R.Seibutis: „Pergalę prieš „Lietuvos rytą“ lėmė gera gynyba“ 0

Donatas Urbonas, 24sek.lt

Renaldas Seibutis jautė virpuliuką stodamas į kovą prieš buvusią komandą, bet aikštėje Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų negailėjo. Pirmosios R.Seibučio rungtynės prieš „Lietuvos rytą“ vilkint „Žalgirio“ aprangą pažymėtos užtikrinta pergale 79:70 ir 15-a pelnytų taškų.

​„Reikia pasidžiaugti šia pergale. Po prieš dvi dienas pralaimėtų rungtynių „Lokomotiv-Kuban“ norėjosi reabilituotis. Juk žaidėme namuose ir dar prieš principinį varžovą. Tai tikrai svarbi pergalė“, – po mačo sakė R.Seibutis.

– Kas lėmė pergalę?
– Manau, kad gynyba. Buvo sunkių momentų: tik duok „Lietuvos rytui“ pajausti greitą puolimą… Jie greitai mūsų klaidas vertė taškais. Tai vertė mus viską pradėti iš naujo. Bet manau, kad tada gynyba buvo pagrindinis faktorius.

– Žaidėte prieš buvusią komandą. Tai buvo kitokios rungtynės?
– Meluočiau, jei sakyčiau, kad nebuvo. Stengiausi apie tai negalvoti, kiek įmanoma vyti mintis šalin. Bet esu žmogus. Juk Vilniuje žaidžiau trejus metus. Bet, kaip sakoma, kai pradedi žaisti, visi sentimentai pasimiršta. Mano tikslas – padėti komandai. Tą ir stengiausi daryti.

– Atrodė, kad „Žalgiris“ žaidė su didesne energija, nors turėjote sunkų mačą penktadienio vakarą.
– Aš nuovargio nejutau. Tam ruošėmės. Yra fizinio rengimo treneriai, kurie daug padeda. Be to, ne paslaptis, kad nuo vasaros yra psichologinio nuovargio likučių.

Komentarai