Š.Jasikevičius: „Laimėti tokioje beprotiškoje atmosferoje labai sunku“ 3

24sek.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nepašiurpo Belgrado pragare. Paulius Jankūnas ir Kevinas Pangosas pasimetė serbų aikštės pusėje, bet Šarūnas Jasikevičius atrado kitų ginklų, kurie nukalė Lietuvos čempionams pirmąją pergalę Eurolygos išvykos mače šį sezoną. Beje, pirmąją svečiuose ir Šaro kaip vyr. trenerio karjeroje. „Žalgiris“ pergalę Eurolygoje svečiuose išplėšė pirmą kartą nuo 2015-ųjų gruodžio 10-osios.

„Eurolygoje labai svarbi kiekviena pergalė, nes dėl kiekvienos jos tenka labai sunkiai kautis, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius. – Tokioje beprotiškoje atmosferoje laimėti visada sudėtinga.

Turime labai jauną komandą su jaunais įžaidėjais, kurie pirmoje rungtynių pusėje strigo. Bet po pertraukos Westermannas, Pangosas ir Lekavičius ėmė žaisti žymiai geriau ir agresyviau. O ketvirtajame kėlinyje mes dar labai gerai gynėmės.“

„Žalgirio“ lyderių trejetas buvo neįprastas – Antanas Kavaliauskas pelnė 20, Artūras Milaknis – 19, Edgaras Ulanovas – 14 taškų

„Labai laukiau šių rungtynių dėl Belgrado atmosferos. Tai yra kiekvieno krepšininko svajonė. Aš esu patenkintas ir savo pasirodymu, ir pergale. Manau, kad ją atnešė plano laikymasis ir agresyvus žaidimas. Išlikome aikštėje iki paskutinės minutės“, – sakė geriausias rungtynes šį sezoną sužaidęs Artūras Milaknis.

„Labai džiaugiuosi pergale. Labai džiaugiuosi ir tuo, kad atlaikėme spaudimą tokioje atmosferoje. Mes esame kovotojai. Kovojome visą mačą. Visas rungtynes laikėmės plano ir nuo jo nenuklydome. Tai labai svarbi pergalė, todėl esu labai laimingas“, – teigė debiutinį sezoną Eurolygoje žaidžiantis Antanas Kavaliauskas.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dar vienas išvykos mačas. Gruodžio 8-ąją žalgiriečiai Madride bandys išsivežti pergalę iš „Real“ tvirtovės, kur žaidžia ir Jonas Mačiulis.

Komentarai

  1. Darius

    Ziurekit, Jankunas ir Pangos pasimete, ane ? O kas Seibutis jau visa sezona pasimetes, tai net neberaso. Seibutis ir vel surinko minusini naudingumo koeficienta ir jau kelinta karta is eiles. Visiskas NULIS. Aciu dievui, kad vietoje jo i starta isleido Milakni. Seibutis yra labiausiai nuvyles komandos krepsininkas, visai mires aikstelej. Kiek dar reikia rungtyniu, kad nustotu su juo cackintis ?

  2. Darius

    Pasidomejau. Seibutis Eurolygoje zaide 10 rungtyniu, per jas surinko 3 naudingumo balus. Trys naudingumo balai per 10 rungtyniu ! Ty 0,3 naudingumo balo per rungtynes. Mete 28 metimus, imete 8. Tritaskius meta 12 %, dvitaskius 35%. Seibutis prasizenge 21 karta, o pries ji per 10 rungtyniu prasizenge tik 4 kartus. Nes jis atakose nekelia jokio pavojaus pataikydamas 1 syki is 4. Na ir dar jis gavo 4 stogus. Taip sau, kad butu linksmiau.

  3. Simas

    Turėjom Pocių,dabar Seibutis,o kam reikalingas Javtokas iš vis nesuprantu.Kaip Žalgirio talismanas?