LKL: žalgiriečiai sutriuškino ir „Dzūkijos“ komandą (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda iškovojo trečiąją triuškinamą pergalę per keturias dienas. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susitvarkė su Alytaus „Dzūkijos“ pasipriešinimu 85:57 (26:17, 18:14, 22:7, 19:19). Tai buvo 33-ioji kauniečių pergalė per 37 LKL rungtynes. Sekmadienį namuose žalgiriečiai priims „Šiaulių“ ekipą.

Rungtynes trijų taškų vertės metimu pradėjo perdavimo iš Willo Cherry sulaukęs Artūras Milaknis, dvitaškį pridėjo Edgaras Ulanovas – 5:3. Rezultatyvų kauniečių puolimą pratęsė W.Cherry reidas krepšio link, netrukus žalgirietis niekieno netrukdomas pasižymėjo ir iš toli – 10:5. Įžaidėjas taikliai atakavo ir nuo baudų metimų linijos, o į jo taškų seriją įsiterpė du taškus pelnęs Robertas Javtokas (14:7). Ketvirčiui įgavus pagreitį prabilo ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas: visų pirma aukštaūgis pats susikūrė sau progą nusiimdamas kamuolį puolime, o po to gavo puikų perdavimą iš Dariaus Songailos – 18:12. Iš savo vietų žiūrovus „Žalgirio“ arenoje kėlė įspūdingai per save „alley-oopą“ užbaigęs Jamesas Andersonas, keturis taškus paeiliui surinko D.Songaila bei po pirmųjų dešimties minučių užtikrintą persvarą turėjo Lietuvos čempionai – 26:17.

Antrojo ketvirčio pradžioje „Žalgiriui“ taškus rinko tik Siimas-Sanderis Vene. Jis taškų sąskaitą atsidarė pataikydamas iš vidutinio nuotolio, o netrukus ir krovė kamuolį iš viršaus – 30:19. Kėliniui įpusėjus kauniečių persvara dar šiek tiek padidėjo: penkis taškus surinko Vytenis Lipkevičius, antrą tolimą bombą įskraidino A.Milaknis – 38:25. R.Javtokas ne tik puskabliu pelnė ketvirtąjį tašką, bet ir pamokė varžovą galingai blokuodamas jo metimą, prasiveržimą pro galinę liniją atliko E.Ulanovas (42:28). Atsidengusį baudos aikštelėje P.Jankūną pastebėjo R.Javtokas ir ilsėtis žalgiriečiai išėjo turėdami solidų pranašumą – 44:31.

„Žalgiris“ po ilgosios pertraukos kiek strigo puolime, tačiau gynyboje gražių epizodų netrūko: W.Cherry apdovanojo savo tiesioginį oponentą „stogu“, kamuolius perėmė tas pats W.Cherry bei P.Jankūnas. Būtent pastariesiems ir pavyko pralaužti suaktyvėjusią svečių gynybą, o po to tritaškį iš krašto realizavo E.Ulanovas – 51:34. Pasižymėti pavyko R.Javtokui, greitą išpuolį elegantišku metimu užbaigė J.Andersonas (55:36). Susikrovę rekordinę persvarą Lietuvos čempionai nesustojo: šeštąjį W.Cherry rezultatyvų perdavimą dvitaškiu su pražanga pavertė komandos kapitonas, čia pat Paulius kartojo netaiklų komandos draugo metimą, prie baudų metimų linijos laiką naudingai leido W.Cherry – 62:36. „Dzūkijos“ krepšininkai pavyzdinę kauniečių gynybą pralaužė tik po penkių minučių taškų bado, bet šeimininkai jau jautėsi saugiai, po du taškus prie sparčiai augančios persvaros pridėjo D.Songaila ir Lukas Lekavičius – 66:38.

Nuo komandos draugų neatsiliko ir bloką į statistikos protokolą įsipaišė J.Andersonas, o „Žalgirio“ taškų kraitį ketvirtajame kėlinyje atidarė V.Lipkevičiaus tolimas šūvis – 69:42. Tikslų D.Songailos perdavimą taškais pavertė S.Vene, čia pat jau pats D.Songaila taškus rinko baudomis (73:42). Baudas sumetė ir S.Vene, perdavimo iš L.Lekavičiaus sulaukė po krepšiu buvęs D.Songaila, prasiveržimu taškų sąskaitą atsidarė Vaidas Kariniauskas – 79:46. Paskutinius šešis Kauno komandos taškus rinko 12-uoju pasižymėjusiu krepšininku tapęs Tomas Dimša ir pergalių serija LKL pirmenybėse buvo nesunkiai pratęsta – 85:57.

„Žalgiris“: W.Cherry 13 (6 rez. perd., 4 per. kam.), P.Jankūnas 13 (6/9 dvit., 6 atk. kam., 4 rez. perd.), D.Songaila 8 (2 per. kam.), S.Vene 8, V.Lipkevičius 8 (2 per. kam.), E.Ulanovas 7, R.Javtokas 6 (8 atk. kam.), A.Milaknis 6, T.Dimša 6, J.Andersonas 4 (2 blk.), L.Lekavičius 2 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), V.Kariniauskas 2.

„Dzūkija“: P.Dambrauskas 14, A.Jomantas 14 (6/9 dvit., 6 atk. kam.), G.Gustas 7.

http://www.youtube.com/watch?v=nLy8NCLyji8

Komentarai