Madride žalgiriečiai metė iššūkį Eurolygos vicečempionams 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kovingai pradėjo Eurolygos sezoną. Du kėlinius Madride diktavę savo sąlygas žalgiriečiai galiausiai turėjo pripažinti „Real“ ekipos pranašumą 71:80 (14:13, 21:19, 14:24, 22:24). Kauniečiams koją pakišo prastokai sužaistas trečiasis kėlinys ir net 12 pramestų baudų metimų, bet džiugino komandos ryžtas ir kova iki paskutinės sekundės.

Pirmuosius Lietuvos čempionų taškus Eurolygoje po puikaus prasiveržimo pelnė Lukas Lekavičius, po perimto kamuolio du taškus pridėjo Jamesas Andersonas – 4:2. J.Andersonas pataikė ir iš toli, atšokęs savo taškų kraitį dviem taškais atidarė Paulius Jankūnas (9:5). Gynyboje galingu bloku Rudy Fernandezui pasižymėjo Artūras Gudaitis, dar du taškus pelnė P.Jankūnas, o nuo suolo pakilęs Darius Songaila didino persvarą metimu iš vidutinio nuotolio – 13:8. Drąsiai sužaidęs Vaidas Kariniauskas įmetė vieną baudos metimą, ir nors taškų iš žaidimo per kelias minutes pelnyti nepavyko, geros gynybos dėka buvo laimėtas pirmasis ketvirtis – 14:13.

Antrąjį kėlinį penkiais taškais be atsako pradėjo Eurolygos vicečempionai ir pirmą kartą šiame mače išsiveržė į priekį – 14:18. Tuomet iniciatyvos ėmėsi J.Andersonas. Jis ne tik pataikė iš trijų taškų zonos, bet ir atliko tikslų perdavimą D.Songailai – 19:19. „Žalgirį“ į priekį truktelėjo Artūro Milaknio tolimas metimas bei sėkmingas J.Andersono reidas arčiau krepšio – 24:19. Aikštėje pasirodęs Tomas Dimša taipogi atliko rezultatyvų prasiveržimą, o varžovą pašokdinęs J.Andersonas tritaškiu pelnė tryliktąjį savo tašką (29:25). L.Lekavičius lengvai rado spragų šeimininkų gynyboje ir pelnė taškus iš po krepšio (31:25), tačiau tuomet sekė penki šeimininkų taškai – 31:30. Dviejų minučių kauniečių tylą nutraukė L.Lekavičiaus taiklus metimas iš vidutinio nuotolio, baudos metimus sumetė Robertas Javtokas bei „Žalgiris“ pirmąją rungtynių pusę laimėjo trimis taškais – 35:32.

Trečiasis kėlinys prasidėjo dar vienu tiksliu J.Andersono metimu, o po puikaus L.Lekavičiaus perdavimo ataką iš po krepšio užbaigė R.Javtokas – 39:34. Ispanai, įjungę aukštesnę pavarą, surinko devynis taškus ir pradėjo pavojingai tolti (39:43). Varžovams atsiplėšti neleido taiklus D.Songailos dvitaškis, trijų taškų vertės tikslus A.Milaknio metimas bei dvi J.Andersono baudos – 46:47. Trečiojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiams koją kišo pramesti baudų metimai (iš viso tik 7 taiklios baudos iš 15) ir kelios klaidos, kurias varžovams pavyko paversti taškais – 49:56.

Po atkovoto kamuolio puolime pasižymėjo A.Gudaitis, L.Lekavičius vienu judesiu pergudravo visą Madrido komandą ir pelnė du lengvus taškus – 53:62. Sudėtingą metimą pataikė J.Andersonas (55:66). Šeimininkai už ginčus su arbitru buvo nubausti technine pražanga. Kauniečiai tai puikiai išnaudojo – baudą realizavo P.Jankūnas bei puikų reidą krepšio link atliko V.Kariniauskas – 58:66. Kovingai nusiteikę žalgiriečiai dar labiau sumažino atsilikimą: A.Milaknis įmetė tritaškį, o A.Gudaitis taisė netikslų komandos draugo metimą – 63:69. Baudų metimus taikliai metė V.Kariniauskas ir D.Songaila, bet „Real“ sugebėjo išlaikyti saugų atotrūkį (67:75). D.Songaila atliko rezultatyvų prasiveržimą, tačiau sėkmingai rungtyniavę varžovai užtikrintai išliko priekyje – 69:78. Paskutinius mačo taškus taikliomis baudomis pelnė D.Songaila, bet pergalingai Eurolygos pirmenybių pradėti nepavyko – 71:80.

„Žalgiris“: J.Andersonas 19 (3/6 trit.), A.Milaknis 13 (3/5 trit.), L.Lekavičius 8 (4/4 dvit., 4 atk. kam., 5 rez. perd.), D.Songaila 8 (4 atk. kam.), A.Gudaitis 6 (8 atk. kam.), V.Kariniauskas 5, P.Jankūnas 5, R.Javtokas 4, T.Dimša 2, E.Ulanovas 1, S.Vene 0, V.Lipkevičius 0.

„Real“: F.Reyesas 11 (5 atk. kam.), G.Ayonas 10 (6 atk. kam., 4 rez. perd., 4 per. kam.), J.Mačiulis 9 (5 atk. kam.).

Komentarai