Š.Jasikevičius: „Kai tavo komanda taip žaidžia, stebėti rungtynes – vienas malonumas“ 0

Tomas Vanagas, „BasketNews.lt“ iš Barselonos (Ispanija)

Šarūnas Jasikevičius gali plačiai šypsotis. Jo vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ ne tik iškovojo pergalę mieste, kuris Šarui daug reiškia, bet ir tai padarė žaisdamas akiai patrauklų žaidimą.

Kauniečiai antradienį Barselonoje 81:75 palaužė vietos „FC Barcelona“ komandą ir iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje šį sezoną.

„Turėjau tokį malonų vakarą nes, kai tavo komanda taip gražiai žaidžia, tai tik malonumas stebėti, – po dvikovos kalbėjo Š.Jasikevičius. – Mėgavausi mūsų žaidimu šiandien. Tai yra mūsų žaidimo linija. Aišku, tai bus sunku parodyti sezono pradžioje, bet kai gynėjai taip kuria žaidimą, visiems kitiems yra lengviau, o oponentams – sunkiau.“

– Kas buvo pergalės faktorius šiandien?
– Galvoju, kad žaidėjai per kelis susirinkimus krepšininkai suprato, ką galime rizikuoti, o ką ne. Pirmame kėlinyje taip gerai žaidėme puolime, kad galėjome dar labiau pirmauti, bet žioplos klaidos leido jiems įmesti lengvus taškus.

– Kiek sezono pradžioje trūko tokio gero Vasilije Micičiaus?
– Kuriančiam žmogui reikia suprasti, kaip kurti ir žaisti yra kur kas sunkiau nei kitos pozicijos žaidėjams. Naujam įžaidėjui sunku suprasti, ko treneris nori, reikia laiko, reikia praeiti tokias rungtynes, kad jis suprastų, kad jis tai gali, ir ko iš jo nori komanda. Nereikia užmigti ant laurų, bet tai geras žingsnis.

– 9 klaidos, dvigubai mažiau nei vidurkis.
– Tai geras gynėjų žaidimas. Nebuvo taip kad blogai žaistume puolime Chimkuose, bet nepataikėme ir kažkiek neturėjome gynėjų, o kai gynėjai taip žaidžia visa komanda atrodo kur kas gražiau.

– Aaronas White‘as gal 4 kartus užbaigė atakas dėjimais. Ar tai irgi tas faktorius, kuris itin padeda „Žalgiriui“?
– Taip, ir kuo toliau, mes turime dar labiau jį išnaudoti. Jis turi gerinti kitus žaidimo elementus, metimą iš toli, prasiveržimą, ką jis tikrai gali duoti. Yra kuo pasidžiaugti, iš kitos pusės reikia tai pamiršti, nes po 48 valandų laukia dar stipresnis varžovas.

– Kas svarbiausia per tas 48 valandas?
– Reikia užmiršti, atsigauti fiziškai. Svarbiausia užmiršti. Negali švęsti ilgiau negu kelias valandas, turi jau koncentruotis kitoms rungtynėms. Žinau, kad žaidėjams tas bus labai sunku nes jie emociškai šiandien labai išsikrovė

– Kokie akcentai prieš mačą su Madrido „Real“?
– Tai bus greitų taškų nedalinimas, ką mes šiandien gana gerai padarėme. Gerai kontroliavome puolimą ir jie neturėjo šansų bėgti, turėjome tik 9 klaidas. Žaidžiant su grandais, svarbiausia yra klaidų kontroliavimas. Jeigu duosi krūvą lengvų taškų, jie gerai pasijaus, o jie talentingesni nei mes.

– Ar „FC Barcelona“ galima laikyti grandu?
– Aišku, jie yra grandai. Esu įsitikinęs, kad jie gali eiti labai toli. Tai – daugybės mėnesių procesas, bet galvoju, kad su šituo treneriu bus rimtas varžovas bet kam ateityje.

– Dažnai ir daug vienu metu šiandien žaidė trys gynėjai. Ko tuo siekiama?
– Kuo daugiau gynėjų, kuo daugiau kuriančių, kuo greitesnis krepšinis, tuo gražiau žiūrėti, tuo labiau viskas atsiveria. Tai mūsų filosofija.

Komentarai