Š.Jasikevičius apie L.Lekavičių: „Antroje pusėje jis absoliučiai kontroliavo komandą“ (VIDEO) 3

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Lukas Lekavičius antroje mačo dalyje pelnė 14 iš savo 16 taškų ir po dvikovos sulaukė savo trenerio Šarūno Jasikevičiaus komplimentų. Strategas gyrė jaunąjį įžaidėją, jog šis gerai įvertindavo situacijas aikštėje.

„Lekavičius gali žaisti. Jis nėra tipinis įžaidėjas, kuris visada gerai skaito situacijas ir negalime to reikalauti iš tokio jauno įžaidėjo. Bet šiandien buvo momentų, kada jis priėmė sprendimus ir vykdė trenerių nurodymus atakuojant specifinius žaidėjus.

Jis puikiai suprato situacijas, kur reikia atakuoti varžovų komandą. Lukas antroje pusėje absoliučiai kontroliavo komandą ir kaip jaunam žaidėjui tai labai svarbu. Malonu, kai jauni krepšininkai žaidžia ir tempia komandą rungtynėse, kurios jiems nėra lengvos“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Kalbėdamas apie rungtynes, Š.Jasikevičius savo auklėtiniams didelių priekaištų neturėjo, tačiau pripažino, kad susitikimo pradžioje 4:12 pralaimėta atkarpa nebuvo geras ženklas.

„Žaidėme gana normaliai. Susikūrėme aibes laisvų metimų, bet nepataikėme jų. Momentais atrodome solidžiai, bet labai daug dovanojame taškų iki penktos komandinės pražangos.

Pradžia buvo labai bloga. Žaidėme pagal savo galimybes, kontroliavome rungtynes. Bet tokio lygio rungtynėse reiktų geriau pataikyti ir dalinti mažiau dovanėlių varžovams“, – dėstė Kauno ekipos strategas.

Šiose rungtynėse „Žalgiriui“ negalėjo padėti Renaldas Seibutis. Anot Š.Jasikevičiaus, gynėjo sveikatos problemos nėra rimtos.

„Renaldas gydosi mažas traumas. Jis norėjo žaisti, bet nėra tikslo tai daryti rungtynėse, kurios yra principinės, bet turnyrinėje lentelėje nieko nepakeis. Svarbu, kad žaidėjai būtų pasiruošę atkrintamosioms“, – sakė specialistas.

Komentarai

  1. puiku

    bet kaip jasikevicius sake seniau , jaunas todel ir nepstovus, viena karta gerai kita karta blogai, tas pats ir su hanlanu, kai igaus pastovumo igaus ir meistriskumo automatiskai

  2. viskas

    viskas su Luku gerai – buvo fiziskai-psichologiskai pasedes po eurocempo. kad atsigavo – rodo, kad turi charakteri. o talento tikrai turi. nera geriau valdancio kamuoli Lietuvoje siuo metu

  3. Eagle

    Midday, thank you good sir. After I do the next thing I'm gonna do, I'm gonna do a little Don Reno driyv-be. Gotta show the biggest little guitar in bluegrass some love.