K.Vecvagaras: „Ačiū krepšinio dievams, kad viskas buvo gerai“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

„Jis kalba lietuviškai“, – įspėjo Martynas Pocius, kai su Kasparu Vecvagaru žurnalistai pasisveikino angliškai. Ketvirtus metus Lietuvoje gyvenantis latvis netrukus tai patvirtino – jo lietuvių kalba buvo beveik tokia pat tobula, kaip žaidimas aikštelėje mače su Stambulo „Anadolu Efes“.

Vos trečias karjeros rungtynes Eurolygoje žaidęs dvidešimtmetis įžaidėjas aikštėje praleido 18 minučių ir per jas pelnė 10 taškų, taip tapdamas didžiausia mačo staigmena.

„Šiandien Kasparas sužaidė nuostabias rungtynes, nors to tikrai nesitikėjau, – prisipažino „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas. – Jis parodė charakterį, norą žaisti ir būti pagrindiniu žaidėju. Tai didelis jo žingsnis ir labai dėl jo džiaugiuosi.“

Vos pasirodęs aikštėje antrajame kėlinyje K.Vecvagaras pelnė du taškus su pražanga, taip sulaukdamas visų komandos draugų sveikinimų. Netrukus jis pridėjo tritaškį, o po ilgosios pertraukos įmetė dar 5 taškus.

„Per treniruotes labai sunkiai dirbu ir gavau trenerio pasitikėjimo. Išėjęs į aikštę įmečiau pirmą metimą ir pajutau žaidimą“, – po mačo kalbėjo K.Vecvagaras, „Žalgirio“ rūbinėje pirmą kartą sulaukęs žurnalistų dėmesio.

Jaunasis latvis aikštėje buvo lemiamomis akimirkomis ir savo vienintelę klaidą padarė paskutinėmis sekundėmis. Likus žaisti 8 sekundes ir išsimetant kamuolį iš užribio, K.Vecvagaras jį prarado, o Zoranas Planiničius greitai pastebėjo prie tritaškio laisvą atsidūrusį Duško Savanovičių. Tačiau šio metimas skriejo pro šalį, taip palikdamas „Žalgiriui“ pergalę.

„Susiėmiau už galvos, – paklaustas, kaip reagavo į D.Savanovičiaus metimą, prisiminė K.Vecvagaras. – Būtų labai sunku, jeigu antras rungtynes iš eilės būtume taip pralaimėję. Ačiū krepšinio dievams, kad viskas buvo gerai.“

Laimėjęs ketvirtą kartą per devynerias rungtynes, „Žalgiris“ sustiprino savo galimybes patekti į „Top 16“, tačiau viską lems kitos savaitės dvikova Bamberge su vietos „Brose Baskets“.

Iškart po rungtynių su „Anadolu Efes“ pabaigos K.Vecvagaras užsuko į Žalgiris TV studiją, kur davė karštą interviu:

Komentarai