Stambulo „Anadolu Efes“ naująjį veidą formuoja serbų legenda 0

Į Kauną atvykstanti Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa šį sezoną pradeda naują erą. Ar šiai komandai jau aštuntajame ture pavyks užsitikrinti vietą Eurolygos „Top 16“ etape paaiškės ketvirtadienį Kaune – Eurolygos savaitės rungtynėse.

Bilietus į „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ rungtynes galima įsigyti internetu ir „Žalgirio“ arenos kasoje.

Kartu su Madrido „Real“ savo sąskaitoje turėdami 5 pergales ir 2 pralaimėjimus turkai pirmauja Eurolygos A grupėje ir buvo pirmieji šį sezoną nugalėję karališkąjį ispanų klubą. Penktajame ture Stambule džiūgauti vietos žiūrovams leido paskutinę sekundę sėkmingai atliktas Matto Janningo metimas, vietoje pratęsimo padovanojęs pergalę 75:73.

Tokio metimo pritrūko po savaitės Kazanėje, kur nusileista varžovams rezultatu 64:67. Kaip pamename, nerezultatyviai rungtynės klostėsi ir pirmajame „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ susitikime, kurį žalgiriečiai laimėjo 65:62. Tai buvo vieninteliai Stambulo krepšininkų pralaimėjimai Eurolygoje. Tiek pat jų per 8 rungtynes jie turi ir nacionaliniame čempionate, kuriame kol kas žengia antri.

Sėkmingo žaidimo ir geležinės gynybos priežastimi galima įvardinti naująjį komandos strategą. Atsikandusi turkų ir graikų trenerių vadovavimo etatinė Eurolygos dalyvė vasarą prie savo vairo pakvietė legendinį krepšinio specialistą Dušaną Ivkovičių. Šis serbas su naująja komanda gali atsispirti nuo dugno, nes praėjęs sezonas buvo vienas prasčiausių „Anadolu Efes“ istorijoje.

Pernai į „Top 16“ etapą Stambulo ekipą pastūmėjo tik „Žalgirio“ malonė, kai kauniečiai paskutiniajame reguliariojo sezono ture iš kovos eliminavo Bambergo klubą. Vietoje vokiečių į „Top 16“ traukinį įšokę turkai nebegalėjo pasigirti sėkme ir ten surinko vos 2 pergales per 14 rungtynių.

Ne ką geriau situacija klostėsi vietiniame fronte. Tiek Turkijos taurės, tiek lygos varžybose „Anadolu Efes“ suklupo ketvirtfinalio etapuose. Abu kartus buvo nusileista tikrai kuklesniu biudžetu pasižyminčiai Izmiro „Karsiyaka“ komandai.

Su „Anadolu Efes“ vadovais rankomis sukirtęs D.Ivkovičius vasarą be abejonės sulaukė žalios šviesos ir komandą ėmė formuoti pagal savo viziją. Bene pagrindinis pirkinys – Nenadas Krstčius – šį kartą Kaune nerungtyniaus dėl rankos traumos, bet į aikštę žengs pirmajame tarpusavio mače su „Žalgiriu“ nežaidęs, o po to naudingiausio lapkričio mėnesio krepšininko laurus nuskynęs Dario Šaričius.

Dar du Stambulo naujokai Mattas Janningas ir Stratos Perpereglou iškart gavo vietas starto penkete, o nuo suolo komandai padeda Dontaye Draperis ir antras geriausių visų laikų Eurolygos blokuotojų sąraše esantis Stephane‘as Lasme. Paskutinis „Anadolu Efes“ sudėties papildymas yra trumpai „Žalgiryje“ žaidęs Donnie McGrathas, nedaug šansų kol kas sulaukiantis ir Stambule.

„Šią savaitę mūsų laukia rungtynės su Kauno „Žalgiriu“. Tai – komanda, kurią gerbiame ir kuri mus įveikė Stambule. Šį kartą esame gerai pasirengę rungtynėms ir darysime viską ką galime, kad pasiektume pergalę. Turime sunkumų, nes ne visi žaidėjai yra sveiki. Cedi Osmanas gavo traumą paskutinėse Turkijos lygos rungtynėse. N.Krstičius yra iškritęs ilgesniam laikui, o dėl M.Janningo galimybės žaisti bus aišku tik prieš pat rungtynes. Kaune bus sunku, bet atiduosime visas jėgas, kad pasiektume pergalę“, – prieš Eurolygos savaitės rungtynes sakė D.Ivkovičius.

Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ mačo pradžia – ketvirtadienį 21.45 val.

Komentarai