Prieš burtus Eurolyga suskirstė klubus į krepšelius 0

Eurolyga paskelbė burtų ceremonijos pajėgumų krepšelius, pagal kuriuos komandos sužinos savo varžovus kitam sezonui. Kauno „Žalgiris“ atsidūrė ketvirtajame krepšelyje kartu su Milano „EA7 Emporio Armani“, Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Bambergo „Brose Baskets“ klubais. Tai reiškia, kad su šiomis ekipomis žalgiriečiai Eurolygos reguliariajame sezone nesusitiks.

Krepšeliai sudaryti atsižvelgiant į praėjusių trijų sezonų rezultatus Eurolygos ir Europos taurės varžybose. Iš kiekvieno krepšelio į keturis pogrupius bus ištraukta po vieną ekipą.

Traukiant burtus bus siekiama išvengti dviejų vienos šalies komandų viename pogrupyje.

Burtų ceremonija ketvirtadienį, liepos 9 d., vyks Barselonoje. Nuo 13.00 val. Lietuvos laiku bus traukiami Europos taurės burtai, o apie 14.00 val. pradės aiškėti ir naujojo Eurolygos sezono grupės. Burtų traukimo ceremonija bus tiesiogiai transliuojama oficialioje Eurolygos svetainėje.

Eurolygos burtų krepšeliai:

1 krepšelis Maskvos CSKA Madrido „Real“ Barselonos „FC Barcelona“ Pirėjo „Olympiacos“ 2 krepšelis Tel Avivo „Maccabi“ Atėnų „Panathinaikos“ Stambulo „Fenerbahce Ulker“ Stambulo „Anadolu Efes“ 3 krepšelis Maskvos srities „Khimki“ Vitorijos „Laboral Kutxa“ Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ Malagos „Unicaja“ 4 krepšelis Kauno „Žalgiris“ Milano „EA7 Emporio Armani“ Belgrado „Crvena Zvezda“ Bambergo „Brose Baskets“ 5 krepšelis Izmiro „Karsiyaka“ Stambulo „Darussafaka“

Zagrebo „Cedevita“ Miuncheno „Bayern“ 6 krepšelis Sasario „Dinamo“ Zielona Guros „Stelmet“ Strasbūro SIG Limožo CSP 2015-2016 m. sezonas vyks pagal tokią pačią sistemą, kaip ir praėjęs. Reguliariajame sezone 24 ekipos bus suskirstytos į keturias grupes po šešias ir sužais po dešimt rungtynių. Keturios geriausios kiekvienos grupės ekipos pateks į „Top 16“ turnyrą, kuriame bus žaidžiama dvejose grupėse po aštuonis klubus (po 14 rungtynių), o likusios aštuonios reguliaraus sezono ekipos toliau tęs kovą dėl Europos taurės.

Keturios geriausios „Top 16“ etapo kiekvienos grupės komandos pateks į Eurolygos ketvirtfinalį, kur serijoje iki trijų pergalių išsiaiškins finalo ketverto dalyvius.

Finalo ketverto turnyras 2016 metų gegužės 13-15 dienomis vyks Berlyne (Vokietijoje).

Komentarai