Fortūna mūšyje su „Real“ šypsojosi ispanams (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antrąjį Eurolygos ratą pradėjo kovingai, bet rungtynių pabaigoje sėkmė nusišypsojo labiau tituluotiems varžovams. Šeštojo turo mače „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nusileido Madrido „Real“ komandai 66:68 (14:24, 24:14, 19:15, 9:15).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Žalgiriečiai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje susitikimą pradėjo puikiu darbu gynyboje bei greitu žaidimu puolime: tritaškiu pirmuosius taškus pelnė Paulius Jankūnas, du rezultatyvius prasiveržimus atliko Vytenis Lipkevičius – 7:2. Antrą tritaškį įskraidino komandos kapitonas P.Jankūnas (10:4), varžovą pergudravęs Jamesas Andersonas pridėjo dvitaškį (12:7). P.Jankūnas nesunkiai prasibrovė link krepšio ir rinko aštuntąjį savo tašką, tačiau „Real“ ekipa į tai atsakė atkarpa (0:10) bei persvėrė rezultatą – 14:19. Už vaidybą technine pražanga buvo nubaustas Andresas Nocioni, bet nepaisant to svečiai iš Ispanijos tęsė spurtą ir per pirmąsias dešimt minučių susikrovė dviženklį pranašumą – 14:24.

Kaip ir rungtynes, taip ir antrąjį kėlinį, užtikrinčiau pradėjo kauniečiai, kurie J.Andersono keturių taškų dėka mažino atsilikimą – 18:24. Tiesa, ispanai greitai susigrąžino saugesnę persvarą (18:30). Du tolimi žalgiriečių šūviai vėl sukėlė emocijų bangą arenoje: tritaškius iš skirtingų kraštų realizavo Artūras Milaknis ir J.Andersonas – 24:31. Baudų metimus pataikė P.Jankūnas, dar vieną tritaškį įsmeigė A.Milaknis – 29:34. Minutės pertraukėlės Madrido ekipos trenerių štabą privertė prašyti sumažėjas deficitas, kuomet nesudėtingą reidą krepšio link atliko J.Andersonas, o kabliu metimą pridėjo Robertas Javtokas – 33:36. J.Andersonas tolimu metimu rinko 14-ąjį tašką, po Luko Lekavičiaus perdavimo du taškus pelnė R.Javtokas ir „Žalgiris“ išlygino rezultatą – 38:38.

Iš vidutinio nuotolio taikliai metė pirmuosius taškus rinkę L.Lekavičius ir Darius Songaila – 42:43. Už ginčus su teisėju svečiai užsidirbo antrąją techninę pražangą, o po J.Andersono gražaus perdavimo deficitą mažino du Edgaro Ulanovo taškai (44:47). Ilgai „Real“ priekyje nebuvo – penkis taškus surinko iniciatyvos ėmęsis J.Andersonas, tritaškį iš krašto realizavo komandos kapitonas P.Jankūnas – 52:49. Emocingai į teisėjų sprendimus reagavo ir Sergio Rodriguezas, kuris Madrido komandai uždirbo dar viena techninę (53:51). Ketvirčio pabaigoje žalgiriečiams pavyko išsaugoti pranašumą: prasiveržimu pasižymėjo E.Ulanovas, baudas pridėjo Vaidas Kariniauskas bei prieš lemiamą ketvirtį ekipas skyrė keturi taškai – 57:53.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo galingu Roberto Javtoko „stogu“ A.Nocioniui, o „Žalgirio“ persvarą didino šešioliktąjį tašką pelnęs P.Jankūnas – 59:53. Eurolygos vicečempionai sunkiai rinko taškus, tačiau pasinaudojo dar prastesniu kauniečių puolimu ir priartėjo iki trijų taškų (59:56). Trijų minučių šeimininkų tylą nutraukė J.Andersono prasiveržimas, o po jo perdavimo pranašumą didino D.Songaila – 63:56. Rekordinę persvarą „Žalgiris“ įgijo po taiklių D.Songailos baudų metimų (65:56), tačiau varžovai nesutriko bei pataikę du tritaškius privertė už galvų susiimti visus žiūrovus – 65:62. „Real“ sėkmingai užbaigė dar dvi atakas ir prasidėjus paskutinei minutei švieslentėje degė trapi svečių persvara (65:66). Abiejų komandų bandymai pelnyti taškus baigėsi nesėkmingai, o dėl kamuolio kovojęs P.Jankūnas išprovokavo pražangą, tačiau pataikė tik vieną baudos metimą – 66:66. Likusios 6 sekundės priklausė varžovams, kurių ataka taip pat buvo sustabdyta pražanga, tiesa, S.Rodriguezo rankos nedrebėjo ir persvėrė rezultatą (66:68). Lietuvos čempionai turėjo galimybę išsigelbėti, bet J.Andersono metimas su sirena tikslo nepasiekė ir pergalę iš Kauno išsivežė Madrido krepšininkai – 66:68.

„Žalgiris“: J.Andersonas 21 (6/12 dvit., 3/6 trit., 9 atk. kam.), P.Jankūnas 17 (3/4 trit., 8 atk. kam.), D.Songaila 6, A.Milaknis 6, V.Lipkevičius 4, E.Ulanovas 4, R.Javtokas 4 (2 blk.), L.Lekavičius 2, V.Kariniauskas 2, A.Gudaitis 0.

„Real“: S.Rodriguezas 14 (7 rez. perd.), A.Nocioni 11, S.Llullas 11, J.Mačiulis 9.

http://www.youtube.com/watch?v=TBAQ-Um1i8E

Komentarai