Fantastiška „Žalgirio“ ataka – gražiausias Eurolygos savaitės epizodas (VIDEO) 0

DELFI.lt inf.

Eurolygos krepšinio turnyro rengėjai tradiciškai paskelbė gražiausių savaitės epizodų dešimtuką. Kaip ir buvo galima tikėtis, „Top 16“ etapo tryliktojo turo dešimtuko pirmoje vietoje įrašyta fantastiška Kauno „Žalgirio“ ataka penktadienio rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda.

Likus žaisti minutę Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis ištraukė į užribį skriejantį kamuolį, kurį po Willo Cherry perdavimo į svečių krepšį įgrūdo Jamesas Andersonas. Ši galingu dėjimu pasibaigusi ataka pripažinta gražiausiu savaitės epizodu.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį žaidė paskutines šio sezono Eurolygos rungtynes savo arenoje ir po gražios bei atkaklios kovos 76:70 (12:12, 28:15, 11:28, 25:15) antrą kartą nugalėjo Belgrado „Crveną Zvezdą“ komandą.

Gražiausių epizodų antroje vietoje liko Maskvos CSKA krepšininkų ataka – puikus Milošo Teodosičiaus perdavimas ir Aleksandro Kauno dėjimas. Trečioje pozicijoje liko Stambulo „Galatasaray“ legionierius Justinas Carteris, galingu dėjimu sudrebinęs Tel Avivo „Maccabi“ krepšį.

Aštuntoje vietoje – puikų mačą Eurolygoje šią savaitę sužaidęs Mindaugas Kuzminskas. Malagos „Unicaja“ puolėjas greitą ataką taip pat pabaigė dėjimu.

M. Kuzminskas pateko ir į naudingiausių Eurolygos „Top 16“ etapo 13-o turo žaidėjų sąrašą. Lietuvis surinko 27 naudingumo balus ir 2-5 vietas pasidalino su Vladimiru Golubovičiumi (Malagos „Unicaja“), Devinu Smithu (Tel Avivo „Maccabi“) ir Bobanu Marjanovičiumi (Belgrado „Crvena Zvezda“). Naudingiausiu 13-o turo krepšininku tapo Alexas Renfroe iš Berlyno ALBA ekipos (28 balai).

Šeštoje vietoje liko 26 naudingumo balus surinkęs Kauno „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas.

Komentarai