G.Krapikas: „Tai buvo komandos ir sirgalių pergalė“ 0

Algimantas Bružas, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą savų sirgalių akivaizdoje pasiekė ne tik labai svarbią pergalę Eurolygos „Top 16“ etape, tačiau ir jubiliejinę Eurolygoje – šimtąją. Gintaro Krapiko auklėtiniai įveikė Atėnų „Panathinaikos“, o nugalėtojų strategas pripažino, kad šis laimėjimas buvo labai svarbus psichologiškai.

„Tai buvo svarbi pergalė ne tik dėl to, kad išsaugojome šansus patekti į kitą etapą, tačiau mums buvo labai svarbu pajusti pergalės džiaugsmą po kelių nesėkmingų rungtynių. Norėjome parodyti, kad mes galime žaisti kitaip. Galbūt ne taip gražiai, tačiau svarbiausia – pergalingai. Manau, kad tai buvo komandos ir sirgalių pergalė“, – mintimis dalinosi G.Krapikas.

– Varžovų treneris kalbėjo, kad jo komanda sužaidė prasčiausią pirmą pusę sezone. Ar jūs labai gerai pasiruošėte ar tiesiog varžovai nepataikė?
– Žinau, kad puolėjai žaidžia taip gerai, kaip gynyba leidžia. Jeigu jie neįmeta, juk dėl to ašarų neliesiu. Matėme, kad antroje pusėje tritaškius jie gali mesti daug geriau. „Panathinaikos“ komandoje yra eilė gerų snaiperių.

– Nikos Pappas žaidimas nustebino?
– Nustebino, kad sužaidė virš savo taškų vidurkio. Tačiau mes puikiai žinojome, kad jis yra labai talentingas pelnant taškus. Pernelyg nenustebino, nes mes žinojome, koks tai žaidėjas.

– Šiose rungtynėse atlikote 19 rezultatyvių perdavimų ir suklydote tik 10 kartų. Ar tokio žaidimo ir norite iš savo auklėtinių?
– Manau, kad turėjome galimybe pelnyti šiek tiek daugiau taškų, nors permetėme savo vidurkį. Mes šiek tiek per žemu procentu metame iš po krepšio ir dvitaškius. Potencialo dar yra. Pataikyti pavyko ne viską, tačiau manau, kad potencialo tikrai turime ir jį belieka išnaudoti.

„Panathinaikos“ strategas Duško Ivanovičius po pralaimėjimo neslėpė, kad pirmoji rungtynių dalis jo auklėtiniams buvo prasčiausia sezone. Specialistas pripažino, kad nugalėtoją nulėmė taiklūs Artūro Milaknio tritaškiai ketvirtajame kėlinyje.

„Šiandien „Žalgiris“ žaidė geriau, energingiau ir nusipelno pergalės. Manau, kad rungtynes pradėjome visiškai skirtingai nuo to, kaip joms pasiruošėme. Pirmoje mačo dalyje metėme per daug tritaškių, šlubavo gynyba. Tai galbūt buvo prasčiausios 20 minučių mūsų sezone. Antroje mačo dalyje sugebėjome sugrįžti į rungtynes, tačiau rungtynių baigtį nulėmė Artūro Milaknio tritaškiai“, – kalbėjo D.Ivanovičius.

Komentarai