„Žalgiris“ įveikė „Nevėžį“ ir užsitikrino pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone (VIDEO) 16

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai neleido Kėdainių „Nevėžio“ komandai pagalvoti apie antrąją pergalę tarpusavio dvikovose. Trečiadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo varžovus 95:73 (20:14, 27:17, 25:22, 23:20). Tai buvo 30-oji žalgiriečių pergalė per 33 rungtynes, tuo pačiu užtikrinusi „Tete-a-Tete Casino-LKL“ reguliariojo sezono nugalėtojų vardą.

Rungtynių pradžioje kauniečių puolime išsiskyrė pražangas provokavęs Ianas Vougioukas, laiku ir vietoje atsiradęs komandos draugo metimą kartojo Siimas-Sanderis Vene – 5:4. Kėliniui įsibėgėjus žaidimo gijas į savo rankas perėmė Jerome‘as Randle‘as, tikslų Martyno Pociaus perdavimą taškais pavertė S.Vene, naudingumo balus toliau rinkosi I.Vougioukas, o nepriekaištingai veikusi šeimininkų gynyba didino atotrūkį iki 14:6. Kėdainiškiams pavyko nusiimti pančius puolime, tačiau „Žalgirio“ krepšininkus priekyje išlaikė sėkmingai nuo suolo pakilę Paulius Jankūnas ir Kasparas Vecvagaras bei gražų greitą išpuolį po J.Randle‘o perdavimo taškais užbaigęs M.Pocius – 20:14.

Užtikrintai startavę antrajame kėlinyje žalgiriečiai privertė greitos minutės pertraukėlės prašyti svečius, tritaškį smeigus K.Vecvagarui bei du taškus pridėjus komandos kapitonui P.Jankūnui – 25:16. Po pasitarimo septintą tašką įsirašė K.Vecvagaras, kabliu dviženklę persvarą atstatė I.Vougioukas (29:19). Edgarui Ulanovui pataikius iš vidutinio nuotolio skirtumas šoktelėjo iki dvylikos (31:19), bet tuomet Lietuvos čempionų žaidimą ištiko sąstingis, leidęs „Nevėžiui“ kiek švelninti atsilikimą – 31:26. Pajutęs varžovų kvėpavimą į nugarą lyderio vaidmens ėmėsi E.Ulanovas: žalgirietis ne tik pasižymėjo dvitaškiu su pražanga, tačiau ir išliejo susikaupusias emocijas dėjimu bei nuostabiu perdavimu Martynui Sajui, kuris dar galingiau drebino krepšio konstrukcijas taip grąžindamas šeimininkams didžiausią turėtą pranašumą – 38:26. Prieš pat didžiąją pertrauką puikią atkarpą sužaidė septynis taškus surinkęs bei spurtą iki (16:5) kėlinio pabaigoje įtvirtinęs J.Randle‘as – 47:31.

Pirmą kartą į aikštelę žengęs Lukas Lekavičius iškart pasižymėjo keturiais taškais bei pridėjo rezultatyvų perdavimą tritaškį įskraidinusiam K.Vecvagarui – 54:35. Nors dar vieną metimą kabliu pademonstravo I.Voguioukas, šeimininkų gynyba itin šlubavo, tad nieko nelaukęs pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius (56:43). Po jo baudos aikštelėje kėdainiškių gynybą talžė P.Jankūnas ir I.Vougioukas, iš įvairių padėčių mesdamas neklydo K.Vecvagaras – 68:50. Kėlinio pabaigoje tolimu šūviu taškų kraitį atsidarė Olivier Hanlanas, užtikrintai abejose aikštės pusėse rungtyniavo dvidešimtmetis M.Sajus – 72:53.

