„Žalgirio“ ir Lietuvos kariuomenės gatvės krepšinio šventė – jau šiandien! 0

Gegužės 1 d., penktadienį, šalia Kauno „Akropolio“ būriuosis Kauno „Žalgirio“ ir krepšinio gerbėjai. Ten visą dieną vyks „Žalgirio“ ir Lietuvos kariuomenės organizuojamas 3×3 gatvės krepšinio turnyras, kuriame dalyvaus rekordinis dalyvių skaičius.

Beveik tūkstantis įvairaus amžiaus krepšininkų ir krepšininkių bei dar daugiau žiūrovų su šūkiu „Būk pirmas, būk pasiruošęs!“ pasiners į gatvės krepšinio siautulį.

Septintus metus iš eilės rengiamas turnyras vyks prie Kauno „Akropolio“ esančioje Karmelitų aikštėje. Kaip visada jame nestigs azartiškos kovos, gausybės prizų ir geros nuotaikos.

Turnyrą 9.50 val. atidarys kauniečių vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. Po jo įžanginio žodžio prie 12 krepšių startuos varžybos dešimtyje grupių, kurios buvo pavadintos Lietuvai reikšmingų mūšių vardais.

Kovoms įsibėgėjus, šventės dalyviai ir žiūrovai turės galimybę užsiregistruoti į konkursus su žalgiriečiais, kurie prie Kauno „Akropolio“ pasirodys apie 12.45 val. Iš pradžių „Žalgirio“ krepšininkai lips ant scenos, kurioje paveiksluosis su visais norinčiais, o po to dalyvaus linksmuose žaidimuose su gatvės krepšinio mėgėjais.

Į dvi grupes suskirstyti žalgiriečiai renginyje praleis po pusantros valandos. 13.15 val. prasidėsiančiame konkurse „Žalgirio“ krepšininkams bus galima mesti iššūkį taiklumo varžybose. Netrukus tradiciniame žaidime „Aplošk žalgirietį“ debiutuos Willas Cherry, kuriam teks grumtis su jaunaisiais krepšininkais „figūrinio minuso“ rungtyje.

Turnyrui įpusėjus, 15.45 val. įvyks Lietuvos ir JAV karių parodomosios rungtynės, o dar kartą žalgiriečiai prie Kauno „Akropolio“ užsuks 16.30 val. Jų ir visų žiūrovų lauks dar du žaidimai. Viename – dalyviai krepšį bandys atakuoti užrištomis akimis, antrame – jau Lietuvos čempionai demonstruos „judesiukus“, kuriuos turės atkartoti burtais atrinkti turnyro žiūrovai.

Šventinę „Žalgirio“ 3 prieš 3 turnyro dieną primins kiekvienam turnyro dalyviui suteikti dveji marškinėliai. Nugalėtojų komandų lauks vertingi „Žalgirio“ ir rėmėjų prizai. Be to, „Kauno Akropolis“ dovanų čekiais apdovanos stilingiausią turnyro komandą.

Bus apdovanota ir originaliausio komandos pavadinimo konkursą laimėjusi trijulė. Žalgiris.lt apklausoje šiais metais triumfavo „Kiauri vintiliai“ komanda.

Turnyro metu laukiami visi krepšinio entuziastai. Tie, kurie nelies prakaito krepšinio aikštelėse, galės tiesiog pasimėgauti puikiu reginiu ar ne mažiau skambia muzika.

Turnyro dalyviai parsisiųsti rungtynių tvarkaraštį ir pogrupius gali paspaudę ČIA.

Primename, kad likus pusvalandžiui iki savo komandos pirmųjų rungtynių turnyro dalyviai privalo užsiregistruoti sekretoriate. Registruojantis kiekvienas komandos narys turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (su nuotrauka ir gimimo data).

Turnyro programa:

9.00 val. – prasideda turnyro dalyvių registracija rungtynėms
9.50 val. – turnyro atidarymas (atidaro G.Krapikas)
12.45 val. – nusifotografuok su žalgiriečiu (dalyvauja W.Cherry, P.Jankūnas, V.Lipkevičius, D.Tarolis, K.Vecvagaras)
13.15 val. – žaidimai su žalgiriečiais
15.45 val. – parodomosios Lietuvos ir JAV karių rungtynės
16.30 val. – žaidimai su žalgiriečiais
17.00 val. – nusifotografuok su žalgiriečiu (dalyvauja E.Ulanovas, A.Milaknis, T.Dimša, L.Lekavičius, V.Kariniauskas)
17.30 val. – finalinių rungtynių pradžia (įvairių amžiaus grupių finalus stebi, naudingiausius žaidėjus renka ir nugalėtojus apdovanoja R.Javtokas, D.Songaila, S.Vene, A.Gudaitis ir Š.Jasikevičius)
20.00 val. – paskutinieji apdovanojimai

Komentarai