S.Štombergas: „CSKA demonstruoja čempionišką charakterį, bet mes pilni ryžto“ 0

Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

„Vyrų nuteikinėti tikrai nereikės“, – prieš ketvirtadienio Eurolygos „Top 16“ dvikovą su principiniu varžovu Maskvos CSKA klubu įsitikinęs Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Saulius Štombergas.

Rusai sunkiai sustabdomi

Maskvos garvežys įgijo pagreitį. „Top 16“ etape rusai demonstruoja vis solidesnį žaidimą ir yra iškovoję 7 pergales bei patyrę vieną nesėkmę. Vienintelį kartą CSKA suklupo Belgrade, kai sensacingai 72:73 nusileido absoliučiam F grupės autsaideriui „Partizan“.

Visgi nuo to laiko daug kas pasikeitė. Dabar Maskvos komanda yra viena grėsmingiausių jėgų Europoje ir tą patvirtina jų pergalė prieš apskritai vos kartą šį sezoną suklupusius Madrido „Real“ krepšininkus. Gavę stiprų niuksą Serbijos sostinėje, maskviečiai jau kitą savaitę reabilitavosi su kaupu – karališkasis klubas buvo tiesiog nušluotas 85:71.

„Žinome, kokio lygio yra CSKA komanda. Reguliariajame sezone jie tikrai neparodė savo tikrojo veido. Dabar ši komanda demonstruoja čempionišką charakterį, pirmauja Eurolygoje pagal daugelį statistinių kategorijų. Kartu su „Barcelona“ ir „Real“ klubais jie žaidžia geriausią krepšinį Europoje ir realiausiai pretenduoja patekti į finalo ketvertą. Į Kauną jie atvyksta laimėti, tačiau mes pilni ryžto ir niekuo jiems nenusileisime“, – prieš dvikovą kalbėjo S.Štombergas.

Mėnesiui prarado P.Jankūną

Rungtynių išvakarėse „Žalgirio“ strategui reikėjo visas taktines schemas keisti iš pagrindų. Antradienį vakarinės treniruotės metu kojos mažojo piršto traumą patyrė ekipos kapitonas Paulius Jankūnas. Trečiadienį atlikus tyrimus paaiškėjo, kad pirštas lūžo, tad kauniečiams be savo emocinio lyderio teks verstis mažiausiai tris savaites.

„Traumą patyriau visiškai paprastoje žaidybinėje situacijoje. Apmaudu, tačiau neabejoju, kad vyrai atiduos visas jėgas ir kausis negailėdami savęs. Kito kelio neturime. Reikia kibti CSKA ekipai į atlapus, nes tik kovodami iš visos širdies galime kažką pasiekti“, – kalbėjo P.Jankūnas.

„Mums tai tikrai didelis praradimas. Praradome vieną svarbiausių krepšininkų. Maža to, praėjusią savaitę negalėjo treniruotis ir Artūras Gudaitis. Trūko pilnaverčių treniruočių, turime problemų, bet pabandysime Pauliaus praradimą kompensuoti kitų žaidėjų geru žaidimu“, – kalbėjo S.Štombergas.

Bilietus į Žalgiris – CSKA rungtynes galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose.

Praėjusią savaitę „Žalgirio“ kapitonas įrašė savo vardą į Eurolygos istoriją. Žalgirietis pasiekė įspūdingą rezultatą – stipriausiame Europos krepšinio turnyre jam pavyko atkovoti 1000 kamuolių. Jis tapo vos aštuntuoju Eurolygos krepšininku, pasiekusiu šią ribą. Keturženklį skaičių kaunietis pasiekė rungtynėse su Miuncheno „Bayern“. Jose P.Jankūnas po krepšiais nusiėmė būtent 9 atšokusius kamuolius, kurių ir trūko iki 1000.

„CSKA silpnų vietų daug neturi, tačiau žaisime namuose ir neturime, ką prarasti. Norėtųsi tikėtis, kad dauguma žaidėjų atsipalaiduos, nejaus įtampos. Bus tikrai nelengva, nes pastaruoju metu maskviečiai demonstruoja tikrai gerus rezultatus, tačiau krepšinyje būna visko“, – savo bendraklubiui antrino šį sezoną labai stipriai savo statistinius rodiklius pagerinęs Robertas Javtokas.

Kitam „Žalgirio“ veteranui Šarūnui Jasikevičiui komandos draugai galėtų įteikti gražią gimtadienio dovaną. Visų laikų taikliausias Eurolygos baudų metikas trečiadienį paminėjo 38-ąjį savo gimtadienį. Iki mačo su CSKA Šaras pataikė 59 baudos metimus iš eilės. Paskutinį kartą stovėdamas prie baudų metimo linijos vyriausias žalgirietis suklydo 2013 m. kovo 29 d. Sienoje vilkėdamas „Barcelona“ marškinėlius.

CSKA nusiteikę kovingai

Nors rusai „Žalgirio“ komandai Eurolygoje nepralaimi nuo 2000-ųjų sausio ir laimėjo 14 pastarųjų dvikovų, CSKA strategas Ettore Messina lengvo pasivaikščiojimo „Žalgirio“ arenoje nesitiki.

„Privalome gerbti varžovus, nes Kaune bus tikrai nelengva. „Žalgiris“ labai agresyviai ginasi ir yra viena geriausiai iš toli atakuojančių komandų visoje Eurolygoje. Maža to, šiose rungtynėse turės tvirtą užnugarį – vienus karščiausių sirgalių Europoje, kurie myli ir labai gerai supranta krepšinį“, – pažymėjo krepšinio profesoriumi tituluojamas italas.

CSKA marškinėlius antrą sezoną vilkintis buvęs žalgirietis Sonny Weemsas džiaugėsi, kad vėl galės sugrįžti į Kauną, kur jį iki šiol sirgaliai prisimena kaip vienas geriausių legionierių per visą klubo istoriją. „Man tai bus išskirtinis vizitas. Kaune aš sužaidžiau daugybę įsimintinų rungtynių, mane čia labai palaikė sirgaliai. Žinau, kad „Žalgirio“ arenoje rungtyniauti visada labai sunku, tad reikia nekreipti dėmesio į kauniečių pozicijas turnyro lentelėje ir kautis iš visų jėgų“, – įsitikinęs amerikietis.

Komentarai