S.Štombergas prieš paskutinį mūšį Kaune: „Turime kovoti dėl kiekvieno aikštės centimetro“ 0

Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt

Kauno „Žalgirio“ ketvirtadienio vakarą laukia itin svarbi Eurolygos dvikova su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa. Pirmąją tarpusavio dvikovą Turkijoje pralaimėję kauniečiai sako padarę išvadas ir galvoja tik apie revanšą ir pergalę. Tačiau tai padaryti nebus lengva, nes rungtynes svarbios ne tik kauniečiams, bet ir „Anadolu Efes“.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Stambule „Žalgiris“ varžovams nusileido 61:72. „Anadolu Efes“ (4 pergalės / 4 pralaimėjimai) kol kas B grupėje žengia antras. „Žalgiris“ (3/5) – ketvirtas.

Bilietus į „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ rungtynes galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose.

„Sezono pradžioje kalbėjome, kad „Anadolu Efes“ bus vienas iš favoritų, bet surinkę tikrai įspūdingą sudėtį jie gerai žaidžia, bet šiuo metu matome banguojantį žaidimą. Ketvirtadienio rungtynės daug ką lems – tiek mums, tiek jiems. Mes šiuo metu stipriai ruošiamės ir, kaip minėjau anksčiau, rungtynes namuose mes turime ir privalome laimėti. Ypač namuose, kad patekti į TOP-16 etapą, reikia žaisti pasiaukojamai, iš vėsų jėgų, kovoti dėl kiekvieno centimetro. Tada galime kažką pasiekti. Turime susikaupę, drausmingai žaisdami pademonstruoti kokybišką krepšinį. Tada mūsų žaidimas nebanguos“, – sako “Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas.

„Visų pirma tai bus revanšas. Be to, mes neturime kur trauktis ir pergalė namuose mums būtina. Žaisdami ten mes padarėme per daug klaidų – 20. Po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus ir tikrai jautėme, kad galime laimėti. Tą dabar įrodė Bambergas laimėjęs Stambule. Mums dabar žūtbūt reikalinga ši pergalė. Apie nieką kitą ir negalvojame“, – sako „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius.

Žalgiriečiai sako, kad ketvirtadienio rungtynėse stengsis demonstruoti greitą žaidimą.

„Prie komandos vairo stojus S.Štombergui mūsų žaidimas tapo greitesnis. Jei pas juos žais dideli „centrai“ – Stanko Baračas ir Semihas Erdenas – bandysime žaisti greičiau, kontraatakuoti, kad jie nespėtų grįžti. Prie jų prisijungė po traumos grįžęs Keremas Gonlumas. Žiūrėsime video, analizuosime, kaip išnaudoti jų silpnas vietas“, – sako T.Klimavičius.

Tuo tarpu S.Štombergas neslepia, kad kol kas „Žalgirio“ žaidime dar daug broko.

„Mes taktikos nekeičiame, ji išlieka tokia pati. Mes turime daug naujų žaidėjų ir jeigu mes prie devynių žaidėjų derinių gerai neišpildome – mes juos atidirbinėjame. Yra daug smulkmenų, dėl kurių mums nepavyksta, daug broko, nesusikalbėjimo, žaidimo „neskaitymo“. Yra daug broko perdavimuose, kokybės broko. Tai stengiamės taisyti. Tai padarius ir darant mažiau klaidų mes žymiai kitaip atrodytume“, – įsitikinęs S.Štombergas.

Kol kas neaišku, ar ketvirtadienį į aikštę dėl traumos galės išbėgti Vytenis Čižauskas. Tikrai nerungtyniaus Siimas-Sanderis Vene.

„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ dvikova ketvirtadienį prasidės šiek tiek anksčiau, nei įprasta – 19.00 val.

Komentarai