E.Ulanovas: „Įvykdėme visas trenerių iškeltas užduotis“ 0

Erikas Kirvelaitis,„Basketdream.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgiris“ namuose be didesnių sunkumų 86:48 sutriuškino LKL vicečempionę Klaipėdos „Neptūno“ ekipą.

Dar vieną sėkmingą pasirodymą surengė kauniečių puolėjas Edgaras Ulanovas. 22 metų 198 cm ūgio žalgirietis per 16 minučių pelnė 7 taškus (2/3 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Po rungtynių E.Ulanovas džiaugėsi puikia gynyba prieš „Neptūno“ snaiperius ir akcentavo gerėjantį komandinį žaidimą.

– Tau tai buvo pirmosios rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje prieš buvusią komandą, Klaipėdos „Neptūną“. Ar tai pridėjo papildomos motyvacijos? – „Basketdream.lt“ puslapis paklausė E.Ulanovo.
– Prieš bet kokį varžovą man motyvacijos niekada netrūksta. Man yra garbė žaisti už „Žalgirį“, todėl kiekviename mače esu labai motyvuotas.

– Kaip vertinate komandos pasirodymą šį vakarą?
– Viskas buvo gerai. Įvykdėme trenerių iškeltas užduotis, todėl tiek puolime, tiek gynyboje viskas buvo ganėtinai lengva. Prieš rungtynes treneris akcentavo, jog neturime žiūrėti, ar klaipėdiečiai yra pavargę, ar ne. Norėjome keletą dalykų patobulinti, išbandyti porą naujovių, manau, tai mums puikiai pavyko.

– Buvo geras komandinis puolimas – visi žaidėjai pelnė taškus. Ar buvo kažkokių pakitimų po praėjusių rungtynių?
– Ne, nieko nekeitėme. Kai skirtumas jau antrajame kėlinyje buvo toks didelis, visi atsipalaidavome, žaidėme be įtampos, todėl ir rungtyniauti tapo kur kas lengviau.

– „Neptūnas“ tik ketvirtajame kėlinyje pataikė pirmąjį tolimą metimą. Ar buvo akcentuojama gynyba prieš varžovų snaiperius?
– Taip, žinojome, jog klaipėdiečiai gerai meta tritaškius, todėl stengėmės gerai gintis perimetre. Manau, tai pasiteisino, nes didžioji dalis jų metimų buvo iš sunkių padėčių.

– Ar po sėkmingo mačo Turkijoje jaučiate didesnį trenerių pasitikėjimą?
– Treneris visada akcentuoja, jog pas mus ilgas atsarginių žaidėjų suolelis, tad visi visada turi būti pasiruošę žaisti. Man visiškai nesvarbu, ar aš aikštėje pasirodysiu pirmajame, ar antrajame kėlinyje, svarbiausia yra įvykdyti trenerio iškeltas užduotis.

– O gal pasikeitė jūsų vaidmuo komandoje?
– Negaliu kažko konkrečiai sakyti apie savo vaidmenį, nes mes esame komanda. Kiekvienose rungtynėse turime vis kitą lyderį, todėl būtent tai mus ir daro stipriais.

– Kitos rungtynės prieš Kazanės „Unics“ klubą vyks Kauno Sporto Halėje. Ar reikės papildomai skirti laiko prisitaikymui prie kitos aplinkos?
– Ne, nemanau. Šioje situacijoje galima įžvelgti ir pliusu ir minusų. Iš vienos pusės, mažesnėje salėje bus geresnė atmosfera, tačiau iš kitos – visi norintys pažiūrėti rungtynių, to padaryti negalės.

Komentarai