Eurolygos jaunimo atrankos turnyras vėl vyks „Žalgirio“ arenoje 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda sužinojo savo varžovus Eurolygos „Adidas Next Generation“ turnyro atrankoje.

14 metus iš eilės rengiamame turnyre dalyvaus 32 iš 1998 m. ir jaunesnių žaidėjų sudarytos komandos iš 15 Europos valstybių. Atranka vyks keturiose skirtingose šalyse. Kiekvienoje iš jų rungtyniaus po 8 ekipas, kurios bus suskirstytos dar į dvi grupes.

Dukart šį turnyrą laimėję jaunieji žalgiriečiai kovas pradės po Naujųjų metų, sausio 15-17 dienomis. Trečius metus iš eilės turnyras vyks Kaune, kur vietos „Žalgirio“ jaunimas priims Vilniaus „Lietuvos ryto“, Liudvigsburgo BBA, Zagrebo „Cibona“, Stambulo „Fenerbahce“, Paryžiaus INSEP, Prahos „USK Future Stars“ ir Rygos VEF ekipas.

Tuo tarpu pirmosios atrankos kovos startuos Romoje gruodžio 27-29 dienomis. Italijoje dėl kelialapio į finalinį etapą grumsis Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „Armani Junior“, Maskvos CSKA, Belgrado „Mega Leks“, Romos „Stellazzurra“, Venecijos „Umana Reyer“, Malagos „Unicaja“ bei Bolonijos „Virtus“ jaunimas.

Vėliau, sausio 4-6 dienomis, atranka persikels į Ljobregato l‘Hospitaletą. Titulą ginantys Madrido „Real“ jaunieji krepšininkai Ispanijoje priims Sevilijos „Baloncesto“, Bambergo „Brose Baskets“, Barselonos „Barcelona Lassa“, Badalonos „FIATC Joventut“, Ljobregato l‘Hospitaleto, Tel Avivo „Maccabi Teddy“ ir Liublianos „Union Olimpija“ klubus.

Paskutiniai kelialapiai į finalinį turnyro etapą bus išdalinti vasario 26-28 dienomis Belgrade. Dėl jų Serbijoje kovos Berlyno ALBA, Podgoricos „Buducnost VOLI“, Zagrebo „Cedevita“, Miuncheno „Bayern“, Sarajevo „Spars“ ir trys Belgrado komandos: „Zemun“, „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“.

Kiekvienoje šalyje vyksiančio atrankos turnyro nugalėtojas kartu su praėjusio sezono čempionais ir tris vardinius kvietimus gavusiais turnyro klubais pateks į finalinį etapą Berlyne, kur gegužės 12-15 dienomis ir paaiškės stipriausia Eurolygos „Adidas Next Generation“ jaunimo komanda.

Praėjusį sezoną žalgiriečiai taip pat Kaune vykusioje atrankoje užėmė pirmą vietą ir žengė į finalinį etapą, tačiau ten pasiekta viena pergalė iš trijų sutrukdė pasiekti finalą.

Komentarai