Ketvirtajame kėlinyje Lietuvos čempionai dar labiau atsiplėšė ir pasiklojo nepajudinamus pamatus pergalei: po krepšiu karaliavo M.Sajus ir S.Vene, aštuntąjį tašką įsirašė L.Lekavičius, o dar vieną tolimą šūvį įskraidino O.Hanlanas – 83:58. Greito išpuolio smaigalyje atsidarė jau šeštą rezultatyvų perdavimą atlikęs L.Lekavičius bei pirmuosius taškus pelnęs Brockas Motumas, čia pat Lukas pats taikliai atakavo krepšį (87:62). Vadeles gynyboje atleidę kauniečiai jau gyveno pergalės nuotaikomis, o susirinkę žiūrovai laukė šimtojo taško, kuomet lengvus taškus įsirašė K.Vecvagaras, M.Sajus ir B.Motumas – 93:68. Nors pasiekti triženklės taškų ribos nepavyko, iškovota užtikrinta pergalė aistruolių neturėtų nuliūdinti, kadangi „Žalgiris“ užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojų vardą bei aikštės pranašumą visų atkrintamųjų varžybų metu – 95:73.

„Žalgiris“: K.Vecvagaras 17 (3/4 trit.), I.Vougioukas 12 (5 atk. kam.), J.Randle‘as 11, L.Lekavičius 10 (5/7 dvit., 5 atk. kam., 6 rez. perd.), M.Sajus 9 (8 atk. kam.), S.Vene 8 (3 per. kam.), O.Hanlanas 8, P.Jankūnas 7, E.Ulanovas 7, B.Motumas 4, M.Pocius 2 (4 rez. perd.), V.Lipkevičius 0.

„Nevėžis“: M.Kupšas 18 (7/11 dvit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), O.Kolchenko 13, T.Kingas 13 (7 atk. kam.), E.Ežerskis 11, V.Volkus 10.

Komentarai

  1. Lol

    289pergalės

  2. Savanoris

    NUOMONĖ: Mane gąsdina Žalgirio komplektacijos planai – jeigu kitą sezoną Žalgiris bus perpildytas negrų (oficialus lietuvių kalbos žodyno žodis, jokiais įstatymais neuždraustas) ir kitokių užsieniečių- NEPIRKSIU abonento ir neisiu stebėti jokių rungtynių. Aš noriu matyti lietuvišką komandą. Tegu silpnesnę, bet lietuvišką. Negi neturim kur dėti pinigus jeigu juos kišam kiekvienam negrui, tokiam kaip kad tas dabartinis kanadietis?

  3. Darius

    O as nenoriu, kad butu perkami tokie sudai lietuviai kaip lavonas pocius ar koks ssjus. Taip pat reikia apsivalyti nuo tokiu numyzto pajegumo negru kaip tas hanlan ar randl. Kosmaras tokie negrai. Jei jau negras, tai kaip Andersonas ar Dentmonas. Ane ?

  4. kvaila diskusija

    negras, nenegras. svarbu kad rodytu rezultata. ir jokio skirtumo toji tautybe. ir reiktu pasilikti latviuka – progresas akivaizdus. beveik vienintelis zalgirietis, bent jau neblogai metantios tritaskius

  5. Taip

    Ir prieš metus ar du niekas nebuvo perpildyta, ir komanda buvo padori ir sezonai pakankamai sėkmingi, tai ne šių metų gėda.

  6. ass

    zalia kurva zalia kurva zalia kurva

  7. ass

    visi zalio k fanai

  8. asd

    reikia bent poros sokliu juodu ir bent vieno tikro snaiperio

  9. fanas

    matau kad taboro cigonynas nenustos

  10. Darius

    Įdomu, kaip baigsis LKL reguliarus čempionatas, makulatūra pradėjo skaičiuoti, su kuo jiems geriausia žaisti atkrintamose ir specialiai prakišo Prienams. Lažybų kontoros netgi šį kartą pergalę prognozavo prieniškiams. vainauskų parazitai netgi centrų mačui neišstatė, kad gautų į skūrą. O LKL vadovybė apsimeta, kad viskas sąžininga.

  11. jei

    ryzi gudrauja galetu ir neptunas pagudrauti ir uzimti 6 vieta , ir zalgiris galetu atiduoti siauliams taska, bet manau taip nebus , ne visi tokie padlos

  12. Dariui

    lažybų bendrovės nepranašavo pergalės prieniškiams, bent jau pradžioje Orakulas ir Topsport išvis nuėmė, o Tonybet tik kip reikiant sumažino, rito šansus, bet vis tiek pergalę prognozavo jiems

  13. Darius

    „Lietuvos rytas“ Prienuose nuo trečiojo kėlinio vidurio žaidė su 18-mečiu įžaidėju Aisčiu Pilausku, kuriam tai buvo pirmosios rungtynės šį sezoną pagrindinėje komandoje (!).

