Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje – LKL finalų startas 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 22-ąjį kartą iš eilės rungtyniaus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale. Lietuvos čempionų titulą ginančių žalgiriečių LKL finale laukia gerai pažįstamas varžovas – Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas.

Lietuvos krepšinio gerbėjai tokią finalinę dvikovą išvys po metų pertraukos. Praėjusį sezoną abi ekipos susidūrė LKL pusfinalyje, kuriame kauniečiai išplėšė dramatišką pergalę bendru rezultatu 2:1. Vėliau finale „Žalgiris“ nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ 4:2.

Šiemet „Neptūnas“ su „Lietuvos rytu“ susitiko LKL pusfinalyje ir, nors sugebėjo mesti iššūkį varžovams, vilniečiai buvo pajėgesni ir laimėjo seriją 3:1. Prieš tai ketvirtfinalyje „Lietuvos rytas“ nugalėjo „Šiaulių“ komandą.

Savo ruožtu „Žalgiris“ pakeliui į finalą pusfinalio serijoje lengvai įveikė Utenos „Juventus“ komandą, o atkrintamųjų varžybų starte susitvarkė su Panevėžio „Lietkabelio“ pasipriešinimu.

Finalo serijos pradžia – jau šį ketvirtadienį. Gegužės 28 d. komandos pirmą kartą surems ginklus „Žalgirio“ arenoje. Į šias rungtynes jau vyksta bilietų prekyba.

Antrosios rungtynės gegužės 31 d., sekmadienį, bus žaidžiamos Vilniuje, „Lietuvos ryto“ arenoje. Birželio 3 d., trečiadienį, finalo serija sugrįš į Kauną.

Anksčiausiai serija gali pasibaigti ketvirtosiose rungtynėse Vilniuje, kurios bus žaidžiamos birželio 6 d., šeštadienį.

Jei serijoje prireiktų visų septynių mačų, LKL čempionai paaiškėtų birželio 14 d., sekmadienį.

Visos finalo serijos rungtynės, išskyrus antrąsias (16.15 val.), prasidės tuo pačiu laiku – 18.30 val.

Komentarai