P.Motiejūnas: „V.Kariniauskui reikia žaisti daugiau nei turime galimybių jam tai leisti“ 0

Paulius Cubera, 15min.lt

Penktadienį LKL čempionas Kauno „Žalgiris“ nusprendė nutraukti sutartį su dviem jaunais krepšininkais – Vaidu Kariniausku ir Mindaugu Kupšu. Nors pastarojo atsisakymas nestebina, tačiau į Jono Kazlausko išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą įtraukto įžaidėjo išvykimas buvo nemaža staigmena.

„Žalgirio“ ekipos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas teigė, kad V.Kariniauskas norėjo ilgesnio žaidimo laiko, o LKL čempionai jam tokios garantijos suteikti negalėjo.

„Pagrindinis argumentas – krepšininko noras gauti daugiau žaidimo laiko. Mes manome, kad jam reikia žaisti tikrai daugiau nei turime galimybių jam tai leisti. Buvo galimybė išvykti kitur, tad nesudarėme kliūčių. Jeigu jam sėkmingai seksis – visada lauksime grįžtančio“, – sakė P.Motiejūnas.

Ne vienas krepšinio mėgėjas stebėjosi, kodėl „Žalgirio“ klubas nusprendė sutartį su krepšininku nutraukti, kai daug metų jauni ir pagrindinės komandos dar nepriaugę žaidėjai būdavo skolinami kitiems klubams. P.Motiejūnas teigė, kad tokia praktika turėtų būti retesnė.

Svarbu, kad jis tobulėtų. Jam reikia daugiau žaidimo laiko, reikia žaisti komandoje, kur bus pagrindiniu įžaidėju.

„Bandome šiek tiek keisti tokią praktiką. Skolinant tenka padengti dalį algos, agentams sunkiau derėtis su klubais. Kad žaidėjui būtų lengviau, o jam žaidžiant kitur neturėtume papildomų finansinių įsipareigojimų, nusprendėme nutraukti sutartį. Buvo likę tik metai kontrakto, dabar jis turės daugiau laisvės“, – situaciją komentavo „Žalgirio“ vadovas.

Iš karto pasirodė žinių, kad V.Kariniauskas derasi su Graikijos antrosios lygos naujokų ekipa. Ar ne per mažas lygis krepšininkui, kuris šį sezoną žaidė net Eurolygoje?

„Jis buvo nuvykęs, kalbėjosi, jau čia žaidėjas su agentu renkasi. Mes negalime turėti čia įtakos. Svarbu, kad jis tobulėtų. Jam reikia daugiau žaidimo laiko, reikia žaisti komandoje, kur bus pagrindiniu įžaidėju“, – teigė P.Motiejūnas.

Komentarai