Eurolygos sezoną „Žalgiris“ baigė gražia pergale (FOTO, VIDEO) 0

Eurolygos sezoną Kauno „Žalgiris“ baigė taip pat, kaip pradėjo – pergale. Paskutinėse „Top 16“ rungtynėse žalgiriečiai įveikė Bambergo „Brose Baskets“ komandą 90:81 (26:25, 24:20, 16:18, 24:18). Kauno ekipa per 24 rungtynes Eurolygoje iškovojo 14 pergalių.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Pirmosios rungtynių minutės klostėsi itin rezultatyviai. Po Kšištofo Lavrinovičiaus 4 taškų bei Rimanto Kaukėno ir Roberto Javtoko dvitaškių „Žalgiris“ minimaliai pirmavo 8:7, bet Casey Jacobseno antrasis tritaškis ir Phillipo Neumanno ketvirtasis taškas trumpam persvėrė svarstykles į kitą pusę – 12:10. Su tuo žalgiriečiai nesitaikstė. Prasiveržęs pro galinę liniją įdėjo Mindaugas Kuzminskas, o Donnie McGrathas dviem puikiais perdavimais išvedė į puikias poziciją K.Lavrinovičių, kuris per dvi atakas surinko 6 taškus – 18:12. Į aikštę žengęs Bostjanas Nachbaras irgi per trumpą laiką pelnė 6 taškus ir atgaivino svečių puolimą. Tuo tarpu kitoje aikštės pusėje sėkmingai reidą užbaigė Adas Juškevičius ir po R.Kaukėno perdavimo įdėjo D.Lavrinovičius (22:19). Pirmąjį kėlinį keturiais taikliais baudų metimais baigė Marko Popovičius – 26:25.

Antrojo kėlinio pradžioje ir toliau puikiai žaidė M.Popovičius. Jis vieną po kito atliko tris rezultatyvius perdavimus, po kurių 6 taškus surinko jaunieji Vytenis Lipkevičius ir A.Juškevičius – 32:25. „Brose Baskets“ ilgai nesnaudė ir tie patys C.Jacobsenas bei P.Neumannas išlygino rezultatą – 34:34. Tada žalgiriečiai pradėjo taiklių tritaškių fiestą. Iš pradžių pasižymėjo M.Popovičius, o po to D.McGrathas asistavo dviem M.Kuzminsko ir vienam R.Kaukėno šūviui iš toli – 46:38. Svečių gretose įsimėtė Antonas Gavelas, bet antrąjį kėlinį 4 taškais užbaigė K.Lavrinovičius ir „Žalgiris“ pirmavo 50:45.

Nors pradėjus trečiąjį kėlinį komandos draugo metimą pataisęs D.Lavrinovičius ir po krepšiu prasiveržęs Mario Delašas padidino persvarą iki 54:45, Bambergo ekipa surinko 9 taškus be atsako ir po ketvirtojo C.Jacobseno tritaškio išlygino rezultatą (54:54). Sausą atkarpą nutraukė R.Kaukėno prasiveržimas su pražanga, jį pakeitęs M.Popovičius sumetė baudas, o R.Javtokas pakartojo metimą – 61:57. Pasinaudodama palankiais teisėjų sprendimais „Brose Baskets“ komanda ir vėl lygino santykį (61:61, 63:63), tačiau paskutinės kėlinio sekundės priklausė „Žalgiriui“. Po M.Popovičiaus perdavimo tritaškį iš kampo smeigė V.Lipkevičius, o paskutinę vokiečių ataką bloku gesino A.Juškevičius – 66:63.

Užsivedę žalgiriečiai rezultatyvių atakų bangą pratęsė ir po trumpo pertraukėlės. Po gražių V.Lipkevičiaus ir M.Popovičiaus perdavimų dukart pasižymėjo D.Lavrinovičius. Už minutės tritaškį pataikė A.Juškevičius, du taškus nuo lentos pelnė K.Lavrinovičius – 75:64. Toks pats skirtumas išliko ir po A.Juškevičiaus perimto kamuolio ir K.Lavrinovičiaus dėjimo – 77:66. Tada vėl žalgiriečius iš vėžių pabandė išmušti teisėjų sprendimai. Abejotiną pražanga ir po to sekusi techninė nuobauda Joanui Plazai pavirto 6 taškais į kauniečių krepšį ir vėl grąžino intrigą rungtynėse. Į aikštelę grįžęs R.Kaukėnas iškart sėkmingai ėmėsi iniciatyvos ir pelnė 4 taškus iš eilės – 81:73. Likus žaisti pustrečios minutės M.Kuzminskas ir M.Popovičius įmetė po vieną baudą (83:75), bet galutinį darbą žalgiriečiai nudirbo gerai gindamiesi ir ryžtingai kovodami dėl kamuolių po varžovų krepšiu. Paskutinėmis sekundėmis M.Kuzminskas ir M.Popovičius jau sumetė po dvi baudas, o Popas dar ir atliko perdavimą V.Lipkevičiaus dėjimui – 90:81.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 20 (8 atk. kam.), M.Kuzminskas 13 (9 atk. kam.), R.Kaukėnas 12, M.Popovičius 12 (6 rez. perd.), V.Lipkevičius 9, D.Lavrinovičius 9 (7 atk. kam.), A.Juškevičius 7, R.Javtokas 4, D.McGrathas 2 (6 rez. perd.), M.Delašas 2, J.Foote‘as 0.

„Brose Baskets“: A.Gavelas 20, B.Nachbaras 14 (5 atk. kam.), C.Jacobsenas 14 (4/5 trit.), A.Ogilvy 13, S.Fordas 10 (7 atk. kam.).

http://www.youtube.com/watch?v=4NSr9sNq3kU

Komentarai