R.Javtokas: „Įvykdėme savo užduotį“ 0

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Puikiai paskutines dvi atakas prieš „Lietuvos rytą“ sužaidęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo pergalę 82:81 ir Lietuvos krepšinio lygos reguliarų sezoną baigė pirmoje vietoje.

Nugalėtojų gretose antroje rungtynių pusėje nerungtyniavo Artūras Gudaitis, tad Robertas Javtokas ant parketo praleido beveik 29 minutes.

Po mačo pakalbintas R.Javtokas džiaugėsi sėkmingai sužaista susitikimo pabaiga.

„Rungtynės buvo labai sunkios, tačiau svarbu, kad mums jos baigėsi sėkmingai. Ruošėmės ir žinojome, ko laukti iš varžovų“, – teigė krepšininkas.

Ketvirtfinalio serijoje kauniečiai kovos su Panevėžio „Lietkabeliu“, o pusfinalyje išvengė kovos su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Manau, kad svarbu, jog pusfinalyje nereikės susitikti su „Neptūnu“. Niekas nenori kovoti su Eurolygos klubu. Mes įvykdėme savo užduotį ir tuo esame patenkinti“, – džiaugėsi R.Javtokas.

Antrajame kėlinyje ant suolo dėl 3 pražangų atsisėdo Antanas Kavaliauskas, o „Žalgiris“ spurtavo 13:0.

„Kai Antanas Kavaliauskas atsisėdo ant suolelio, mums žaisti tapo lengviau. Mes nuolat keitėmės dengiamaisiais, kad Martynas Gecevičius negalėtų laisvas atakuoti iš toli, o tai labai daug laisvės po krepšiu palieka A.Kavaliauskui. Jis tai puikiai išnaudoja ir šiandien labai padėjo „Lietuvos rytui“, ypač rungtynių pabaigoje. Jis ir Adas Juškevičius mus stipriai baudė lemiamomis akimirkomis“, – mintimis dalijosi „centras“.

Lemiamu metu „Žalgiris“ puikiai sužaidė abiejose aikštės pusėse.

„Paskutinėse atakose viskas išėjo taip, kaip mes ir planavome. Kai atkovojome kamuolį, lemiamą metimą patikėjome Jamesui Andersonui, nes jis yra mūsų lyderis. O vėliau gynyboje sėkmingai pavyko apsikeisti dengiamaisiais ir privertėme varžovus atlikti sudėtingą metimą“, – teigė krepšininkas.

R.Javtokas ant parketo praleido 29 minutes, per kurias pelnė 12 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 16 naudingumo balų.

Komentarai