    Iškart po to „Vytautas“ pataikė tritaškį ir atitrūko 61:50. A.Pilauskas žaidė iki finalinės sirenos. Jam talkino ukrainietis įžaidėjas Denisas Lukašovas, o amerikietis Kendrickas Brownas buvo paliktas ant suolo. rungtynių pabaiga. Šiaip ne taip „Lietuvos rytas“ likus žaisti 7 sek. sumažino skirtumą iki 77:80, nors tas dviženklis skirtumas nuo trečiojo kėlinio vidurio ištirpo tik paskutinę mačo minutę. Kamuolys buvo „Vytauto“ rankose.

    Normaliose rungtynėse priešininkų komanda tyčia prasižengia, kad stabdytų laiką, tikėtųsi dviejų netaiklių varžovų metimų ir pabandytų išplėšti pratęsimą. Situacija nepavydėtina, nes vienas baudos metimas įtvirtina pergalę, bet viltis miršta paskutinė. Normaliose rungtynėse.

    Ką pamatėme Prienuose? Likus žaisti 4 sekundes „Lietuvos rytas“ nepabandė rimčiau paspausti „Vytauto“. Šarūnas Vasiliauskas net nustebo, kai sulaukęs perdavimo atgal po „Vytauto“ krepšiu, nė nesulaukė svečių spaudimo. Anaiptol, Gediminas Orelikas su Denisu Lukašovu net nusisuko nuo varžovo ir nuleido galvas. Taip lyg niekur nieko ištiksėjo 4 paskutinės sekundės.

    BEJE. Antradienį krepšinio pasaulis stebėjosi, kodėl viena lažybų bendrovė favoritais laiko ne „Lietuvos rytą“, o „Vytauto“ ekipą.

  14. Darius

    Antradienį krepšinio pasaulis stebėjosi, kodėl viena lažybų bendrovė favoritais laiko ne „Lietuvos rytą“, o „Vytauto“ ekipą.
    „Lietuvos rytas“ Prienuose nuo trečiojo kėlinio vidurio žaidė su 18-mečiu įžaidėju Aisčiu Pilausku, kuriam tai buvo pirmosios rungtynės šį sezoną pagrindinėje komandoje (!).rungtynių pabaiga. Šiaip ne taip „Lietuvos rytas“ likus žaisti 7 sek. sumažino skirtumą iki 77:80, nors tas dviženklis skirtumas nuo trečiojo kėlinio vidurio ištirpo tik paskutinę mačo minutę. Kamuolys buvo „Vytauto“ rankose.

    Normaliose rungtynėse priešininkų komanda tyčia prasižengia, kad stabdytų laiką, tikėtųsi dviejų netaiklių varžovų metimų ir pabandytų išplėšti pratęsimą. Situacija nepavydėtina, nes vienas baudos metimas įtvirtina pergalę, bet viltis miršta paskutinė. Normaliose rungtynėse.

    Ką pamatėme Prienuose? Likus žaisti 4 sekundes „Lietuvos rytas“ nepabandė rimčiau paspausti „Vytauto“. Šarūnas Vasiliauskas net nustebo, kai sulaukęs perdavimo atgal po „Vytauto“ krepšiu, nė nesulaukė svečių spaudimo. Anaiptol, Gediminas Orelikas su Denisu Lukašovu net nusisuko nuo varžovo ir nuleido galvas. Taip lyg niekur nieko ištiksėjo 4 paskutinės sekundės.

  15. kaip

    pacesas vartytadamsis sako, nespejo zaidejai prasizengti , pritruko patirties , jomantui ir pilauskui, , arciausiai orelikas stovejo ir lukasovas ir jie nusisuko ir nuejo , nors nesivartytu negrazu

  16. fanas

    dakarta kartoju cigonu taborui nustokit rasineja pas mus nes negyvai nusibodot