Didžiausia „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio laimė 0

Darius Sėlenis, „Kauno diena“

Efthimis – amžinai besišypsantis, džiaugsmingas žmogus. Tokį vardą savo naujagimiui išrinko Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris graikas Ilias Zouros su žmona Sofia.

Vadina didžiausiu stebuklu

„Esame nepaprastai laimingi. Nauja gyvybė – tai vienas didžiausių pasaulio stebuklų. Už tai su žmona labai dėkojame visiems, padėjusiems naujagimiui ateiti į šį pasaulį. Ir asmeniškai labai dėkoju Kauno klinikų Akušerijos skyriaus vadovui docentui Vladui Gintautui“, – apimtas nepakartojamų emocijų sunkiai rinko žodžius graikas I.Zouros.

Balandžio 30 d. pusę aštuonių vakaro Kauno klinikose jo žmona Sofia pagimdė 2760 gramų svorio, 49 centimetrų ūgio sūnų.

„Ūgis bus, kai naujagimis atsistos ant kojų“, – šmaikštavo Cezario pjūvį gimdyvei atlikęs docentas V.Gintautas.

Po penkių dienų iš Klinikų išlydėjęs laimingą šeimą namo, gerai nusiteikęs specialistas šyptelėjo: „Aš net neįsivaizduoju, kada jis spėjo treniruoti „Žalgirį“.

Nakvojo greta žmonos

Pastarosiomis savaitėmis Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio I.Zouroso darbo grafikas buvo labai intensyvus. Negana to, nauja gyvybė beldėsi į pasaulį. Vyras, jos belaukdamas, galima sakyti, su žmona gyveno Klinikose: iš jų važiuodavo tiesiai į treniruočių salę, neretai užmiršęs pavalgyti. Po „Žalgirio“ komandos treniruočių skubėdavo atgal pas mylimą moterį į ligoninę.

„Kultūringas, mandagus ir kuklus žmogus, – I.Zourosą nuoširdžiai gyrė docentas V.Gintautas. – Nereiškė jokių pretenzijų ir visą laiką buvo greta žmonos.“

Jaunasis tėvas tuo metu, kai gimdė jo žmona, laikėsi tvirtai: nealpo, jam neprireikė amoniako, tik visą laiką buvo greta. Su juo buvo ir iš Graikijos atvykusi Sofios mama.

„Gimdymas buvo nelengvas. Pradėjo trikti vaisiaus širdies veikla, todėl teko atlikti Cezario pjūvį“, – atvirai pasakojo  Kauno klinikų Akušerijos skyriaus vadovas docentas V.Gintautas.

Vardas – žmonos tėvo garbei

I.Zourosą ir jo žmoną nuoširdžiai pasveikino artimieji, draugai, Kauno „Žalgirio“ kolektyvas, administracija, personalas ir žaidėjai. Kas žino, gal berniukas užaugęs bus krepšininkas?

Sūnų I.Zouros su žmona pavadino jos tėvo vardu – Efthimiu. Tai dovana ir garbė seneliui.

Be abejonės, geriausia komandos vyrų dovana „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui būtų iškovoti aukso žiedai jau prasidėjusiame LKL čempionato finale.

Pergalę I.Zouros turbūt dedikuotų sūnui Efthimiui. Simboliška, kad prieš LKL finalą gimusio trenerio Ilio sūnaus vardo prasmė – amžinai besišypsantis.

Komentarai