„Žalgiris“ ir Airijoje „Žalgiris“: nuo rungtynes stebinčių lietuvių iki nustebusių airių (VIDEO) 0

„Žalgiris“ – visos Lietuvos komanda“ – toks šūkis vienija visus žaliai-baltus Lietuvoje. Tiesa, meilė „Žalgiriui“ perlipa ir Lietuvos teritoriją arba, tiksliau kalbant, Darijaus Penčilos atveju keliauja kartu su tikru sirgaliumi ir į svečią šalį.

Airijoje gyvenantis verslininkas D.Penčila jau ne vienerius metus priklauso „Žalgirio“ Garbės Klubui. Kelių tūkstančių kilometrų atstumas nuo Lietuvos vyriškiui netrukdo aktyviai palaikyti mylimą komandą, garsinti „Žalgirio“ vardą bei vykdyti Klubo veiklas.

„Kauniečiui „Žalgiris“, kaip ir kauniečiui Kaunas – du neatsiejami dalykai, – kalbėdamas su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #ŽalgirioGarbėsKlubas teigė D.Penčila. – Didelis ačiū „Žalgirio“ Garbės Klubui, kuris mane priėmė į savo gretas. Būtent Airijoje galėjau tęsti klubo veiklas – subūrėme Garbės narių krepšinio komandą. Mūsų yra apie dvidešimt žmonių. Airijoje plėtojame „Žalgirio“ vardą, žiūrime žalgiriečių rungtynes bei organizuojame krepšinio turnyrus.“

Darijus prisipažįsta, jog Airijos lietuviai mylį krepšinį bei stengiasi nepraleisti „Žalgirio“ rungtynių. Tiesa, rungtynių stebėjimui lietuvišką atspalvį turinčiame bare „Ambasada“ kartais koją kiša rungtynių laikas, Airijoje sutampantis su darbų pabaiga. Visgi kaunietis pripažįsta, jog vietiniai airiai stebisi, kaip karštai žalgiriečius palaiko lietuviai.

„Turime barą „Ambasada“ Kingstaune netoli Navano miesto, – pasakojo D.Penčila. – Baras yra padalintas į dvi dalis, kurias skiria nemaža pertvara. Kai susirenka mūsiškiai, vietiniai ateina pasižiūrėti, kas ten tokie stebi rungtynes su savo šūkiais ir dainomis. Airiai stebisi ir vadina mus tikrais fanais, kalba, kad jie patys taip neserga už savo mylimas komandas. Žino, kad krepšinis yra mūsų religija, kai kurie netgi žino, kas yra „Žalgiris“.“

Jeigu artimiausios D.Penčilos ateities planai išsipildys, Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas turės tikrą atstovybę Airijoje. Vyriškis ieško patalpų bei planuoja atidaryti nuosavą „Žalgirio“ barą, kuris suburtų visus komandai neabejingus sirgalius.

„Yra mintis pasidaryti savo barą su krepšinio atributika, nuotraukomis ir vienu kitu „Žalgirio“ trofėjumi. Tai būtų „Žalgirio“ namai Airijoje, tiems žmonėms, kurie nuolat gyvena Airijoje ar Didžioje Britanijoje“, – kalbėjo kaunietis.

„Žalgirio“ Garbės Klubas jau septynerius metus vienija tuos, kuriems „Žalgiris“ yra daugiau nei komanda. Tapę Garbės Klubo nariais ištikimiausi sirgaliai ne tik prisideda prie komandos biudžeto formavimo, bet ir gauna daug privilegijų. Garbės Klubo nariai dalyvauja komandos treniruotėse, bendrauja su žaidėjais ir treneriais. Klubo nariai tiesiogiai reiškia nuomonę, balsuoja, teikia rekomendacijas ir kitais būdais svarsto Kauno „Žalgirio“ iškeltus klausimus.

Komentarai