Kas bus tikrasis grandų dvikovos šeimininkas? 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Nuo 2011 m. gegužės niekaip Kauno „Žalgirio“ įveikti nesugebantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ į pergalingas vėžes pasistengs sugrįžti šiandien. Sostinėje oranžinio kamuolio aistruoliai išvys pirmąją grandų dvikovą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Skirtingais maršrutais

Pastaruoju metu „Žalgiris“ savo principiniam priešininkui yra neįkandamas varžovas. Per paskutines 11 šių komandų akistatų dešimt sykių triumfavo Kauno komanda ir tik vienas susitikimas pasibaigė lygiosiomis. Šį sezoną abi Eurolygos komandos jau buvo susitikusios du sykius.

Pirmą kartą surengtame Lietuvos Supertaurės turnyre „Žalgiris“ namuose 89:71 nepaliko jokių vilčių savo varžovams, o atsakomoji dvikova sostinėje baigėsi taikiai 87:87. Titulas pagal dviejų rungtynių rezultatus iškeliavo į laikinąją sostinę.

Nuo to laiko „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ ėjo skirtingomis kryptimis. Joano Plazos auklėtiniai kol kas gali pasigirti bene solidžiausiais ir brandžiausiais rezultatais per visą klubo istoriją, o Balkanų šalių krepšininkų sustiprintas „Lietuvos rytas“ niekaip neranda savojo žaidimo.

Eurolygos varžybose „Žalgiris“, iškovojęs šešias pergales ir patyręs vieną nesėkmę, tvirtai pirmauja C grupėje. Kalbant apie Vilniaus klubo rezultatus – veidrodinis atspindys: su šešiomis nesėkmėmis ir viena pergale Dariaus Maskoliūno auklėtiniai velkasi D grupės dugne. „Žalgiris“ jau turi kelialapį į „Top 16“ etapą, o vilniečiai balansuoja ant prarajos krašto.

Principinis varžovas – it dopingas

„Į Vilnių vykstame tik laimėti. Po triuškinančios pergalės Eurolygoje bus tikrai nelengva, tačiau motyvacijos kaunantis su „Lietuvos rytu“ ras tikrai kiekvienas žalgirietis. Kitaip ir būti negali. „Lietuvos rytas“ – mūsų pagrindinis varžovas“, – prieš šiandienos dvikovą kovingumo nestokojo Darjušas Lavrinovičius.

Puolėjas nenorėjo veltis į spekuliacijas ir žvilgčioti į Eurolygos rungtynių protokolus. „Nors mums sekasi daug geriau Eurolygoje, tai nieko nereiškia. Varžovai galbūt žaidžia ir prasčiau, o mūsų komanda yra geriau sukomplektuota, tačiau privalome neatsipalaiduoti. Pastaruoju metu varžovai pagerino savo žaidimą, tad Vilniuje bus ką veikti“, – šalin mintis apie lengvą pergalę vijo puolėjas.

Vis didesnes Kauno komandos sirgalių simpatijas užkariaujančio J.Plazos žvilgsnis kol kas labiausiai krypta į Eurolygos kovas, tačiau treneris puikiai suvokia, kad šiandienos dvikova – principo ir garbės reikalas. „Šią savaitę laukia du labai intriguojantys mačai. Iš pat pradžių teks apginti garbę dvikovoje su principiniu savo varžovu „Lietuvos rytu“, o penktadienį bus ne ką lengvesnis išbandymas. Eurolygoje susitiksime su titulą ginančiu Pirėjo „Olympiacos“ ir pabandysime savo grupėje užsitikrinti pirmąją vietą“, – artimiausius planus dėstė katalonas.

Originali sirgalių akcija

„Padarykime tai, ko nesugeba padaryti vilniečiai, – užpildykime „Siemens“ areną!“ – tokiu šūkiu šį mačą pasitinka „Žalgirio“ komandos aistruoliai. Šį sezoną kauniečiai ir toliau gerina lankomumo rekordus „Žalgirio“ arenoje ir yra daugiausia žiūrovų Eurolygoje sutraukianti komanda.

O Vilniaus klubui nesiseka ne tik aikštelėje. Nuo blankiai rungtyniaujančių „Lietuvos ryto“ krepšininkų nusisuka vis daugiau aistruolių, o pilnos arenos klubui nepavyko surinkti net žaidžiant su tokiais Europos krepšinio grandais kaip „FC Barcelona Regal“ ar Maskvos CSKA.

Bandydamas vilniečius pažadinti iš letargo miego didžiausias „Žalgirio“ sirgalių klubas „Green Death“ surengė akciją, kuria kvietė neabejingus Kauno komandai aistruolius palaikyti žalgiriečius Vilniuje. Atrodo, kad šiandienos mače tribūnos lūš nuo aistruolių, tačiau kuri komanda jausis tikrąja šeimininke – svarbus ir intriguojantis klausimas.

Komentarai