G.Krapikas: „Įžaidėjai jau pajuto varžovų spaudimą ir ateityje bus pasiruošę“ 0

Laurynas Butkauskas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ komanda sugrįžo į Lietuvą po pergalės 65:62 Stambule prieš vietos „Anadolu Efes“. Tinklalapio „BasketNews.lt“ pakalbintas LKL čempionų vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas buvo patenkintas auklėtinių žaidimu gynyboje bei solidžiu Edgaro Ulanovo ir Artūro Milaknio indėliu.

Тreneri, iš jūsų lūpų būtų įdomu išgirsti, kokios buvo esminės pergalės Stambule priežastys? „BasketNews.lt“ pasiteiravo G.Krapiko.
– Kaip ir tikėjomės, buvo labai kieta kova. Žinojome, kaip kietai varžovai žaidžia namie. Pagrindinis uždavinys buvo nežengti nė vieno žingsnelio atgal ir priimti tą iššūkį, tą stiprią vyrišką kovą. Smagu, kad mes atsilaikėme.

– Lyginant su ankstesniais mačais varžovai pelnė labai mažai taškų. Ar čia gynybos nuopelnas, ar oponentams šiek tiek ir nesisekė?
– Nebūna, kad tiesiog nesiseka. Nesiseka tada, kai priešininkai tau gerai ginasi. Mes savo gynybos planą įvykdėme neblogai. Galima sakyti, kad Nenadas Krstičius mums įmetė per daug, bes jis sužaidė geriausias sezono rungtynes ir visų sustabdyti nepavyksta. Yra daugiau atlikėjų, ir jeigu visus uždarytume, būtume labai jau geri. Kažkur pradžioje šiek tiek jį paleidome, leidome pajusti pasitikėjimą, o tokio meistriškumo krepšininkui to ir tereikia. Vėliau jo žaidimas tapo problema, bet pabaigoje mūsų „centrai“ uždarė ir serbą.

– Kuo, lyginant su praėjusiais metais, pasikeitė komandos gynyba?
– Manau, kad nuo pat pasirengimo pradžios mums padėjo tai, kad kolektyve turėjome daug jaunų žaidėjų, daug energijos. Apie tai iš anksto buvome kalbėję ir su Šarūnu Jasikevičiumi. Mes stengiamės gintis agresyviai nuo pat rungtynių pradžios, aktyviai ginamės visoje aikštelėje, ne tik savoje pusėje, spaudžiame oponentus. Labai stebime varžovus, analizuojame jų pavojingas puses, ieškome būdų, kaip juos neutralizuoti. Ir kol kas mums pasiseka atrasti jų silpnąsias puses bei jomis pasinaudoti.

– Vakar iššovė Edgaras Ulanovas. Ar jums tai buvo netikėta?
– Aš manau, kad varžovams buvo netikėta. Tačiau mums – ne. Edgaras atliko didžiulį darbą ir gynyboje, jis prižiūrėjo Mattą Janningą, kuris buvo praktiškai tuščias, tai irgi reikia pabrėžti. Be abejo, Edgaras sužaidė fantastiškas rungtynes ir buvo vienas iš pagrindinių pergalės kalvių. Nepamirškime ir Artūro Milaknio, kuris lemiamais momentais pataikė svarbius tritaškius. Tokius, kokių mes iš jo laukiame. Jis labai padėjo iškovoti itin svarbų tašką išvykoje.

– Du komandos įžaidėjai – Lukas Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas: 10 klaidų ir 1 rezultatyvus perdavimas. Skurdi statistika, bet turbūt šį kartą koją kyštelėjo patirties stoka?
– Aš kaip ir žinodamas prieš kelionę sakiau, kad jiems darysis vis sunkiau. Nes varžovai pradeda juos nagrinėti, jie pradeda darytis pavojingi. Be to, ir komanda dar laimi, todėl įžaidėjai sulaukia didelio dėmesio. O per tokį trumpą laiką ta patirtis neateina. Ir tikrai labai džiugu, kad net abiems šiems vyrams nesužaidus įspūdingų rungtynių, komanda laimėjo. O jiems tai buvo neįkainojama pamoka, įžaidėjai pajuto varžovų spaudimą ir kitame mače bus geriau pasiruošę.

– Vis kartojasi V.Kariniausko trauma. Ar šį kartą nenutiko nieko rimto?
– Deja, dabar tokia situacija. Gerai tai, kad skausmas tik momentinis ir greitai praeina.

– Buvo kalbama, kad žalgiriečiai grupėje gali pretenduoti į ketvirtą ar net trečią vietą. Ar ši pergalė išvykoje leidžia galvoti ir apie aukštesnę poziciją?
– Aš noriu išlikti nuoseklus. Mes iškėlėme tikslą patekti į šešioliktuką ir stengiamės tai įgyvendinti. Mums nebuvo keliamas tikslas užimti kažkurią konkrečią vietą. Kol kas esame antroje pozicijoje ir tai yra gerai. Bet labai norisi sulaukti pirmojo rato pabaigos, kuomet būsime sužaidę su visais oponentais ir žinosime tikrąjį jų pajėgumą. Tuomet galėsime pasverti savo galimybes, o dabar džiaugiamės labai svarbiu tašku.

– Dabar jūsų kelyje – dar viena Eurolygos komanda, Klaipėdos „Neptūnas“. Ar matėte abejas klaipėdiečių rungtynes Eurolygos turnyre?
– Taip, mačiau abejas ir tikrai žiūrėsiu šio vakaro mačą. Manau, kad kaip ir buvo laukta, Vitorijoje klaipėdiečiams buvo sunku, koją kyštelėjo ir komplikuota kelionė su strigimais ir vėlavimais. Jie debiutines rungtynes sužaidė pagal savo galimybes, o antras rungtynes namie stebuklingo metimo pagalba laimėjo ir iškovojo pirmąją pergalę. Be abejo, tai pridėjo pasitikėjimo žaidėjams, euforija sirgalių tarpe nežmoniškai pakilo. Dabar atvyksta „Olympiacos“ – itin rimtas priešininkas. Nors klaipėdiečiai žais namuose, jiems bus sunku, kadangi oponentų sudėtis puikiai subalansuota. Pažiūrėsime, ar uostamiesčio komanda pajėgi kovoti su tokiais varžovais, o vėliau jau patys imsimės analizės.

Komentarai