LKL: nervų karą „Žalgirio“ arenoje laimėjo klaipėdiečiai (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė trečiąjį pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nusileido Klaipėdos „Neptūnui“ 86:90 (19:21, 20:23, 27:19, 20:27).

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Susitikimą 6 taškais iš eilės atidarė Robertas Javtokas. Iš pradžių jam perdavimą atliko kamuolį puolime nusiėmęs Edgaras Ulanovas, po to vidurio puolėjui asistavo Paulius Jankūnas ir Willas Cherry – 6:3. Deividas Gailius „Neptūnui“ rinko 5 taškus (6:8), bet tuo pačiu atsakė ir P.Jankūnas, o E.Ulanovas pridėjo dvitaškį – 13:8. Tada klaipėdiečiai pelnė 8 taškus paeiliui ir privertė minutės pertraukėlės prašyti Gintarą Krapiką. Po jo po dvitaškį įmetė Siimas-Sanderis Vene, Darius Songaila ir Lukas Lekavičius, bet po pirmojo kėlinio žalgiriečiai atsilikinėjo minimalia persvara – 19:21.

S.Vene ir L.Lekavičius persvėrė rezultatą antrojo kėlinio pradžioje (23:21), bet tada žalgiriečiai pralaimėjo atkarpą 2:11. Į R.Javtoko metimą iš po krepšio varžovai atsakė 3 tritaškiais ir atsiplėšė 25:32. „Žalgirio“ sąstingį puolime nutraukė P.Jankūno ir E.Ulanovo baudų metimai bei Jameso Andersono tritaškis – 32:34. Per likusias 4 antrojo kėlinio minutes abi ekipos dažniausiai taškus rinko nuo baudų metimo linijos. „Žalgirio“ gretose taip pasižymėjo P.Jankūnas, J.Andersonas, D.Songaila ir L.Lekavičius, bet svečiai laimėjo ir antrąjį kėlinį – 39:44.

Trečiąjį kėlinį pradėjo pirmą kartą rungtynėse ant parketo žengę Vaidas Kariniauskas ir Vytenis Lipkevičius, kurie pagyvino „Žalgirio“ žaidimą. Du V.Kariniausko perdavimus 4 taškais pavertė R.Javtokas, tritaškį pataikė J.Andersonas, pats dvitaškį pridėjo V.Kariniauskas. Savo ruožtu V.Lipkevičius atliko idealų perdavimą į priekį skubančiam ir dėjimu ataką užbaigusiam J.Andersonui bei kitoje atakoje smeigė tritaškį, lyginusį rezultatą – 53:53. Už „Neptūnui“ skirtas technines pražangas baudas realizavo P.Jankūnas, varžovo gynybą įveikė D.Songaila, o Artūras Milaknis tritaškiu ir V.Lipkevičius metimu iš arčiau persvėrė rezultatą „Žalgirio“ naudai – 62:57. Trečiojo kėlinio pabaigoje taškus dar pelnė J.Andersonas ir R.Javtokas – 66:63.

Per pirmąsias 3 ketvirtojo kėlinio minutes vienintelį tašką „Žalgiriui“ rinko E.Ulanovas. Tuo ir dviem Justo Sinicos tritaškiais pasinaudoję klaipėdiečiai vėl išsiveržė į priekį – 67:72. L.Lekavičius tritaškiu švelnino atsilikimą, tą patį iš po krepšio darė ir P.Jankūnas – 72:73. Tada Simas Galdikas ir Robertas Javtokas apsikeitė dėjimais, bet po to 6 taškus iš eilės rinko „Neptūno“ krepšininkai – 74:81. Likus žaisti 70 sekundžių tritaškį smeigė A.Milaknis, žalgiriečiai apsigynė ir A.Milaknis dar vienu tritaškiu, likus žaisti 26 sekundes, kirpo deficitą iki minimumo – 80:81. Baudų metimų serijoje klaipėdiečiai realizavo net 9 bandymus iš 10, o J.Andersonas prametė vieną baudą iš keturių ir, nors įmetė tritaškį (86:87), tačiau neatkovotas kamuolys po savo krepšiu leido pergale džiaugtis „Neptūnui“ – 86:90.

„Žalgiris“: J.Andersonas 18, R.Javtokas 16 (7 atk. kam., 3 blk.), P.Jankūnas 13 (8 atk. kam.), A.Milaknis 9, L.Lekavičius 9, V.Lipkevičius 5, D.Songaila 5, E.Ulanovas 5, S.Vene 4, V.Kariniauskas 2, W.Cherry 0.

„Neptūnas“: D.Gailius 19 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Girdžiūnas 17, M.Mažeika 16, S.Galdikas 10 ( 5atk. kam.), V.Šarakauskas 10.

http://www.youtube.com/watch?v=h0isQwkrAH0

Komentarai