S.Štombergas: „Pergalę skiriame visiems sirgaliams, kurių vos neištiko infarktas“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ žengė tvirtą žingsnį Eurolygos „Top 16“ etapo link. Žalgiriečiai savų žiūrovų akivaizdoje 65:63 palaužė Stambulo „Anadolu Efes“ ir iškovojo ketvirtąją pergalę B grupėje.

Po sėkmingai susiklosčiusių rungtynių Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Saulius Štombergas džiaugėsi savo žaidėjų pavyzdingu žaidimu gynyboje, ypač tuo metu, kai „Žalgirio“ puolimas strigo ir artėjo lemiamos susitikimo akimirkos.

„Rungtynės klostėsi sunkiai, niekada nesitikime laimėti lengvai – visada stengiamės kovoti iki galo. Tai buvo svarbi pergalė, ją skiriame sirgaliams, kurie palaikė sunkiu momentu, o aistruolių prie televizorių ekranų vos neištiko infarktas. Stengsimės ir toliau gerinti žaidimą, kad būtų daugiau pergalių“, – sakė strategas.

– Treneri, gal galite paaiškinti, kas nutiko per paskutinį kėlinį, per kurį įmetėte vos 3 taškus?
– Tai yra krepšinis, kuriame įvyksta daug neprognozuojamų dalykų. Nei mūsų 3 taškai, nei jų 11 taškų – šie skaičiai nėra standartiniai. Džiaugiuosi vyrais, esu patenkintas, kad kai nesisekė, mes dvigubai didesnę energiją atidavėme gynyboje ir neleidome jiems susikurti persvaros. Turime psichologinę problemą – žinome, kad rungtynes lems paskutinis metimas, tačiau neatsiranda žaidėjo, kuris imtųsi atsakomybės, tik vienas kitam perdavinėja kamuolį, laukia kad greičiau baigtųsi laikas. Tai yra problema, ypač žaidžiant rungtynių pabaigas. Šias problemas matome, analizuojame – žaidėjai iš to mokosi, tikimės, kad po šių rungtynių turėsime galimybę patekti į „Top 16“ etapą, kur lauktų dar stipresni varžovai. Mums dar viskas priešakyje.

– Ar galima teigti, atsižvelgiant į aikštėje praleistą laiką, jog Martynas Pocius pralaimėjo dvikovą Artūrui Milakniui?
– Aš to neskirstau į dvikovas. Vieną dieną labiau sekasi vienam, kitą – kitam. Mano pareiga yra pajausti, kuris yra geresnis. M.Pocius patyrė piršto traumą ir antroje mačo pusėje negalėjo rungtyniauti. Neturėjome kito pasirinkimo, todėl jo vietą aikštėje turėjo užimti A.Milaknis. Man patiko, kaip jis žaidė gynyboje, tuo jis kompensavo savo žaidimą puolime. Neabejoju, kad kitose rungtynėse jis tokius metimus pataikys. Be to, nuostabias rungtynes sužaidė Kasparas Vecvagaras, to tikrai nesitikėjau – jis parodė charakterį, norą būti ne atsarginiu, o pagrindiniu žaidėju. Tai yra didelis žingsnis į priekį.

– Ar nebuvo per drąsu laikyti jį (K.Vecvagarą – red.) rungtynių pabaigoje?
– Sprendžiu aš ir matau, kaip kas atrodo ir aš prisiimu atsakomybę. Jei aš pasitikiu žaidėju – reiškiasi jis turi būti aikštėje.

Oktay‘us Mahmutis (Stambulo „Anadolu Efes“ vyr. treneris): „Pirmiausia noriu pasveikinti „Žalgirį“ su pergale. Nepaisant to, kad buvo problemų, turėjome traumuotų žaidėjų, krepšininkams, kurie rungtyniavo, negaliu pareikšti jokių priekaištų – jie stengėsi, kovojo, tiesiog norint laimėti reikia sėkmės, kuri šį kartą nebuvo mūsų pusėje. Prametėme daug laisvų metimų, nepataikėme ir baudų“.

Komentarai