D.Songaila: „Įvykdėme planą, kurį treneris sudėliojo prieš rungtynes“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Visi dvylika aikštėje pasirodžiusių Kauno „Žalgirio“ krepšininkų pelnė taškus ir LKL čempionai Eurolygos sezoną namie atidarė įtikinama pergale. Gintaro Krapiko auklėtiniai penktadienį 97:63 sutriuškino Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“ ekipą.

Kauno ekipa dar iki ilgosios pertraukos įgijo 24 taškų pranašumą, o po ilgosios pertraukos jį dar labiau padidino.

Progą Eurolygoje debiutuoti gavo Donatas Tarolis, kuris ir pelnė savo pirmuosius taškus.

Krapikas leido tolygiai pažaisti visiems krepšininkams – nė vienas žaidėjas nežaidė ilgiau nei 22 minutes.

„Šiandien įvykdėme tą planą, kurį treneris sudėliojo prieš rungtynes ir visi galėjo pažaisti, – po dvikovos kalbėjo vyriausias „Žalgirio“ krepšininkas Darius Songaila. – Kai kuriems tai buvo pirmos rungtynės Eurolygoje, todėl ne tik žaisti, bet ir pelnyti taškus turėtų būti smagu.“

Songaila buvo vienas iš keturių „Žalgirio“ aukštaūgių, kurie pirmoje rungtynių pusėje laužė varžovų gynybos užtvaras. Jis, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas ir Artūras Gudaitis iki ilgosios pertraukos kartu pelnė 34 iš 48 komandos taškų.

„Žinojome, kad galėsime išnaudoti savo ūgį ir masę ir bandėme tai padaryti. Šiandien viskas prasidėjo nuo Roberto, paskui įsivažiavo ir Paulius“, – komandos draugus gyrė D.Songaila.

Komandos veteranus gyrė ir Jamesas Andersonas. Dvylika taškų pelnęs amerikietis buvo vienas naudingiausių „Žalgirio“ žaidėjų.

„Turime veteranų – Paulių, Robertą, Songo, kurie yra mūsų lyderiai. Noriu vesti komandą į priekį ir darysiu tai taip, kaip sugebu“, – kalbėjo J.Andersonas.

Komentarai