Prieš rungtynes Ispanijoje – netikėti žalgiriečių rūpesčiai 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Žaisti antrųjų Eurolygos rungtynių į Vitoriją atvykęs Kauno „Žalgiris“ susidūrė su nenumatytais rūpesčiais. Kauniečiai intensyviai ruošiasi šį vakarą „Fernando Buesa“ arenoje prasidedančiai dvikovai su vietos „Caja Laboral“ ekipa.

Iš Vilniaus skrendant į Frankfurtą, o iš jo į Vitoriją sunegalavo vienas komandos lyderių Kšištofas Lavrinovičius. Peršalęs puolėjas praleido vakar vakare vykusią treniruotę. Visgi komandos gydytojams pavyko pastatyti krepšininką ant kojų ir jis šiandien jau treniravosi kartu su komanda.

„Kelionė į Vitoriją pavyko sklandžiai. Galėtume skųstis, kad mus pasitiko lietingas oras, tačiau ne tai sukėlė didžiausią rūpestį. Skrydžio metu sunegalavo ir susirgo Kšištofas. Atkeliavus į Ispaniją daktarai pamatavo jam temperatūrą ir termometras parodė 38 laipsnius karščio. Visgi mūsų medikai padarė viską ir šiandien vakare puolėjas turėtų išbėgti į aikštę“, – apie nuotaikas žalgiriečių stovykloje pasakojo klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

Anot jo, daugiau nei 200 tūkst. gyventojų turintis Vitorijos miestas šiek tiek panašus į Kauną. Baskų regiono Alavos provincijos sostinėje krepšinis populiarumu lenkia futbolą. „Caja Laboral“ jau eilę metų yra viena stipriausių komandų visoje Ispanijoje, tuo tarpu šio miesto „Deportivo Alavés“ futbolininkai kovoja tik trečiajame šalies divizione.

„Tiek Kaune, tiek Vitorijoje krepšinis yra populiariausia sporto šaka. Baskai „Caja Laboral“ komandą myli lygiai taip pat, kaip Kaune mylimas „Žalgiris“. Prieš rungtynes jaučiasi sujudimas. „Fernando Buesa“ arena nors ir ne tokia šiuolaikiška kaip „Žalgirio“, tačiau taip pat labai didelė ir talpina virš 15 tūkst. sirgalių. Panašu, kad mūsų laukia pragaras, kadangi organizatorių žiniomis šiandien rungtynes turėtų stebėti 10-12 tūkst. baskų“, – sakė V.Masalskis.

Šioje arenoje „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza irgi sulauks palaikymo – 14 giminaičių, kurie specialiai atvyko palaikyti Kaune dirbančio krepšinio specialisto.

Komentarai