno, o kėlinuką laimėjo dviem taškais – 16:14.

Antroje dvikovos dalyje „Sakalai“,sužaidus beveik dvi minutes, padidino persvarą iki keturių (18:14). Tačiau jau po minutės, žalgiriečiai išlygino rezultatą (18:18) ir netrukus susigrąžino pranašumą į savo rankas (18:20). Kauno klubą į priekį vedė sėkmingas suomio H.Mottolos žaidimas, kuris, dar neįpusėjus kėlinukui, buvo pelnęs aštuonis taškus. Vaizdas aikštėje nesikeitė iki pat didžiosios pertraukos, rezultatas dažnai svyravo tai vienos, tai kitos komandos naudai. Po dvidešimties minučių – 32:26 “Sakalų naudai“.

Trečiajame ketvirtyje „Žalgirio“ krepšininkai toliau buvo priversti vytis pakiliai rungtyniavusius varžovus ir sužaidus keturias minutes, svečiai dar turėjo dviejų taškų deficitą. Pasivyti „Sakalų“ jiems nepavyko ir įpusėjus kėlinukui. Lyderio vaidmenį iš H.Mottolos perėmė P.Jankūnas, kuris, likus žaisti tris minutes, jau buvo pelnęs 12 taškų ir atkovojęs penkis kamuolius (47:45). Per likusį laiką žalgiriečiai susikaupė ir pakreipė žaidimą sau naudinga linkme, po trisdešimties minučių – 52:53.

Paskutinėje mačo dalyje žaidimo eiga pasikeitė ir aikštėje pradėjo dominuoti žalgiriečiai, kurie pamažu įsismagino ir didino atotrūkį nuo Vilniaus klubo. Įpusėjus kėlinukui, komandas skyrė devyni taškai (59:68). H.Mottolos pradėtą, P.Jankūno pratęstą taškų estafetę perėmė brazilas M.Machado. Sėkmingo legionieriaus žaidimo dėka, “Žalgiris” , likus žaisti tris minutes, jau pirmavo dviženkle persvara (63:74). Iki ketvirčio pabaigos žalgiriečiai nesusikomplikavo savo padėties ir finalinė rungtynių sirena paskelbė Kauno klubo pergalę rezultatu 68:80.

Komentarai