Žalgiriečiai išvyko į Stambulą – rytoj „Top 16“ pradžia 0

Laurynas Butkauskas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ komanda šiandien išvyko į Stambulą, kur rytoj žais pirmąsias Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes su vietos „Galatasaray“ krepšininkais. Kartu su komanda į Turkiją išskrido ir po kalėdinių atostogų sugrįžęs Jamesas Andersonas, ant parketo turėtų pasirodyti ir nesunkią čiurnos traumą išsigydęs Willas Cherry.

„Sugrįžus į JAV buvo smagu pamatyti savo šeimą, atsipūsti psichologiškai. Tai buvo naudinga ir reikalinga išvyka, – kalbėjo beveik savaitę gimtinėje buvęs J.Andersonas – Žinau, kad vaikinai Lietuvoje taip pat turėjo keletą atostogų dienų.“

Be amerikiečio žalgiriečiai sužaidė dvejas LKL rungtynes ir Kūčių bei Kalėdų dienas praleido be krepšinio – į treniruotes jie susirinko šeštadienį.

Apie šventinį „Žalgirio“ laikotarpį ir be žiūrovų Stambule vyksiantį mačą Vilniaus oro uoste žurnalistams papasakojo vyriausiasis ekipos treneris Gintaras Krapikas.

– Kaip po trumpo atokvėpio pasiruošėte rungtynėms su „Galatasaray“?
– Kaip pasiruošėme, paaiškės per pačias rungtynes. Nors esame profesionalai, žiūrint iš kitos pusės, turėjome trumputes atostogas, susirinkome prieš dvi dienas. Ruošėmės planingai, esame visos sudėties. Willas Cherry, kuris buvo gavęs nedidelę traumą, dalyvavo treniruotėse ir yra pasiruošęs žaisti rytdienos mače.

– Stambulo komanda pasipildė keliais naujais krepšininkais. Turbūt tai apsunkino pasirengimą mačui?
– Be abejo, tokie dalykai nepadeda. Tačiau žinome, kad visą jų žaidimą tvirtai savo rankose laiko Carlosas Arroyo, kuriam padeda tiek Zoranas Ercegas, tiek Vladimiras Micovas. Taip pat labai gerai prie komandos pritapo naujas vidurio puolėjas Patricas Youngas. Kiti du žaidėjai prisijungė visai neseniai. Aleksą Maričių matėme žaidžiantį tik septynias minutes vietiniame čempionate, o Justinas Carteris apskritai nesužaidė dar nė vieno mačo „Galatasaray“ gretose. Bus įdomu pamatyti, kaip varžovų treneris juos integruos ir kokią rolę jiems paskirs.

– Kiek ilgesnes atostogas turėjo „Žalgirio“ lyderis Jamesas Andersonas. Kokios formos jis sugrįžo iš JAV?
– Kaip žaidėjui, kuris mums labai padėjo pirmoje sezono pusėje, jam buvau pažadėjęs: kaip bepasibaigtų mačas su Sasario „Dinamo“, tu gausi savaitėlę kalėdinių atostogų. Manau, kad būdamas profesionalas, jis atostogas praleido normaliai. Vakar žaidėjas jau dalyvavo treniruotėje ir atrodė taip, kad tų atostoginių dienų net nebuvo. Viskas puiku, dėl jo jaudinuosi mažiausiai.

– Koks apskritai buvo komandos šventinis režimas?
– Po paskutinių rungtynių su „Mažeikiais“ tris dienas ilsėjomės, o 27 d. susirinkome į treniruotę, ėmėme rengtis rungtynėms ir rytoj žengsime į aikštę.

– Kalbant apie visą „Top 16“ komandos grupę, kaip vertinate varžovus?
– Kai lieka 16 komandų ir jos pasidalija į dvi grupes, kiekvienoje iš jų lieka varžovų, kuriuos galima įveikti, o kitus reikia stengtis įveikti. Aš manau, kad tai normalus pogrupis 8 ekipų, su kuriomis reikia kovoti ir jas nugalėti.

– Ar W.Cherry jau „apsitrynė“ komandoje?
– Atvykus jaunam žaidėjui, kuris neturi patirties, nėra lengva integruotis į komandą. Juolab dabar buvo gavęs traumelę ir šiek tiek nedirbo su komanda, tačiau aš galvoju, kad su mūsų pagalba ir su Jameso Andersono pagalba, mes pasistengsime jį kuo geriau integruoti, kad žaidėjas pradėtų duoti naudos, kurios iš jo tikimės.

– Dėl Eurolygos skirtos nuobaudos mačas su „Galatasaray“ vyks tuščioje arenoje, be žiūrovų. Turbūt jums tai į naudą?
– Tokiose Pietų šalyse, kur komandos labai priklauso nuo savo fanų palaikymo, tai mums nebus minusas. Be abejo, kad sunkiau būtų žaisti pilnoje arenoje, kurioje žmonės triukšmingai palaikytų savus arba būtų nusiteikę prieš mus. Šiuo atveju mums turėtų būti lengviau.

Komentarai