B.Marjanovičius – naujasis „Žalgirio“ vidurio puolėjas 0

Naujųjų metų išvakarėse Kauno „Žalgirio“ komandą sustiprins vidurio puolėjas Bobanas Marjanovičius. 22 metų 222 cm ūgio serbas iki sezono pabaigos „Žalgiriui“ yra skolinamas iš Maskvos CSKA ekipos.

Į Kauną B.Marjanovičius turėtų atvykti pirmadienį vakare.

„Džiaugiuosi, kad greitai radome kuo sustiprinti vidurio puolėjo poziciją. B.Marjanovičius yra išskirtinio ūgio ir sudėjimo krepšininkas, kuriam beveik nereikia pašokti norint įdėti kamuolį į krepšį. Turėsime surasti būdų, kaip išnaudoti tokią jėga po krepšiu. Jis yra jaunas, perspektyvus krepšininkas, kiekvieną mėnesį darantis progresą, todėl tikimės, kad sezono eigoje jis rungtyniaus vis geriau“, – sakė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Maskvos CSKA gretose šį sezoną B.Marjanovičius rungtyniavo trijuose čempionatuose. Eurolygoje jis žaidė 8 susitikimuose (vidutiniškai po 4,2 tšk., 3,5 atk. kam., 0,6 blk., 11,6 min.), Rusijos pirmenybėse – 5 rungtynėse (6,4 tšk., 4,4 atk. kam., 0,6 blk., 13,9 min.) ir VTB Vieningoje lygoje – 4 mačuose (8,2 tšk., 6,0 atk. kam., 0,8 blk., 16,9 min.).

„Esame dėkingi Bobanui už jo darbą treniruotėse, jo profesionalų požiūrį ir viską, ką jis davė komandai. – sakė Dmitrijus Šakulinas, CSKA laikinasis vyr. treneris. – Esu įsitikinęs, kad B.Marjanovičius nusipelno rungtyniauti daugiau, o mūsų sistemoje jis negauna pakankamai žaidimo laiko.“

„Džiaugiamės, kad jis ir toliau turės galimybę rungtyniauti Eurolygoje. Juo labiau Bobanas atstovaus tokiai šlovingai komandai kaip „Žalgiris“, – išleisdamas B.Marjanovičių į kitą komandą kalbėjo D.Šakulinas.

2010-ųjų vasarą B.Marjanovičius su CSKA sudarė trejų metų sutartį. Jei žaidėjas pritaps „Žalgiryje“, Kauno klubas turės pirmenybę sutarti dėl B.Marjanovičiaus rungtyniavimo Lietuvoje ir ateinančiuose sezonuose.

Komentarai