Ketvirtajame kėlinyje 11 taškų pelnęs P.Jankūnas: „Užtruko laiko, kol prisitaikėme“ 0

Rytis Vyšniauskas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Geriausias sezono rungtynes sužaidęs Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas atvedė savo komandą į trečiąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovoje dėl aukso, nuo kurio daugkartinius Lietuvos čempionus skiria vos vienas žingsnis.

Visgi po puikaus pasirodymo trečiose rungtynėse 31-erių metų 205 cm ūgio kaunietis dar nebuvo linkęs „Žalgirio“ žaidėjams kabinti medalių.

„Tikrai nevažiuosime į Vilnių jau užsikabinę medalius, laukia sunki kova ir negalvojame apie tai, kad pirmaujame 3-0.

Psichologinio nuovargio nėra. Tai yra finalai, daug emocijų, daug visokių dalykų. Fizinis nuovargis minimaliai jaučiasi, daug rungtynių, bet mes esame gerai pasiruošę. Nemanau, kad nuovargis gali būti lemtingas veiksnys. Po stovyklos Palangoje mums turi užtekti jėgų daugeliui rungtynių“, – kalbėjo P.Jankūnas.

Vilniaus „Lietuvos rytą“ į neviltį varęs aukštaūgis per 26 minutes pelnė 20 taškų (5/7 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 7/8 baudos), atkovojo 11 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 8 pražangas, 4 kartus prasižengė ir surinko 34 naudingumo balus.

Jo vedamas „Žalgiris“ savo aikštėje beveik 11 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje tik po dramatiškos ir pratęsimo pareikalavusios kovos 71:68 nukovė vilniečius.

„Rungtynės buvo visiškai kitokios nei pirmos dvejos. „Lietuvos rytas“ stengėsi remtis prasiveržimais ir metė mažiau tritaškių. Užtruko laiko, kol prisitaikėme. Tai mus šiek tiek nustebino, bet padarėme korekcijas gynyboje ir tai leido laimėti rungtynes.

Buvo kieta kova, o kai vyksta kieta kova būna visko. Teisėjai viską mato ir švilpia. Buvo purvinas ir nešvarus žaidimas, o teisėjai dirbo savo darbą“, – kalbėjo 11 taškų per ketvirtąjį kėlinį pelnęs puolėjas.

Ketvirtasis mačas šeštadienį bus žaidžiamas Vilniuje. Susitikimo pradžia – 18.30 val.

Komentarai