G.Krapikas ir A.Gudaitis: „Eurolygos sezoną norisi užbaigti solidžiai“ 0

Rafael Achmedov, www.DELFI.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį žais paskutines šio sezono Eurolygos rungtynes savo namų arenoje. Žalgiriečiai susikaus su Belgrado „Crvena Zvezda“, kuri „Top 16“ turnyro lentelėje yra vienu laipteliu žemiau ir taip pat nebeturi galimybių patekti į kitą etapą.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas stengiasi nesureikšminti fakto, kad priešpaskutinė Eurolygos dvikova yra tik garbės reikalas.

„Ir tai yra daug. Be abejo, abi komandos nebeturi galimybių patekti į kitą etapą. Tačiau tai nekeičia nei mūsų, nei varžovų pasiruošimo rungtynėms. Labai svarbu baigti Eurolygos sezoną solidžiai. Rungtynės Belgrade buvo įtemptos, gal nelabai gražios, bet solidžios. Tikimės, kad rytojaus rungtynėse mūsų sirgaliai sukurs panašią ar dar geresnę atmosferą nei ji buvo Belgrade“, – rungtynių išvakarėse sakė G.Krapikas.

„Stengsimės. Kiekvienos Eurolygos rungtynės mums yra kaip šventė, todėl turime laimėti. Mus visi mato, visi žiūri, turime „Žalgirio“ vardui garbingai atstovauti. Savo žiūrovų akivaizdoje privalome kautis dėl pergalės“, – teigė Artūras Gudaitis.

Pagrindinė Serbijos komandos žaidimo figūra – Eurolygoje po 17 taškų pelnantis ir po 10 kamuolių per rungtynes atkovojantis 221 cm ūgio Bobanas Marjanovičius. Pasak G.Krapiko, netolimoje praeityje Kaune rungtyniavusį vidurio puolėją sustabdyti bus sunku, dėl to svarbu, kad centras turėtų kuo mažiau pagalbininkų.

„Tokį aukštą žmogų kaip B.Marjanovičius visai išjungti iš žaidimo yra neįmanoma. Šis sezonas jam yra puikus. Žinant, kad visiškai jo neutralizuoti nepavyks ir jis daugmaž vis tiek pelnys savo taškų vidurkį, mums labai svarbu kuo labiau sumažinti kitų žaidėjų indėlį“, – tikino „Žalgirio“ strategas.

Paklaustas, ar nieko nelemiančiose rungtynėse treneris suteiks daugiau laiko mažiau žaidžiantiems krepšininkams, G.Krapikas akcentavo, kad svarbiau yra solidžiai užbaigti Eurolygos sezoną.

„Visą laiką norisi daugiau duoti laiko ir jaunesniems žaidėjams, tačiau Eurolyga nėra tas poligonas, kur galima būtų tiesiog duoti minučių jaunimui pasižaisti. Norėtųsi, kad tos minutės atsispindėtų geru žaidimu“, – sakė G.Krapikas.

Pirmas tarpusavio rungtynes Serbijoje vasario pradžioje žalgiriečiai laimėjo po atkaklios kovos – 70:68. Rungtynės penktadienį „Žalgirio“ arenoje prasidės 19.45 val.

Komentarai