Ispaniją pritrenkė „Žalgirio“ žaidimas: „Nuodėmė be jokio pasigailėjimo“ 0

15min.lt inf.

Ispanija pritrenkta. Kauno „Žalgiris“ atvyko į Barseloną kaip autsaideris, bet grįžta namo su pritrenkiančia pergale prieš „FC Barelona“, kurios nebuvo įveikę 11 metų. „Nuodėmė be jokio pasigailėjimo“, – rašė katalonų Ara.cat. Ispanai žavėjosi žalgiriečių žaidimu, skalpavo katalonus už varžovų neįvertinimą ir kalbėjo apie šiurpinantį baltų dušą.

„FC Barcelona“ gavo baltų dušą, – skelbia „Mundo Deportivo“. – „Barca“ neatsilaikė prieš neįtikėtiną „Žalgirį“, kuris kontroliavo rungtynes nuo pradžių, iki pabaigos“.

Ispanų spauda vieninga – ši „FC Barcelona“ nesėkmė buvo labai netikėta.

„Komplikuotas „Barcos“ gyvenimas“, – praneša „El Mundo“.

„Barselonos klubas 11 metų nepralaimėjo „Žalgiriui“, bet ketvirtadienio vakarą tą padarė pačiu blogiausiu būdu, – tęsė „El Mundo“. – Vienintelis Carlosas Arroyo rungtynių pradžioje bandė įnešti į „Barcos“ kraują kofeino, bet problema buvo ne žaidėjų meistriškumas, o požiūris.

Atgavę stabilumą, lietuviai žaidė tvirtai kaip geležis. O „Barca“ buvo plona kaip popierius. Be jokių idėjų ir remiantis tik Tomičiaus talentu, nebuvo jokių vilčių, kad „Barcos“ gyvybės lemputė užsidegs“.

„Marca“ pasigedo „FC Barcelona“ krepšininkų pastangų. Nors treneris Xavi Pascualis prieš mačą trimitavo, kad į šias rungtynes žengs kaip į finalą, žaidėjai, panašu, į dvikovą žvelgė kitaip: „Sustingę gynyboje ir padriki puolime“.

„Nuodėmė ir jokio pasigailėjimo, – rašė katalonų Ara.cat. – Gynyba išėjo atostogų. A.Tomičius pelnė 28 taškus, bet leido „Žalgiriui“ dominuoti baudos aikštelėje, iš kur svečiai pataikė 20 iš 24 savo metimų ir dvitaškius metė puikiu 65 proc. taiklumu. Žaidėjai apatiškai žiūrėjo į rungtynes, o susivokė per vėlai. Sugrįžimas nebebuvo įmanomas. O gerai trenerių paruoštas „Žalgiris“ pasiekė solidžią pergalę”.

„Marca“ prisiminė istoriją – nutrūkusią „FC Barcelona“ 14 pergalių prieš „Žalgirį“ seriją ir pastarąją žalgiriečių sensaciją Barselonoje 2004-aisiais.

„Žalgiris“ nubaudė užmigusią „Barcą“, – skelbia „El Pais“.

„Rūpestingas, malonus akiai žaidimas, išspaudžiant iš legionierių maksimumą. Jis nubaudė klubą, kuriam trūko aktyvumo ir taktiškumo“, – tęsė „El Pais“.

„Žalgiriečių pergalė „Palau Blagrana“ sukėlė abejonių dėl „Barcos“, – rašo „El Periodico“.

„Komanda yra kaip besitęsiantis statybų procesas. Ir „Žalgiris“ parodė, kad Xavi Pascualio sudėti pamatai dar neįsitvirtino, o tą padaryti reikės labai daug darbo. „Žalgiris“ nusipelnė pergalės 92:88 ir paliko daug abejonių dėl „Barcelona“ stabilumo, – rašė „El Periodico“.

– Su iškritusiais liežuviais katalonai gaudė žalgiriečius nuo pirmųjų minučių ir jų negelbėjo net puikus Ante Tomičiaus mačas. Atsipalaidavimas ir intensyvumo trūkumas sudegino „FC Barcelona“. O turbūt geriausias rungtynes sužaidęs „Žalgiris“ nubaudė katalonus“.

„Laimei, niekas nebuvo pastatyta ant kortos“, – guodėsi „L’Esportiu de Catalunya“, pabrėždami, kad „FC Barcelona“ situacija turnyro lentelėje nesikeičia.

Tikėdamiesi užimti pirmąją vietą grupėje, „FC Barcelona“ krepšininkai kitą savaitę paskutiniajame ture turi laimėti Krasnodare.

Tuo tarpu žalgiriečiai dar gali užimti trečiąją vietą. Kitą ketvirtadienį Kaune „Žalgiriui“ reikės atsirevanšuoti Atėnų „Panathinaikos“.

Komentarai