#DėmesysEurolygai. Žalgiriečiai Vitorijoje yra pasiruošę atlaikyti paskutinį Eurolygos sezono iššūkį 0

Į Vitoriją trečiadienį atskridę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien Fernando Buesa arenoje surems ginklus su dėl aukštesnės vietos pirmųjų Eurolygos komandų aštuntuke kovojančia „Baskonia“ ekipa.

Prieš paskutines Eurolygos sezono rungtynes „Žalgirio“ komandos treniruotėje Vitorijoje su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis ir gynėjas Leo Westermannas.

„Vitorijos ekipa turi daugybę žaidėjų, kurie stiprūs tiek individualiai ir gerai žaidžia komandinį krepšinį, – kalbėjo E.Beržininkaitis. – Ši komanda mėgsta naudotis ir atakomis „vienas prieš vieną“. Žiūrint į jų žaidimą, netgi pasigendame situacijų, kuomet po pirmojo perdavimo, kur turėtų vykti komandinis judėjimas, žaidėjas, gavęs kamuolį, stengiasi spręsti viską vienas iki pabaigos. Vitorijos žaidime yra daug vadinamųjų „flare“ užtvarų, kuomet kamuolys nukeliauja iki varžovų baudos aikštelės, o iš ten jau ieškoma metikų. Tai praktiškai dažniausiai taip Europoje žaidžianti ekipa.“

Prancūzas L.Westermannas, prisimindamas pirmąją dvikovą su Vitorijos ekipa, išskyrė pergalės džiaugsmą. Tuomet pirmose Eurolygos sezono rungtynėse Kaune žalgiriečiai 78:73 įveikė „Baskonia“ komandą, o L.Werstermannas tąsyk sužaidė vienas geriausių šio sezono rungtynių – 20 taškų ir 24 naudingumo balai.

„Visų pirma, prisimenu pergalę. Tai buvo pirmosios mūsų namų rungtynės prieš mūsų sirgalius. Taip Eurolygos sezono pradžioje iškovojome pergalę. Smagu, kad namuose pradėjome  sezoną pergalingai prieš stiprią komandą“, – teigė krepšininkas.

Eurolygoje Vitorijos komanda ne tik užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose, bet ir kovoja dėl kaip įmanoma aukštesnės pozicijos pirmajame komandų aštuntuke. Iš pastarųjų šešerių Eurolygos rungtynių Ispanijos klubas laimėjo penkerias. Tiesa, žalgiriečiai gali sumaišyti kortas ispanams – laimėję Vitorijoje Kauno krepšininkai galėtų nuleisti varžovų ekipą iki pačios aštuntuko apačios.

Apie tai kalbėjo L.Westermannas, pabrėžęs, jog žalgiriečiai kovos tik dėl pergalės, nepaisant to, jog šios rungtynės Kauno klubui turnyro lentelės prasme įtakos neturės.

„Tai bus labai svarbios rungtynės varžovams, kurie yra puiki komanda. Viena geriausių Europoje, – aiškino krepšininkas. – Žinoma, mūsų neslėgs toks psichologinis spaudimas. Tiesa, mes vis tiek norime laimėti visas rungtynes, kurias žaidžiame. Ruošiamės šioms rungtynėms kaip įprasta ir esame pasiruošę žaisti kietai, iškovoti pergalę ir pasirodyti gerai.“

Komentarai