Kovas Eurolygoje baigianti Sasario „Dinamo“ – pavojinga varžovė 0

Sasario „Dinamo“ komanda pirmą kartą atvyksta į Lietuvą. Penktadienį „Žalgirio“ arenoje ši ekipa pabandys sutrukdyti dėl patekimo į „Top 16“ etapą kovojantiems žalgiriečiams.

1960 m. vietos studentų įkurtas klubas ilgą laiką nešoko aukščiau bambos ir rungtyniavo žemesniuose Italijos krepšinio lygų divizionuose, kol galiausiai tik po 50 metų pirmą kartą iškopė į aukščiausiąją lygą.

Jau pirmajame (2010-2011 m.) sezone Sasario ekipa pateko į Italijos pirmenybių atkrintamąsias varžybas, antrajame – žengė į pusfinalį, trečiajame – debiutavo Europos taurės turnyre, ketvirtajame – laimėjo Italijos taurę, penktajame – tapo pirmąja Sardinijos salos komanda debiutavusia Eurolygoje.

Nors startas Eurolygoje šiai komandai nesusiklostė sėkmingai, ši Italijos komanda penktajame ture sugebėjo įsirašyti pergalę būtent prieš Kauno „Žalgirio“ komandą. Tada 92:80 laimėjusi Sasario ekipa žalgiriečius privertė suklysti net 31 kartą.

Dabartinė Sasario „Dinamo“ ekipa yra sunkiai įsivaizduojama be žaidimui diriguojančio trenerio Romeo Sacchetti. 2009 m. prie komandos vairo stojęs krepšinio specialistas išvedė komandą į Italijos aukščiausiąją lygą ir toliau sėkmingai vadovauja iš legionierių ir kelių italų sulipdytam kolektyvui.

Pagal be pertraukos viename klube praleistus sezonus 61-erių R.Sacchetti iš visų Eurolygos trenerių nusileidžia tik Barselonos strategui Xavi Pascualiui.

Įspūdingu biudžetu nepasižyminčios Sasario komandos sudėtis iš pagrindų keičiasi vos ne kiekvieną sezoną, tačiau R.Sacchetti pavyksta sustyguoti į Sardiniją atvykstančius naujokus. Šiemet jo dispozicijoje liko tik 3 italai krepšininkai, tarp kurių ir trenerio sūnus Brianas Sacchetti, o ekipą papildė net 9 debiutantai.

Nepaisant to ir vos vienos Eurolygoje pasiektos pergalės, „Dinamo“ išlieka pavojinga varžovė. Individualiu žaidimu pasižymintys legionieriai gali blykstelėti ne vieneriose rungtynėse. Tarp jų išsiskiria aukštaūgis Shane‘as Lawalis, pirmaujantis Eurolygoje pagal puolime sugriebtus kamuolius (vid. 4,2 per mačą). Pagal bendrą atkovotų kamuolių vidurkį (7,3 atk. kam.) jis rikiuojasi ketvirtoje vietoje, o geriausių blokų meistrų sąraše S.Lawalis yra septintas (1,3 blk.).

Dar poroje statistinių kategorijų pirmauja gynėjas Davidas Loganas. Jis šį sezoną yra perėmęs net 22 kamuolius bei yra išmetęs daugiausiai tritaškių Eurolygoje – 66.

Tuo tarpu rezultatyviausias „Dinamo“ žaidėjas Eurolygoje yra Rakimas Sandersas, praėjusį sezoną su Bambergo „Brose Baskets“ komanda jau lankęsis „Žalgirio“ arenoje. Sasario ekipos gretose jis vidutiniškai renka po 13,4 taško ir lenkia tą patį D.Loganą (12,0 tšk.) bei dar vieną amerikietį Jerome‘ą Dysoną (10,6 tšk.).

Komentarai